Till fjälls!

Nu drar vi till fjällen! Imorgon bär det av, vi flyger till Umeå och kör sen bil upp därifrån till stugan. Rätt skönt att kapa de första 120 milen.. :-) Väl där blir det påskfirande med släkten Hedberg, dop för Tiam på annandagen, och sen en slapparvecka med avslutning i Lycksele och sen hem igen. Ska bli så kul!

Bloggandet kommer därför troligen att ligga nere i en tio dagar sisådär nu då, eftersom internettillgången i stugan brukar vara begränsad. Det blir väl kanske eventuellt nåt inlägg från Konsumparkeringen i Tärna i så fall, min vana trogen..

Slutligen insåg jag just att jag glömt skriva om två viktiga saker i mitt mammalediga liv:
1. Tiam har flyttat in i sitt eget rum! Nu ligger han där och snusar och stör mig mindre på nätterna, och han verkar ha det hur bra som helst.
2. Jag har slutat amma! Det gav sig liksom naturligt, jag ammade bara natten och sen när han var sjuk så kändes det som att bröstmjölken inte räckte till, så då gjorde jag välling också och sen dess har jag bara fortsatt med det.
Nu ska jag gå och hjälpa Per att välja slips till dopet. Ha en trevlig påsk, vi hörs snart igen!

Sötnos!

Ni måste kolla in filmen på Pers blogg när Tiam badar, han är så himla söt!! Jag är partisk, jag vet, men faktiskt! Kolla själv får ni se!

Våren bara fortsätter och fortsätter, nu har Tiam precis ätit gröt ute på altanen i kvällssolen för första gången!


39,4

Lillen har feber och är jättehängig. Högst feber hittills, 39,4 grader, och han är så spak och matt, stackars liten. Nu har han fått alvedon, så nu hoppas jag att vi får i honom en vällingflaska i alla fall. Försökte ge mat för någon timme sen, men det var inte ens nära... Nåja, man får väl vara glad bara han får i sig lite vätska, så vi trugar med vattenflaskan allt vad vi kan.

Igår var jag på barnloppis och köpte lite skor och kläder till Tiam, och lyckades komma hem med både ett sk aktivitetsbord och en arbetsbänk med verktyg till honom också. Den senare lär han väl inte kunna använda förrän han är tre år, men jag blev bara tvungen.. :-) Aktivitetsbordet blev mäkta populärt och Tiam tillbringade långa stunder av gårkvällen med att ihärdigt banka och slå på alla färgglada knappar och vred.


Aktivitetsbordet


Tiam kollar in arbetsbänken (kostade 75kr inkl alla verktyg, sicket pangpris va!!)

Jag är totalt fast i brudklänningsträsket just nu! Jag är så himla taggad på att gå ner färdigt så att jag kan få börja åka runt och prova klänningar! Börjar så smått få vittring på målet nu, -0,8kg denna veckan och 7kg kvar. Ringde till Erika, min geografiskt närmaste tärna, och förberedde henne på att snart är det dags att vara smakråd. Hon tyckte det lät jättekul och meddelade att hon kunde vilken dag som helst i veckan... Så jag fick lite lamt förklara att "snart" innebar kanske om 1,5-2 månader.. Men men, det är närmare nu än för 5kg sen i alla fall! Jag nöjer mig med att surfa bröllopssiter och blocket och kolla klänningar så länge.

Vi fick oss ett gott skratt häromdagen också när Tiam promenerade fram till spegeln i sin gåstol och hade ett intressant samtal med sig själv där. Han stod där en lång stund och pratade och skrattade åt/med sig själv, medan vi spanade på honom i smyg. Lilla söttrollet!


Från middagen på altanen i torsdags


Spindelmannen eller baby på vift?

Våren!!

Idag har våren kommit till Falkenberg! Sol och varmt, bara jacka och mössa för Tiam, ingen overall behövdes. På eftermiddagen blev det ännu varmare, 16-17 grader, så det blev även premiär för middag på altanen i kvällssolen! Liten fick sin kvällsvälling invirad i en filt där, medan vi åt. Myyyys! Ska bli så härligt när sommaren kommer, man får ju feeling redan nu!

