Ska han få nån vårdnad eller....?

Inatt har varit en sån där kul natt igen. Did the math för skojs skull och kom fram till att jag i snitt sovit 47 minuter per omgång. Dock så lever jag fortfarande gott på den energi jag samlat på mig i helgen och är inte speciellt trött och på ett lysande humör!

I eftermiddag var vi hos barnmorskan, som idag hade med sig en barnmorskestudent. Det var mycket som avhandlades idag, inte bara det vanliga mäta-lyssna. Vi gick igenom vår förlossningsplan, som vi fick beröm för. Jag trodde att hon skulle säga att den var för lång, men hon tyckte att det var relevanta saker och skulle sammanfatta huvudpunkterna i journalen nästa gång. Sen tog hon Hb (127 - duktig järnätarflicka :-), och blocksocker. Sockret var bra, och det kändes skönt att få veta eftersom jag misstänkt att det kanske var lite högt eftersom jag är så sjukligt törstig hela tiden. Vi pratade lite om GBS (grupp B streptokocker för er som inte vet), och kom fram till att jag ska lämna ett urinprov för att kolla detta för säkerhets skull. Det är ju inget farligt, men är viktigt att veta vid förlossningen så att bebisen inte får streptokocker det första som händer. Nåt måste ju ligga bakom min ofattbara törst... Hon skulle fråga läkaren mer om detta också. Slutligen pratade vi lite svininfluensa, vilket ledde till att mina Ullaredsplaner gick i stöpet. Jag skulle ju dit i helgen tänkte jag ju, men när till och med barnmorskan avrått mig att åka dit, varken som gravid eller med liten bebis, så får jag väl helt enkelt vänta lite då.

Efter BM bar det av till Familjerätten. Dit går man för att skriva papper på att det är vårt gemensamma barn (vilket det ju givetvis är per automatik om man är gift), och för att göra upp om vårdnaden. Jag var en snäll sambo och gav givmilt bort halva vårdnaden till Per. Jag fick i alla fall lite roligt när det kom fram att hur man än gör så heter bebisen Enström per definition i några veckor till man skickat in namnpapprena till skattemyndigheterna. Haha, där kunde Per inte göra nåt.. :-)

Per har för övrigt varit på en intervju idag, och en i torsdags. Det känns jättekul, och jag tror att han har goda chanser på båda jobben. Kanhända jag är lite partisk, men ändå.

Missflyt med glada miner

Vi har inte riktigt haft toppenflyt idag på vår göra-ärenden-i-Göteborg-dag. Följande hände:

1. Vi glömde ta med kryckorna i bilen som vi skulle lämna på Volvo så jag skulle slippa dra dem på tåget.
2. Jag hade totalt blockerat att det var söndag, så när jag kom till Nordstan och skulle göra en massa ärenden vid 10-snåret så hade affärerna inte ens öppnat = mycket mindre hanns med.
3. Vi blev kvar länge på fika hos Christina och Fredrik (vilket iofs var jättetrevligt, men skapade lite problems att hinna med), så det blev stressigt på Ikea.
4. De handdukar och badrumsmattor vi bestämt att ha på alla tre toaletterna, fast bara köpt till en toalett än så länge, hade utgått från Ikeas sortiment (vi köpte första omgången för bara någon månad sen!).
5. Massor med delar till förvaringssystemet som vi skulle ha var slut.
6. Middagen blev misslyckad (hur man nu kan misslyckas med lasagne, men det går ju tydligen).
7. Klockan är way past bed-time och jag sitter fortfarande i tv-rummet uppenbarligen...

MEN... vi fick massa bra grejor gjorda också, så jag är fortfarande på glatt humör!! :-)

Godnatt!

Förvärkar och besök

De senaste dagarna har jag haft rätt så kraftiga förvärkar. Det känns på nåt konstigt sätt bra, även om det gör ont. Det är ju som ett tecken på att nåt är på gång, och även fast jag vet att det kan hålla på så här i 3-4 veckor, så är det ändå liksom bättre än att inte känna nånting. Idag har det väl i och för sig varit lite lugnare, men igår var det fyra rejäla omgångar som jag fick andas mig igenom. Sista var när vi var på AW på Harrys, och jag höll på att skrämma slag på Lina som trodde att det var the real deal. :-)

Natten till idag har jag sovit bättre, med ett längsta sovpass på 2h45min! Det är nog rekord för senaste veckan, och det gjorde att jag har varit som en ny människa idag! Stackars Per har inte haft en kul sambo att tampas med i veckan, jag är rätt medveten om att jag har varit en bitch, men när jag inte får sova mer än 45min åt gången så är det inte så lätt att vara glad har jag märkt.. Summa summarum - jag hoppas vi får en bebis som sover åtminstone 2-3h åt gången.

