Öroninflammation

I natt har Tiam varit vaken ca 3-6 med ont i öronen, lillstackarn. Svårt att förklara varför det gör ont och varför allt skulle bli så mkt bättre om man bara dricker det där sliskiga trögflytande med "smak av skogshallon"... Utmattad mor och son däckade i alla fall vid sex-tiden och sen sov vi till kvart över åtta, så lite extrasömn blev det i alla fall. Nu för tiden ska öroninflammation dessutom tydligen läka ut av sig själv, så inget penicillin blev det heller. Truga i den äckliga alvedonen 4ggr per dygn och vänta var intstruktionen. De goda nyheterna var dock att det bara brukar hålla i sig i någon dag, så framåt onsdag bör han vara kry igen! Tur det eftersom vi väntar finbesök på onsdag, hoppas att de fortfarande vill komma även om vi har en sjukling på bättringsvägen här hemma då..

Som tur är så är inte alla "bus" som hittas på lika farliga i alla fall. Vända yoghurtglaset upp och ner är ju inte så kul förstås, men buset på filmen nedan var av en lagom sort enligt mamma! :-)


Läget

Nyss hemkommen ifrån trevlig middag hos Lina och Andrew. Åkte hem och la Tiam hemma nu, och det var nog lika bra för jag ska ta och lägga mig själv inom en väldigt snart framtid med. Per fick stanna och representera lite längre denna gången.

Jag vill bara skriva en rad just angående det till våra Falkenbergsvänner ocskå - tack för att ni bjuder hem oss och vill träffas fortfarande trots att vi inte bjudit igen på typ ett halvår... Ni vet ju att det finns anledningar till det, då vi har haft det lite kämpigt när Per har varit dålig och så, men ändå - vi uppskattar att ni finns där! Och till er som vi inte träffat på ett bra tag nu - vi vill fortfarande, det har bara varit lite tungt att få till sånt.

I övrigt så börjar livet se ljusare och ljusare ut tycker jag. Per är lite bättre nu, och orkar hjälpa mig lite hemma och det gör en hel värld av skillnad. Jag är inte alls lika sliten längre, och trots att jag knappt sover något på nätterna så är jag rätt så glad och pigg på dagarna ändå. Jag har lite förvärkar och så, och är naturligtvis stor och otymplig, men i övrigt mår jag nog i princip bättre än jag gjort på hela graviditeten nu. Fast det får såklart ändå gärna ta slut snart om det vill... Vore ju lite kul att få träffa lillebror snart också!

Tiam har lite halvfeber till och från och är rätt jobbig faktiskt, det är gnäll och trots mest hela tiden och tålamodet är väl inte på topp från min sida kan jag känna. Varje måltid är en strid som om det gällde livet, med en Tiam som vägrar äta och skriker och gormar om att allting är fel. Det tar lätt 30 min per gång innan man har lyckats manipulera honom till att bli matad i knäet som en bebis, suck. Som tur är säger han så roliga saker emellanåt och är så gullig så då smälter man ju i alla fall... Igår var det mycket som var för vuxna, t ex att det bara var vuxna som fick skära med den vassa kniven, eller vara i medicinskåpet, eller vad det nu kunde vara, och då vid middagsbordet så kollade han allvarligt på mig och sa "mamma jag ÄR faktiskt vuxen..." :-) Sötis - det får du nog vänta till du är åtminstone en 16-17 till att påstå... Och nu när vi kom hem ikväll så klev han in genom dörren och sa "åh, nu var det verkligen skönt att komma in i värmen", lät mer som en 62-åring än en 2-åring!

Har plöjt lite tv-serier på nätterna nu när jag är vaken också. Senast avverkad är S1 av Homeland, den var jättebra! Så besviken över att S2 inte finns ännu, och nu måste jag hitta något annat att titta på. Laddade precis ner första avsnittet av boardwalk empire nu, men jag tror inte den kommer passa mig, jag gillar mer "nutida" serier. Någon som har några bra tips kanske?

Godnatt så länge.