Idag har vi varit och besökt två dagis, eller förskolor som det egentligen heter. Vi har varit på fyra totalt nu, och summa summarum hittills (vi har ett besök kvar på måndag) är att den som ligger allra längst bort verkar bäst. Typiskt. Men men, det är inte säkert man får lyxen att välja ens, det är inte så många som har platser som ska fyllas i januari, och dessutom är det ganska lång kö på de flesta ställena. Vi har kollat mest på föräldrakooperativ, vi skulle gärna prova på ett sånt. Vi får väl se om det löser sig nånstans.

Idag har jag plockat bort eftermiddagsamningen, så nu har jag bara nattamningen kvar. Planen är att jag ska försöka fasa ut den också relativt snart, det känns som att det är dags nu. Känns skönt men ändå lite vemodigt att sluta amma, trots att jag inte ens gillat det speciellt mycket. Liten håller på att bli stora grabben och behöver inte mamma som förr längre!

Jag håller också på att planera dopet nu, Tiam ska ju döpas på annandag påsk i Tärnaby. Det är lite joxigt att planera på distans ändå, jag måste komma ihåg allt som ska köpas och fixas, eftersom jag får leja in hjälp i form av svärmor för att handla dit grejorna. Och därutöver all barnmat, gröt, välling osv, det har man inte behövt tänka på förut när han bara ammade!

Imorgon ska jag försöka få med mig någon ut på AW tänkte jag, dags för en vuxenaktivitet för Josefin känns det som. Sen på lördag blir det barnloppis, hoppas på att hitta skor till Tiam. När jag plockade fram hans enda par skor idag så visade det sig att de var strl 17-18 och aaaalldeles för små, så nu behöver han ett par nya. Har även köpt en begagnad POP-skaloverall som förhoppningsvis kommer med posten imorgon. Så går det när våren kommer och överraskar en så där bara! :-)

Kortis på 6-månadersdagen

Jag glömde ju två viktiga (i en mammaledigs liv i alla fall) händelser:

1. Tiam har rest sig up själv från sittande till stående ett par gånger genom att dra sig upp mot soffbordet!
2. Tiam har bajsat på pottan för första gången!

Så några (dåliga) bilder för att fira födelsedagen! Daniel har efterlyst D90-bilder, och det kommer att komma, nu är jag less på alla suddiga mobilbilder!


Nu tog du mig allt på.. öh.. pottan!


Iklädd pappas tjusiga 70-talssparkdräkt dagen till ära!

Grattis också till Filip som får dela dag i vått och torrt med Tiam!

Hemmahelg

Tja, vad kan man säga. Onsdag, torsdag och fredag städade jag. Jag håller på att bli knäpp av detta städande. Men kanske kommer det en lösning snart... :-)

Men ska jag vara helt ärlig så gjorde jag en del annat också. I onsdags var det babyrytmik, och det var riktigt roligt att träffa de mammorna och barnen igen, det var längesen pga att det varit inställt samt att jag och Tiam missat några gånger. Det är ju flera från min suveräna mammagrupp där, och sen en bunt med annat trevligt folk också! Sen på kvällen var jag och tränade för första gången på en månad, så det kändes verkligen toppen, även om jag inte var så speciellt laddad innan. Hade träningsvärk i magen i flera dagar sen, mmm...

Torsdag var vi på BVC på 6-månaderskontroll. Tiam väger nu 8980g och är 67,5cm. Har inte växt eller gått upp så mycket den senaste månaden, men det var inget att oroa sig för tyckte de. Han är ju inte precis liten i alla fall.. :-) Sen så sa de en hel del annat matnyttigt också. Jag frågade vår BVC-Pernilla om råd vad det gäller Tiams usla nätter, och hon sa att vi nog kunde vänta oss att det snart går över det här med att han vaknar och är vaken någon timme, men däremot att han skriker och kastar sig runt i sömnen kan nog hänga kvar och kanske till och med bli mer, eftersom de tydligen drömmer en hel del nu och framöver. Hennes tips var att flytta ut honom i eget rum så kanske vi (eller jag, Per sussar gott genom det redan) får sova lite mer i alla fall. Sen kollade läkaren på hans små ploppar som han har på hakan (ser ut som de där hormonplitorna de har när de är nyfödda), och konstaterade att det är små ofarliga cystor (usch, jag tycker att det ordet är läskigt!) som kommer försvinna av sig själv, men kan hänga kvar ett tag. Sen konstaterade han att Tiam var ovanligt stadig och sa att han kommer att gå inom kort. GULP! Jag hoppas att det dröjer än ett tag... han har ju liksom inte förståndet än att inse att han slår sig om han släpper taget och så. Men men, läkare har ju haft fel förr. Per blev i alla fall ruskigt nöjd och ropade jublande "nu blir det att sparka fotboll i sommar!".