Idag har Elina och Elliot varit och hälsat på. De var på väg hem från Halmstad och passade på att stanna till här på vägen. Var verkligen jättekul! Elliot har blivit så stor och är en riktig liten personlighet. Dagen gick dock alldeles för fort, hips vips så hade vi pratat iväg 5-6 timmar och det var dags för E&E att rulla vidare mot Lindome.


E&E leker i gräset

Jag hade ju också tänkt att åka till Göteborg i eftermiddag och hinna umgås med lite folk, eftersom Per redan är där på svensexa och vi ska göra lite ärenden där imorgon, men jag bestämde mig istället för att stanna kvar hemma och vila och ta tåget upp imorgon bitti istället. Tänk om jag får en till natt med lite sammanhängande sömn, då kommer min dag vara gjord imorgon!

Note to self: betala räkningarna, det är faktiskt den 30:e nu!


Home sweet home

Nu är jag hemma igen efter att ha bott i Göteborg sen i måndags. Per har målat med oljefärg, så jag har vackert fått hålla mig borta. Inte mig emot, jag har haft det ganska trevligt faktiskt! Första kvällen sov jag hos Karin, och vi fick för en gångs skulle lite tid att bara hänga och snacka skit, det brukar det sällan finnas tid för bland allt på jobbet vi måste styra upp hela tiden! Igår sov jag hos famijen Nordström, så då fick jag lite bebismys med Hilma. Och träffa Johan & Eva förstås, och det är ju också alltid kul. Men men... jag inser nu när jag väl kommit hem att det ändå tar på krafterna att flänga runt. I nionde månaden är man nog mest i form för att glida runt hemma och vänta på bebis.

Jag sover rätt lite på nätterna nu, eller snarare rätt korta stunder åt gången, och det börjar sätta sina spår på dagarna. Det är som att man inte återhämtar sig, utan blir lite lite tröttare för varje dag. Vissa säger ju att det är naturens sätt att förbereda en på de sömnlösa nätter som komma skall, men jag tycker i så fall att naturen är taskig. Jo faktiskt.

Jag har trott nu att det har varit torsdag hela dagen, och det är så sänkande att hela tiden tvingas inse att det inte alls är fredag imorgon. Suck. Jag längtar efter viiiila.... Fast i helgen blir det Gbg igen, så då blir det väl att hinna träffa lite folk igen, det känns liksom som att det kanske inte blir så många fler Göteborgsresor framöver på ett tag...

En lite krasslig helg

I torsdags var jag hemma från jobbet pga att jag hade ont i halsen och var lite småfebrig. Ringde sjukvårdsrådgivningen, och i dessa influensatider ville de inte ta några risker, utan skickade mig till närmaste vårdscentral för provtagning. Det var dock bara en vanlig virusinfektion, så nu har jag iaf svart på vitt att jag inte har nån svininfluensa än i alla fall!

På fredagen när jag kom hem hade Per en "överraskning". Det lät ju kul, men jag såg på honom att det nog var en överraskning som han tyckte mer om än jag. Det stämde... han hade shoppat loss på inredning till garaget med verktygstavlor, krokar, lådor och grejor. Sist men inte minst ett bord som var lite smalare än det arbetsbord vi redan hade där, "jo men du vet då kan man ju komma förbi och hämta ved när vi har bilen här inne". Det blir ju bra. Hittills har vi haft bilen i garaget kanske två eller tre gånger på 1,5 år... Men men, whatever makes my baby happy.. :-) Jag har ju i alla fall till slut fått mina utemöbler på framsidan. Fina svarta med limegröna dynor. Vi invigde dem idag med en söndagsmiddag i solen.



