Dag av premiärer

Idag var det vår på riktigt. Tiam fick premiärcykla på en promenad, och sen tog vi fram trädgårdsmöblerna och premiärfikade ute också!


Visdomsord och the end of an era

Dagens citat av Tiam (medan jag kommer ihåg det): "Vet du, när man är 3,5 år är man så stor att man nästan når till molnen". :-)
 
I övrigt så har Emrik börjat dagisinskolningen nu. Det kommer förmodligen inte bli en lika lätt och smidig inskolning som med Tiam, lilla mister E har ju lite mer bestämda åsikter och lite mera mamma/pappakläng i kroppen. Men jag tror att det blir bra både för honom och för mig att han får börja lite smått nu.
 
Förskolan han har börjat på ligger på Notviken. Endast 10km från Tiams dagis. Perfekt...eh. Nåja, efter sommaren får han flytta över till samma som brorsan, så det blir nog bra.
 
De första två dagarna har gått blandat, första dagen (med mig) var det gnäll och skrik mest hela tiden, och vår lille terror skrämde de andra barnen eftersom han har ett temperament från sydligare breddgrader och vrålade åt alla som kom i närheten av "hans" leksaker... Dag två (med Per) har han tydligen varit en liten ängel. Hm.
 
Tanken slog mig ikväll, att detta är en liten milstolpe i livet. Vi kommer nog aldrig mer att ha en liten bebis hemma hela tiden ju. Aldrig mer att vara mamma/pappalediga i år åt gången. Men det känns faktiskt ganska bra måste jag säga. Jag ser framtiden an med spänning och lust i kroppen. It's the end of an era - and it's ok.
 

RSS 2.0