I fredags kom min kollega Elina och hennes son Elliot 1 år hit och hälsade på! Hon har börjat jobba igen men är ledig på fredagar, så då passade hon på att stanna till här på väg till släkten i Halmstad. Så himla kul att träffas igen, vi har inte setts sen Tiam var 2 månader kom vi på! Skönt att få prata lite jobb också, det behövs för att få sysselsätta huvudet ibland. Sen är ju Elina helt enkelt en grym tjej också som det alltid är kul att hänga med!



Jag har sökt lite fler jobb nu, och jag hoppas att något av dem kommer att ge utdelning. Fick precis nej i veckan på ett jag hade sökt (det som jag var på den kaotiska kräk-bajs-skrik-intervjun), men när han förklarade varför så kändes det faktiskt bra, eftersom vi tydligen hade vitt skild syn på vad som var viktigt på den positionen.

Från det ena till det andra så har jag de senaste veckorna i sinne jagat vårytterkläder på Tradera, men det verkar helt omöjligt att få tag på något till vad jag tycker är ett ok pris. Jag vill ha en skaloverall och/eller skaljacka, så det är nästan bara POP som gör det. Nu ska jag troligen få köpa en jacka i strl 80 av Elina, men det kan ju hända att den är lite stor än, så jag måste nog fixa en overall i 74 också. Ojoj, dessa mammalivets vedermödor.. :-) Så om det är någon som sitter på en skaloverall i 74 (helst röd) av er som läser detta så köper jag gärna av er den..

I helgen har vi faktiskt inte gjort något speciellt alls, ganska skönt faktiskt, det var länge sen vi var bara familjen. Igår tog vi en promenad till havet - nästan. Vi hade bestämt att gå till Ica och handla några grejor, men när vi kom dit sov Tiam så jag föreslog att vi skulle gå en extra vända så han skulle få sova färdigt. Per tyckte att det var halvt fruktansvärt, eftersom han "ställt in sig på" att gå till Ica, och när vi väl var framme skulle han vara tvungen att gå mer - o hemska tanke! :-) Per är inte ett stort fan av promenader om det är någon som missat det. Men vi gick och när vi hade typ 100m kvar till stranden så vaknade Tiam, så då ville Per vända, så ingen strand blev det den gången, haha.. Vi tog en fika sen på Peters också, det var faktiskt jättemysigt.

Idag ska jag försöka komma iväg och träna, det är mitt största mission. Sen ska jag kanske sova en stund om tillfälle bjuds, det blir inte mycket av den varan nowadays.

Åh - jag höll nästan på att glömma - JAG KAN HA MIN KAPPA!! Ni vet den jag vann i höstas. Blev tvungen att ta lite kort som bildbevis, here it is!



ps. jag lovar att snart sluta med att bara ta kassa mobilkort, men jag har liksom kommit av mig med den vanliga kameran..


Lite bilder för att pigga upp!

Måndag och tisdag har passerat medelst promenader i det vackra vädret med trevligt sällskap, annars intet nytt att rapportera. Tiams nätter är fortsatt ganska dåliga, men det har väl sin förklaring i pågående utvecklingssprång samt mycket kli i tandköttet. Han är så glad han kan, men man måste ju ha lite förståelse för att det är lite svårt att hålla humöret uppe när man sover flera timmar för lite varje natt. Men men, som tur är så hinner han vara lite solstråle mellan gnällperioderna. I eftermiddag har han sovit hela tre timmar, och sen somnade han innan sju, så jag är liiiite orolig att det inte blir så mkt sova för mig inatt...