Lördag var en mer eller mindre värdelös dag. Jag var bara jättetrött hela tiden och orkade just bara titta lite på tapeter och handla, sen blev det inte mer gjort. I morse däremot studsade jag upp kvart över sex, åt frukost och gick sen ut i trädgården för att ta tag i rabatterna när jag nu för en gångs skull hade lite ork att göra något! Gissa om jag var nöjd när jag kom in vid 9 och redan hade gjort ett dagsverke! Eller ja, lite nytta i alla fall. Sist men inte minst så har vi packat BB-väskan nu! Den står numera redo i bilen för att i fall att lillen skulle bestämma sig för att komma ut för tidigt (vilket jag innerligt hoppas på även fast jag vet att det inte är bra att gå och vänta på det redan...).

Nu - ladda med sömn för en intensiv jobbvecka!

Vindkraft regerar!

Sitter ute i våra nya utemöbler på framsidan och skriver. Känns skönt trots att det blivit lite svalare nu, det är nästan en fördel för en gravidkossa med vallningar. Höll precis på att kvävas av värmeslag inne, så det blev perfekt det här.

Utlovad bild på pappa i Hugh H / hallick-morgonrocken kommer här:


... I have no words...

Idag har vi då varit på den guidade runturen av Falkenbergs största vindkraftverk. Det var jätteintressant, jag tror till och med att folk som inte har onormala dragningar till de vackra snurrorna skulle tycka det. Här kommer lite fakta (mest som en minnesanteckning för mig själv sen när jag har glömt alltihopa):

* Fkbg har 42 vindkraftverk, en av de vindkrafttätaste kommunerna i Sverige. Totalt i Sverige finns ca 1000st, och tillsammans producerar de ca 1200 GW/år, vilket utgör ungefär 1% av Sveriges elproduktion. Falkenbergs vindkraftverk producerar ca 5-6 GW per år.
* Det vindkraftverk som vi tittade på hade en maxkapacitet på 2300KW, vilket kan försörja ca 250 villor med el. Verkningsgraden enligt mätarna i vindkraftverket var dock ganska låg. Sedan det sattes upp för 2,5 år sedan låg genomsnittlig verkningsgrad på ca 28%.
* Rotordiametern på den snurra vi tittade på var 70m. Denna hade variabelt varvtal som låg mellan 3-4 rpm och 15-20 rpm. På grund av det steglösa varvtalet som går rätt in i en generator, så behöver den ingen växellåda. De mindre snurror som ligger ute vid motorvägen (rotordiam 47m) har två fasta varvtal, 20 resp 26 rpm, som går in i varsin generator, och måste därför ha växellåda. Denna har dock gått sönder på alla dessa kraftverk och behövt repareras för 600-800 KSEK.
* Att uppföra ett vindkraftverk kostar ca 25 MSEK. Den vindkraftpark som vi var i bestod av 4 st, och hade således kostat ca 100 MSEK att sätta upp. EU hade bidragit med ca 7 MSEK till den här parken.
* Vindkraftverken uppnår sin maximala effekt vid en vind av ca 12-14 m/s. Över detta så planar effektkurvan ut, och vid 25 m/s så stängs de av (dvs vrids 90 grader mot vinden så att de inte blåser runt. De snurror som har variabelt varvtal blåser med vinden upp till 15-20 rpm, och efter det regleras de genom att vingarna flöjlar så att de inte tar mer vind och snurrar fortare. Snurror med fast varvtal flöjlar alltså hela tiden för att hålla sin fasta hastighet.

Det var lite korta nördfakta, för er kanske ointressanta. Här kommer lite bilder också för den som är mer road av sånt!

"Vår" snurra som vi tittade på (och i)


Det vackra läget


Glad Josefin efter visningen, men vår guide Kurt


Nu är det godnatt!


Läskigt!

Min (inte så) lilla brorson Olle har varit med i en trafikolycka! Han cyklade i en rondell och blev påkörd av en bil. Hur läskigt som helst!! Han har brytit benet, och de kunde inte bara gipsa ihop det, utan måste förmodligen operera honom. Usch!! Mitt ömma fastershjärta blöder... Tankarna snurrar... Tänk om det inte var skenbenet utan pannbenet... Huvva!!

Hur ska det här bli när jag själv är mamma? Bara en fundering.


Fixerad bebis och nytt jobb?