Liten krasslig tittar på Tjorven och myser!

img_0492 (MMS)

Liten krasslig tittar på Tjorven och myser!


På väg till dagis. Det är tydligen ute att...

img_8850 (MMS)

På väg till dagis. Det är tydligen ute att åka pulka, det är att dra den själv som gäller! Han erbjöd mig dock snällt att jag kunde få åka om jag ville...


Testar nya slalomutrustningen!

img_9365 (MMS)

Testar nya slalomutrustningen!


V. 36 (35+3)

img_4097 (MMS)

V. 36 (35+3)


Inspirerad?

Lilleman var uppenbarligen inspirerad av gårdagens julgransplundring på dagis när vi skulle gå hem... Eller hem och hem, det tog ju ett tag (och en himla massa mammalist) för att få med honom hemåt.


Här kommer en liten bild på hur vårt kök b...

img_3707 (MMS)

Här kommer en liten bild på hur vårt kök blev. Några av er har bett att få se det sedan november, så nu var det väl kanske dags då... :-)


En olycka händer så lätt...

img_2285 (MMS)

En olycka händer så lätt...


You live, you learn

Jo ni minns i december när jag skrev om att vi aldrig riktigt hann ikapp. Det gjorde vi inte heller. Jag tittade precis i bloggen idag och insåg att jag inte skrivit något om detta. Det har nog gjort för ont och varit för jobbigt de senaste månaderna, men nu är jag nästan på banan igen och redo att dela med mig mer om det.

Det vi diskuterat det senaste året, att vi egentligen lever i en helt ohållbar situation med jobb, pendling, dagis, hemmaliv osv, tog till slut ut sin rätt. Per tog den hårdaste smällen denna gång och har nu varit sjukskriven sedan början på december och har nu i princip sovit i 1,5 månad. Hans försök att jobba 60-timmars veckor, vara en rolig och bra pappa och samtidigt renovera på nätterna bröt till sist ner honom och nu är det dags att ta en titt på hur vi vill ha det i vår familj och göra några stora förändringar. Nu är han på bättringsvägen, men det är en bit kvar att vandra förstås. Vi lär oss mycket på vägen, och får fundera både en och två gånger på vad som egentligen är viktigt, men nu är vi på väg åt rätt håll - hela familjen.

Och sen är det ju snart bebis på g också - 34 dagar kvar till beräknat ankomstdatum. Har varit lite orolig i veckan eftersom livmodern inte hade växt enligt sin kurva vid förra besöket, plus att jag helt plötsligt gått ner i vikt, men idag var vi till barnmorskan igen och då hade den växt på sig igen så nu är jag lugn igen. Lillebror sparkar och har sig, och var nu dessutom fixerad så nu är vi liksom redo känns det som. Det gör inget om lillebror bestämmer sig för 16 januari istället för 16 februari... Eller förresten, jag måste bara göra det här först:

·         Tvätta upp kläder strl 50-62

·         Ta fram badbalja

·         Kolla om vi har någon badolja

·         Kolla om vi har någon bröstvårtekräm

·         Hämta pampers startpaket

·         Sök rätt på napphållare

·         Kolla nappflaskor + nappar till dessa

·         Har vi en fräsch flaskborste?

·         Kolla bröstpumpen

·         Har jag kvar någon oanvänd amningsnapp?

·         Plocka fram mobil till barnvagnen

·         Rengör o sälj gamla barnvagnen

·         Ta fram o kolla babyskyddet o att alla kuddar finns med

·         Kolla amningsbehåar

·         Smörj med förberedelseolja

·         Leta rätt på sängkläder till spälis o vagn

·         Packa BB-väska

..men det går väl fort va? :-)

Imorse var vi dessutom på omföderskekurs på MVC. Det var en repetition av andning, avslappning, massage, partnerns roll osv, ingenting som var nytt men jag tror att vi båda - framför allt Per - fick en kick och blev lite taggade för förlossningen. Vi ser nu båda fram emot det och hoppas att den ska bli kanonbra!

RSS 2.0