Det roligaste just nu (förutom att "läsa" tidningen) är att kuta runt i gåstolen och göra saker man inte får. Typ dra i diskmaskinskorgen, öppna lådor, riva ner räkningar från tidningsstället och försöka nå fjärrkontrollerna på soffbordet. Och fortare går det hela tiden, puh - här gäller det att hänga med! Borta är tiden när man kunde lämna honom i gåstolen och lämna rummet för att då var det safe.. No more, no more.

Har som sagt inte så mkt mer att berätta, men tänkte slänga in ett par kort eftersom det var så länge sen. Många är kort tagna med mobilen, så de är kanske inte så bra, men ändå lite kul. Håll till godo!


Aja baja...


Tiam sitter i green room och värmer upp inför melodifestivalen.


På väg ut på promenad


Suga på stortån är toppenunderhållning på skötbordet.


Bus i sängen


Badhuset i söndags


Schlagerafton

Igår hade vi schlagerkväll här med nya och gamla (nåja, vi har iaf känt dem lite längre) vänner, så kul!! Karin, Joakim och Filip var här och även nya vänner som vi träffat via mammagruppen, Anna, Jonas och deras dotter Elin. Jag och Per bestämde oss i veckan för att spexa till det hela lite, och i onsdags hade vi ju chansen att planera lite när vi var ute och åt. Sagt och gjort. I torsdags började arbetet med att åka till Ullared med ett mission att hitta
a) lämpliga schlageraccesoarer
b) inredning till green room (tv-rummet)
c) en röd matta
d) något som kunde fungera som "sångfågeln" (för er oinvigda så är det alltså priset för den som vinner melodifestivalen). Med svärmors hjälp så löste jag det mesta på listan, och kom hem med en stort rött badlakan som röd matta, diverse gröna dukar och filtar till green room, en fin badanka som sångfågel samt en massa accesoarlika prylar (nåja, med lite fantasi i alla fall). På fredagen sysselsatte vi oss sedan med att trycka tävlingskort med melodifestivallogga, ladda ner vinjettmelodin, utsmycka green room och sy ihop mellanakten.

Lördagen spenderades sedan med matlagning, vi hade valt en meny så att vi kunde laga all mat i förväg så att våra schlageraktiviteter inte skulle behöva störas av det under kvällen. Sen finslipade vi det sista och väntade in gästerna. När gästerna sedan kom välkomnades de av mig och Per i balklänning respektive kostym (med fin grön gördel och fluga), och de själva fick välja sig en schlageraccesoar (att välja på fanns tex trendig schlagerhatt, Måns Zelmerlöws fluga, Lotta Engbergs hawaiikrans från fyra bugg & en coca cola, pom-poms osv), och sedan när vi satt till bords under varmrätten körde jag som sig bör ett klädbyte. Efter varmrätten blev det mellanakt med tema Norrland, vilken avslutades med att gästerna fick tävla om att pricka in Lycksele och Luleå så rätt som möjligt på en Sverigekarta. Föga framgång kan man säga, haha.. :-)

Efter middagen körde vi en snabbgenomgång av kvällen so far, innan vi klev in i green room för att avnjuta själva tävlingen. Även här fanns det dock en twist, vi hade förberett betting cards där gästerna fick spela om vem som skulle komma på vilken placering, vilken färg Christine skulle ha på sin första klänning mm.

Kul blev det, och Jocke som vann blev säkert själaglad över sin sångfågel/badanka! :-)

I vanlig ordning har vi tyvärr inte tagit några kort, men jag SKA bli bättre, jag lovar.

Tiam har sovit kass i ganska många nätter på raken nu, men inatt sov han toppenbra tack och lov så nu har man hämtat tillbaka lite krafter. Liten håller för övrigt på att försöka dra sig upp mot stående, vilket är lite oroande nästan. Han är ju så liten, han kommer slå sig hårt hårt många gånger innan han får kläm på det...