I söndags hade vi besök av Ramona och hennes två barn, Novalii 2 år och Anton 4 månader. Det var jättemysigt och fullt ös hela dagen, inklusive lekplatslek och plask i havet. Det var jättekul att hinna hänga lite med Ramona, det var verkligen länge sen. Det är en sak att jobba ihop, men det blir inte samma grej ändå. Nu fattas det bara att jag och Elina också ska få till en tid när hon och Elliot kan komma och hälsa på, fast utan en tvååring så antar jag att det blir lite mindre ös. Inte mig emot i och för sig, eftersom jag börjar få lite småsvårt att springa omkring.. Man är rätt otymplig nu för tiden.

Igår var vi hos barnmorskan på en vanlig mäta-magen-lyssna-hjärtat-koll, och fick då veta att lillpysen var fixerad! Nu är det inte mycket kvar som ska hända, han ska bara bli lite tjockare och sen är det dags att komma ut! Har nu i princip bestämt mig för att gå hem den 4 september. Det vore skönt att känna att man hann avverka alla punkterna på innan-bebisen-kommer-listan. Eller i alla fall de flesta punkterna.

Igår gjorde jag också något mer otippat - sökte ett nytt jobb!! Det var inte alls meningen, men jag hade utvecklingssamtal med min chef, och pratade om att jag förmodligen ville göra något nytt när jag kommer tillbaka från mammaledigheten, som tex ett gruppchefsjobb. Då började vi prata om ett jobb som är ute just nu, och efter lite diskussion så kom vi fram till att jag nog skulle söka det redan nu. Vill de ha mig så kan man ju alltid lösa detta året med en tillförordnad chef, så tar jag det sen när jag kommer tillbaka. När vi sedan kollade på jobbannonsen så visade det sig även att gårdagen var sista ansökningsdag, så då fick jag eld i baken. Kl 23.33 skickade jag in ansökan!

Efter jobbet var jag och åt middag med min brorson Oskar och hans kompis Frida. Jag kan inte riktigt fatta att han har blivit så stor, det kändes liksom som att äta middag med kompisar. De verkar ha haft en bra helg i Götet i alla fall, och han överlevde ju uppenbarligen även om faster var liiiite orolig innan... :-) När jag kom hem till Falkenberg igen så hade pappa och Anne dykt upp med husbilen, och pappa visade stolt upp sin nya supertjusiga morgonrock - leopardmönstrad med guldbrodyr. Jag trodde nästan att jag skulle tuppa av. Han hade köpt den på en outlet i Polen (bara det talar ju sitt tydliga språk) och tyckte verkligen att den var fin ("bra kvalitet också!"). Själv tyckte jag mest att han såg ut som en blandning mellan Hugh Hefner och hallicken på hörnet. Jag förevigade pappa i morgonrocken, så foto kommer senare.


Hakan i, näsan fri

Ok, jag tar tillbaka det. Filkakan blev tydligen god och gick åt rätt hårt på fredagsfikat. Men - jag tycker fortfarande att det är konstigt och obehändigt att baka med fil, så det så.

Nu har jag börjat på min lista, "Att göra innan bebisen kommer". Det känns skönt och inte alls allt för oöverstigligt. Från den har jag nu plockat ut grejor till min "Att göra i helgen"-lista. Jag kommer förmodligen inte få gjort det som står på den, men då åker det bara tillbaka till innan-bebisen-kommer-listan. Så bra. Så strukturerat. Vad gör folk som inte skriver listor?? Ni tycker säkert att jag är konstig, men det struntar jag faktiskt i för jag gillar listor.

Har beställt ett fint laptopfodral till min nya "lilla röda". Hittade till slut ett jag ville ha i Hong Kong, och det blev mitt för $4,22, fri frakt. Lagom måste jag säga! Återstår att se dock om det dyker upp som det ska och ser ut enligt förväntan, men skulle det inte göra det så känner jag att jag nog kan klara mig utan de 36 kronorna.

Just nu sitter jag i köket och väntar på att vädret ska bestämma sig. Det är som att det nästan regnar, men ändå inte än. Känns lite onödigt att inleda trädgårdsarbete eller fönsterputs och sen börjar det regna just därefter.