Nu väntar vi bara på att Tiam ska vakna så ska vi ränna iväg till badhuset och plaska lite!

A magical night

Igår var vi nu alltså ute och åt. Bara jag och Per. Tiam var hemma med farmor och sussade sött. Och det var MAGISKT!!

Redan när pappa var här så frågade han om vi ville att han skulle vara barnvakt så att vi kunde gå ut på egen hand, men tanken hade inte riktigt mognat hos mig då, och jag tackade nej, men motiveringen att det inte kändes så viktigt just nu, det var inget jag längtade efter. Och det var det inte heller, men nu när det väl blev av så var det fantastiskt!

Vi bokade bord rätt sent, vid åtta, så Tiam låg redan och sov när vi åkte ner. Han hade inte ens vaknat innan vi kom hem strax före elva, vilket nästan var lite synd, för så här i efterhand hade det varit intressant att veta hur han hade reagerat om hand hade vaknat och vi inte var där.

Dessutom fick vi äta riktigt fint också. Vi var på Källaren Laxen, och åt dyrt men gott! Hade sparat lite på pointsen, så jag fick till och med en liten pralin till kaffet! :-)

Sen på natten gick Per upp med Tiam när han vaknade vid tolv-halvett och inte ville sova, skööönt för mig som fick sova vidare!

Veckans viktresultat var -0,8kg, vilket också satte en liten guldkant på gårdagen!

Sist men inte minst har vi bjudit in lite folk på schlagerkväll på lördag, ska bli så kul.

Life is good!

Fullt upp!

Oj, nu är det redan tisdag och morfar har bytts ut mot farmor, men hjälp med barnabärande, matlagning och övrig service kvarstår. Fatta vad bortskämda vi har blivit med att ha besök här i nästan tre veckor som ser som sin främsta uppgift att hjälpa till! Tiam har också tinat upp mer och mer. Hans mormor värmde upp, och sen har han nog vant sig med att vara hos andra mer och mer, med först morfar då och nu farmor. Han är inte alls så ledsen när han inte ser oss längre, och kan till och med gå ner tidigt och leka med farmor så mamma får sova lite extra på morgonen! WOW!!

Det har för övrigt behövts.. Nu har liten varit snorig i snart en vecka, och nu har det blivit bättre, då han på dagarna inte är speciellt snorig, men han har fortfarande svårt att sova på nätterna, och hans arma moder får inte många minuters sömn på nätterna. Man tycker ju synd om honom förstås, men jag börjar bli rejält sliten av att inte sova. Fast då tänker jag lite på dem som har det så här jämt och sänder dem en värmande tanke, samtidigt som jag försöker att inte klaga så mycket själv.

Jag har tyvärr inte tagit några kort under de veckor vi haft besök här, så jag har inget speciellt att lägga upp (jag är ett PUCKO, jag vet). Det blir liksom lite konstiga rutiner, även om det är trevligare, så det är svårt att få till de där "vanliga" grejorna. Min att-göra-lista till exempel, har fått ligga orörd i flera veckor, likaväl som friskis-kortet.. Fast träningen måste jag komma igång med igen, jag får så sjukt ont i ryggen på nätterna när jag inte tränar. Det blir väl lite meckigt med fogarna, men det får gå på nåt sätt.

Det går fortfarande lite bättre med gröten nu, och ersättningen går också ner som hejsan. Det nya är nu att han har väldigt svårt att koncentrera sig på att amma när vi är ute på spännande ställen (typ på Stålboms eller så, där vi numera är flera gånger i veckan känns det som..), så då är det faktiskt lättare att ge honom vanlig mat. Vi har också börjat med grötfrukost nu, och skippat en till amning, så nu är jag nere på tre gånger per dygn. Känns skönt! Jag kan ju nästan ha min kappa som jag vann i höstas nu, det är bara knappen över brösten som inte går igen, så när amningen minskar så ökar kanske chansen att ha kappan, vi får väl se! :-)

Denna dag bjuder väl på en promenad i vanlig ordning, men jag ska också försöka hinna skriva lite ansökningar till några nya jobb som kommit ut. Är väldigt smidigt med det mesta nu när man har en barnvakt (och Tiam inte skriker så fort jag går ut ur rummet). Per spelar hockey sen i eftermiddag, men sen blir det nog en mysig middag skulle jag tro. Men mest spännade ska det bli imorgon, då ska vi prova att ha barnvakt "på riktigt" för första gången! Vi ska gå ut och äta, bara jag och Per!