Just det, höll ju nästan på att glömma att berätta om föräldragruppen igår. Det var för himmelens komiskt. Det var vår sista omgång med BM Kerstin, och igår skulle vi prata om amning. Hon pratade lite löst och osammanhängande om olika grejor, försökte förklara de saker som gruppen (läs jag & Per, de andra har tunghäfta) frågade utan större framgång, och skickade runt en docka som jag och de andra mammorna skulle prova hålla i rätt amningsläge. Höjdpunkten var när Kerstin skulle återge en ramsa som hon tyckte var hemskt bra som hon hade lärt sig av någon på Amningshjälpen, "hakan i, näsan fri". Det var ju helt ok, men när hon tyckte att vi skulle mässa ramsan tillsammans i kör allihopa så blev situationen mer än lite pinsam.. Håll i minnet att jag och Per är de enda som pratar i den här gruppen, och se sen framför er när fyra förlägna par stirrar ner i golvet och försöker att halvt mumla med i den käcka ramsan samtidigt som de önskar att de befann sig någon helt annanstans. Det är sånt där som gör att man håller en kudde för ansiktet ett tag när man ser på pinsamma snubbelkomedier. Jag önskar jag hade haft en kudde.


No more filkaka

Oj, nu är det brådis! Jag och Per har tummat på att vara i säng kl 20.00 i kväll, och jag håller på att baka fredagsfika till imorgon som fortfarande står i ugnen och klockan är 19.29. Blir nog tight det här...

Imorgon är det dags för den välsignade föräldragruppen igen. Till denna gång har vi i hemläxa att läsa en folder om amning, det är det vi ska prata om i morgon. Någonting säger mig att inte heller den här gången kommer att bli någon större succé. Men men, det är ju trevligt i alla fall att komma iväg och ägna lite tid till att bara fokusera på saker som har med oss som föräldrar och bebisen att göra.

Jag har tänkt göra en lista över saker jag skulle vilja ha gjort innan bebisen kommer, och sedan försöka beta av den bit för bit under månaden framöver. Jag kan inte bestämma mig för om det är en bra idé eller inte. Det är klart att det kanske blir en extra stressfaktor, men samtidigt så är det ju så skönt att kunna kryssa av saker från en lista. Några saker som definitivt skulle vara med där (och redan har varit med på minst två att-göra-listor de senaste veckorna) är att rensa rabatterna och putsa fönster. Jag menar - hur svårt kan det vara att få det gjort?!?

En annan sak jag verkligen skulle vilja hinna göra några gånger nu är att gå och simma lite. Jag är seriöst oroad över min urusla kondis, och undrar hur i hela världen jag ska orka flåsa ut en bebis snart. Jag inser ju att jag inte kommer få maratonlöparkondis av att gå och simma ett par tre gånger, men det skulle kännas skönt för psyket i alla fall...

Kakan jag har i ugnen nu är en sån med filmjölk i. Jag vet inte hur många recept jag har provat med fil i, men det blir ALLTID dåligt. Så även denna gången verkar det som. Ska ge det 5 min till, sen tar jag ut den och kastar bort den om det inte blir bra. Som tur är har jag ju frysen full med kakor, så det är bara ta några såna back-up kakor till fredagsfikat om det går åt pipsvängen. *paus* Var och kollade kakan nu, alltså vad är det med mig och filkakor??? Även denna verkar bli total misär. No more filkaka for me.

Bästa överraskningen!

Idag har jag fått en försenad present. En som jag har önskat mig jättejättemycket, nästan som en önskedröm. När Per kom och hämtade mig vid tåget så hade han med sig en blomma och sa att han hade en överraskning. Han hade fixat så att jag kommer få en privat guidad tur av det största vindkraftverket i Falkenberg!!! Alltså jag tror inte ni förstår hur stort det är för mig!! Få av er kanske känner till min fascination för vindkraftverk, men jag är verkligen helt betagen av dem. Jag kan inte förstå folk som är emot att ha dem i närheten (förutom för ljudet då kanske), de är ju rent vackra! För inte allt för länge sen så tvingade jag till och med Per att åka och snirkla på små traktorgångar över åkrar för att försöka komma nära ett vindkraftverk som låg ner på marken i väntan på att monteras upp. Jag spanar också alltid på motorvägen efter att få se en vingtransport. Konstig lastbil + vindkraftverk - kan det bli mer intressant?!?

Jag vet, det är helt knäppt, men nu kanske ni förstår varför jag blev så himla glad över min överraskning!

Jag har fortfarande svårt att komma igång på jobbet. Det är så mycket trassel med projektet, och det känns lite som att jag liksom ändå inte kommer hinna vara en del av lösningen innan jag går hem. Men ändå känns det viktigt att lämna över allting i så bra skick som det bara är möjligt. Min "projektbebis" måste ju få de bästa förutsättningar den med!

Har inte bestämt mig heller för om jag ska gå hem den 4 september eller den 11:e. Om jag går hem den 11:e så kanske det blir väldigt lite tid att varva ner på om han råkar komma nån dag för tidigt, men å andra sidan, om jag går hem den 4:e och sen går över tiden flera veckor så tror jag att jag kommer hinna bli GALEN innan han tittar ut. I valet och kvalet... hur ska jag göra... Vi kör en liten omröstning - skriv i kommentarerna vad ni tycker så får vi se vilket datum som vinner! Kan dock inte lova att jag kommer följa det blint...

En själlös Madonna

Ha, så har man sett Madonna då. Det var så klart überhäftigt, och hon är ju så sjukt imponerande med sin fysik, sitt OTROLIGA flås, och sin coola show, men det var något som fattades ändå. Hela showen kändes liksom lite för producerad, det var inte personligt och inget själ och hjärta i det. Dock så var det ju jättebra ändå förstås, men personligen så var min största behållning koreografin, han eller hon som gjort den ska ha den största elogen enligt mig! Madonnas egen sånginsats var väl bitvis lite bristande, men who am I to say egentligen. Om jag sprang omkring och hoppade i två timmar (vilket jag inte skulle överleva ens det) så skulle nog inte min skönsång vara helt oklanderlig heller... Hon gjorde dock en riktigt cool version av like a prayer, ska försöka länka till den här så ni kan kolla.

Ååååh så sjukt irriterande!! Jag får inte till min embedded video, så ni får hålla till godo med länken så länge.
http://www.youtube.com/watch?v=PgwCb6m_PUE

En timme innan vi gick in på Ullevi så stod regnet som spön i backen, men i enlighet med Idas numera positiva livssyn så slutade det lagom till konserten! Vi hade dock redan fixat oss regnkläder av varierande kvalitet, så vi var rustade för oväder!


Idag var första dagen på jobbet. Det blev väl i ärlighetens namn inte så jättemycket gjort, men så var det nog för många. Det var i alla fall ingen katastrof att komma tillbaka tyckte jag. Dock fick jag dåliga nyheter i form av att min efterträdare Stefan inte ska komma in denna veckan och gå parallellt med mig hela tiden tills jag går hem, utan kommer istället (pga trassel med dagisinskolning mm) att börja 1 september! Där gick min braiga överlämning i stöpet.

Avslutade i alla fall dagen med en bit princesstårta, inte det sämsta!

Födelsedag

Prinsesstårta och presenter, kan det bli bättre! :-) Jag vet... jag är barnsligt förtjust i födelsedagar, både min egen och andras. Det är lika kul (jo faktiskt, jag menar det) att få saker som att ha hittat något riktigt bra att ge till någon annan och se hur glada de blir. Fast idag var det min tur att få då. Jag fick bland annat äntligen mina "self shelf"-hyllor av mamma, de har jag önskat mig i flera omgångar men aldrig fått, men nu ska jag alltså äntligen få stapla upp mina bakböcker och pocketar på väggen! Det är liksom låtsasböcker som egentligen är hyllor som man skruvar fast på väggen och sen staplar andra böcker ovanpå. Jessica var snäll och demonstrerade, se bilden nedan!


Den nedersta gula boken är alltså själva hyllan. Kommer bli så fint!


Sen har jag fått en ny dator också! En liten netbook på 10,1" som jag ska sitta och blogga från på caféer när jag är ute och fikar med lilkillen till hösten. Den är så smidig, inte bara storleken utan också att den har bluetooth, SD-kortplats, inbyggd HW för mobila bredbandet osv.... Kommer bespara mig många sladdar framöver!


Sen fick jag en massa andra fina saker också, det är nästan så att man tror att man har gjort nåt bra nån gång. :-)


Nu är det strax dags att ta sitt pick och pack och bege sig till Gbg för att gå på Madonna! Ska bli så roligt. Det är ju inte ett helt fel sätt att avsluta semestern på... Återkommer med närmare rapport!