Snorigt värre

Stackars liten är förkyld. Han är så oerhört snorig och kan inte andas genom näsan, och när han ligger ner så får han lite panik och bara hostar när snoret rinner bakvägen och kittlar i halsen. Förkylningen kom från en timme till en annan igår kväll, och ledde till en natt med lite kalabalik och inte så mycket sova, så idag är jag trött. Vet inte hur jag ska orka hålla mig vaken för att se Solsidan, men det bara måste lyckas, jag har längtat hela dagen. Maken till träffsäker komik har sällan skådats, i mitt tycke är det nog den bästa svenska komediserien som gjorts.

Nu ligger liten i alla fall och sover, så vi får väl se hur länge det varar, förmodligen vaknar han väl om nån timme, och så får vi köra koksaltlösning + näsfrida igen.

Pappa är ju för övrigt här och hälsar på nu också. Han kom i tisdags, så vi har haft ett par fina dagar med strålande sol och härliga promenader. I onsdags hade jag telefonmöte med jobbet hela eftermiddagen, som jag hade haft lite ångest för, eftersom det är lite svårt att lämna bort Tiam nu (han är ganska mammig/pappig). Pappa kom ju just bara kvällen innan, så jag tänkte att Tiam bara skulle gnälla om jag lämnade honom med pappa, att han inte skulle ha hunnit "vänja sig" med honom. Det hela löste sig dock jättebra, pappa gick ut och gick med honom i vagnen 1,5h, och sen kom Per hem och stöttade, så jag kunde vara med på mötet helt dedikerat hela tiden. Kanon!

Tiam har fått en sk fresh food feeder av sin morfar. Det var en riktig hit! Det är alltså ett skaft med en liten nätpåse där man kan lägga frukt eller grönsaker som bebisen kan suga och tugga på utan att riskera att få i sig stora bitar. Tiam fick den serverad med en apelsinklyfta i, och som han sög och tuggade på den! Han verkligen njöt i fulla drag! Så här ser den ut:


För övrigt så har det börjat gå bättre med gröten på kvällarna. Det är fortfarande inte oproblematiskt, och man behöver köra lite show och sjunga och få honom att titta på lampan och så, men det är ändå mycket bättre än innan. Ersättningen dricker han också upp utan protester nu, så det känns jätteskönt. Inte fullt lika mycket ångest inför kvällsmatningen längre nu med andra ord. Har köpt välling nu också och ska snart sätta igång med det på kvällarna har jag tänkt mig.

Nu är klockan 20.01 och det är dags att gå på danstävling. So long.

Morrrrrr

Jag HATAR att städa. Och då har jag inte ens börjat än på allvar, bara plockat lite förberedande sådär. När jag börjar jobba igen ska detta otyg ut ur mitt liv!!

Solen skiner retsamt utanför fönstret. Som att den försöker säga "kolla hur hääärligt det är här ute, och du kan inte gå på promenad och njuta av det för du ska stääääda...". Dessutom ligger det kvar en massa disk sen igår i diskhon, usch och fy! Men det är jag själv som har lämnat det där så jag får skylla mig själv.

Igår var jag i alla fall på trevlig fika hos Petronella i mammagruppen, och hennes lille Eric som är två veckor äldre än Tiam. Det är verkligen ett riktigt bra gäng i min mammagrupp, det är jag grymt glad över.

Igår fick även Tiam sin första klippning! Per var hos Lena och klippte sig, och då var hon snäll och lät saxen passera även Tiam en liten sväng, så han fick bort håret ur ögonen i alla fall. Han ser så stor och liksom ordentlig ut nu, jag ska lägga upp nåt kort snart så får ni se.

Nä, nu måste jag verkligen ta tag i detta värdelöst tråkiga.. Suck.

RSS 2.0