Igår, idag och imorgon

Sitter i Göteborg hemma hos Erika och har just skickat iväg alla brudarna ut för att göra stan osäker. Själv ska jag krypa ihop med en bok strax. Stannade hemma dels på grund av att jag är lite trött och för att skona mina stackars onda fötter från att springa runt på stan, men också för att undvika folksamlingar och trånga köer. Känns som ett litet pris att betala för att hålla sig influensafri om det nu går.

Igår var vi ju som sagt på visning på förlossningen och BB i Varberg. Det var väl bra att få se var allting låg, och vart man ska ta vägen när man kommer och så, men i övrigt var det inte så speciellt. Vi fick se salarna och veta lite om rutinerna, men sen var det inte så mycket mera. Nåja, det blir i alla fall kul nästa gång man kommer dit - då är det på riktigt!!

I morse var vi på föräldragrupp, träff nr 2. Barnmorskan som håller i den är verkligen jättekass på att prata inför grupp och strukturera upp sin information, men hon menar ju väl i alla fall. Som tur är har hon lite filmer som hon visar, och det är väl mest det som ger behållning. Idag stod smärtlindring och andning på schemat, men efter att hon frågat om nån hade några frågor om smärtlindring och visat profylaxfilmen var det slut. Och det var väl helt ok i och för sig. Vi hann i alla fall öva på andningen några gånger och prova lite massagetekniker, så det var jag då nöjd med.

Igår kväll hade jag alla brudarna på plats i Falkenberg för första gången! Så mysigt att ha alla samlade. Idag på morgonen åkte Erika, Helena och Ida tillbaka till Gbg, medan jag, Vivo och Lisa + Lisas kompis Camilla från Åre spenderade dagen på stranden innan vi också begav oss mot den stora staden i norr.

Imorgon - tillbaka till Fkbg för middag med Matte och Jessica
Söndag - födelsedag och Madonna - yihoo!

Tjejor i Falkenberg

Ligger i sängen med datorn på magen och missar tangenterna för att bebisen sparkar så att datorn hoppar.. Lustigt fenomen. Jaja, jag ger med mig och inser att han inte gillar datorn och flyttar bort den från magen. Den är ju ganska varm undertill, det är kanske det han ogillar.

Jag myser och trivs, har tre av mina tjejor från Lule här, och en fjärde och kanske till och med femte på inkommande idag! Är så kul när vi är alla på samma ställe nån gång per år sådär. Vi hämtade Helena i Göteborg natten mot igår, Vivo droppade på eftermiddagen, och sen kom Ida på kvällskvisten efter att först ha skrämt livet ur Helena och sin mamma genom att inte svara i telefon på hela dagen igår. Inte helt otippat så hade Ida stängt av ljudet på telefonen och gått och lagt sig efter sin tågresa från Luleå och inte tänkt en sekund på att först meddela att hon var framme safe and sound... Typiskt Ida. :-)

Jag och Helena spenderade gårdagen på stranden. Sol, bad, glass och till och med massage av mina ömma fötter. Kan inte säga att jag hade det dåligt! Idag blir det stranden igen, inte ett moln på himlen, men jag får avbryta vid lunchtid eftersom jag och Per ska på besök på förlossningen och BB i Varberg på eftermiddagen. Det ska i och för sig också bli kul!

En nackdel med att bo i den här delen av landet är alla djur som dyker upp så här i sommartider. Hemma i norr finns det liksom älgar och mygg, men här finns det alla möjliga (oftast äckliga) smådjur som invaderar hus och trädgårdar på sommaren. Det är ju inga som är farliga, eller som förstör huset eller så, men det är fortfarande irriterande att det är spindlar, flugor, tvestjärtar, myggmammor, sniglar och andra unidentified objects överallt. Men men, om det är smällar jag måste ta för att få ha sommar april - oktober så ok då.

Nu hör jag att någon börjar röra på sig på undervåningen, så nu blir det till att gå ner och kolla om det kanske är dags för uppstigning för damerna.

Mina tv-kända celluliter

Idag har vi varit och kollat på finalerna i beachvolley-SM. Det var faktiskt jättekul, jag hade inte väntat mig att jag skulle tycka att det var så roligt! Sen gör det väl inte saken sämre att man sitter i en brassestol på stranden i bikini och solar samtidigt som man tittar, det är ju rätt gemytligt faktiskt. Att de sedan live-sänder matchen i TV4 sport är bara sånt man måste tänka bort, jag menar huuuur troligt är det egentligen att någon jag känner fokuserat på att spana in mina celluliter istället för matchen? Inte så troligt. Intalar jag mig i alla fall.

Nu ikväll har Lisa och Sami anlänt till Falkenberg, och därmed på något sätt inlett "brudveckan" med mina tjejor från Lule. Dock så är det ingen riktigt ordning på planeringen (som vanligt), men jag tror i alla fall att Vivo och Ida och kanske Helena kommer hit på onsdag. Sen kommer väl Erika hem till Gbg på torsdag eller nåt. Men men, det är bara att försöka släppa sitt kontrollbehov och se vad det blir av den här veckan. Alla lär väl infinna sig på Madonna på lördag i alla fall.

Nu börjar det dra ihop sig mot födelsedag också. Kul som vanligt, jag kommer nog aldrig bli vuxen nog för att sluta tycka att min egen födelsedag är rolig. Prinsesstårta är ett viktigt inslag i år (det närmaste craving jag har kommit den här graviditeten), men det tror jag Per har snappat upp. Annars har han lyssnat väldigt selektivt de senaste två-tre månaderna... Önskelista är svårare. Men mamma har ringt, mailat och kommenterat på bloggen och frågat efter den, så jag antar att jag måste producera något i alla fall. Jaja, från och med nästa år är det ingen som kommer att komma ihåg nåt annat än bebisens födelsedag, så man får väl passa på nu då.

Nej, nu tror jag att jag ska ta med mina bästa kompisar Novalucol och Gaviscon och gå och lägga mig.

Stockben och båtfötter

De senaste dagarna har ett nytt gravidfenomen uppenbarat sig. Svullna ben och fötter. Det är ju högst överkomligt (det är allt efter mardrömsfoglossningen), men faktum kvarstår: mina vader är som ganska grova timmerstockar, och fötterna är runda undertill så det känns som att vagga fram på två båtar. De andra är på frisbeegolf nu, men jag stannar hemma och lägger båtfötterna i högläge istället.

Blåbärskakorna blev bra för övrigt. Precis som mormors. Nästan.


Trött som en.. öh.. mullvad?

Här är det fortfarande fullt hus. Nu ännu mera sedan Sidh och Maria kom hit i torsdags kväll också. Det är verkligen kul att ha liv och rörelse, men man känner att det tar mer på krafterna nu än annars. Igår förmiddags var jag helt slut, så jag skickade ut hela gänget på promenad respektive fisketur, och sen fick jag sova middag i tre timmar. Det var skönt och välbehövligt. Det är så skönt att man har såna kompisar som man inte behöver låtsas för och vara the good hostess, utan kan göra som man vill och ta hand om sig själv ändå.

I torsdags kväll var vi ute och åt på Ocean nere på stranden, och då slöt även Joakim och Karin upp. Det funkade jättebra, och vi hade jättekul alla åtta ihop. De är så himla bra J & K, de bjuder på sig själva hela tiden vilket gör det lätt att slänga in dem i vilket sällskap som helst, och det blir ändå alltid lättsamt och trevligt.

Igår var vi hos barnmorskan Kerstin (inte vår ordinarie ängel Katarina eftersom hon var på semester). Vi hade träffat Kerstin förut eftersom hon håller i vår föräldragrupp, och hade väl verkligen inga stora förhoppningar på henne, hon verkade rätt kass. Men - hon var både effektiv och trevlig, så besöket avlöpte bättre än förväntat. Mitt järnvärde har äntligen börjat stiga lite lätt, men jag måste fortfarande äta de läskiga järntabletterna. Suck. Frågade även om svininfluensan, och hur de resonerade kring den, men fick bara svaret att de inte vet mer än oss, och att om någon form av rekommendation skulle göras så skulle vi kunna läsa om det i tidningen. Jahapp.

Nu hoppas vi på beachväder idag så att jag kan slänga mig på stranden och sova, och pojkarna kan titta på beachvolley. Det vore toppen.

ps. Daniel - jag har bredbandsbolaget, så så fort jag fått händerna på ett nytt lösenord till vårt bredbandsabbonemang så kör jag, wihoo! :-) Sen hade det ju varit kul om jag hade fått administrera min egen dator så jag kunde installera det.. Men men, man kan ju inte få allt tydligen...

RSS 2.0