Ironi

Gissa vem som har tappat en lagning...? Tyckte väl att jag fick "sympationt" på andra sidan i munnen. 

Ironin är total. 

Väldigt bra och ganska dåligt

Om vi börjar i den ganska dåliga änden. Jag har under en tid blivit sämre i axeln igen, fått ondare och blivit stelare. Min sjukgymnast lämnade W/O och skickade tillbaka mig till sjukhuset igen, och i tisdags var jag där och fick min dom. Jag har, som en följd av axelfrakturen, fått det som kallas "frozen shoulder". Rent konkret betyder detta att frakturen gjort att ledvätskan försvunnit, och ledkapseln skrumpnat. Det innebär att jag nu under en tid (ca 6 mån) kommer att bli sämre och sämre, med ökad smärta och stelhet. Efter detta följer en period när smärtan gradvis minskar, för att sedan följas av en period när rörligheten ökar. Jag kommer att bli smärtfri, men rörligheten kommer troligtvis aldrig att återkomma helt och hållet. Ledtiden för detta förlopp är lite olika, men är vanligen någonstans 1-2 år.
 
Det andra som hänt, som istället är något väldigt bra då, är att vi i måndags fick ett mail av vår granne med en fäbless för rättsliga processer. I detta mail stod att han inte har för avsikt att överklaga vidare till mark- och miljödomstolen!! Tjohooo!! Äntligen ska denna långa väntan kunna vara över! Den 21 juli vinner bygglovet laga kraft, och förutsatt att han inte ångrat sig innan dess så kan vi nu efter år av väntan börja bygga till hösten!
 
Alltså, jag vet att permanent nedsatt rörlighet är en stor grej, men jag tror ändå att de väldigt bra nyheterna överväger just nu. Jag är så glaaaaaaad!

Från tandläkare till tivoli

Oj vilka innehållsrika veckor vi har haft de senaste två veckorna! Kollade igenom bilderna i telefonen och inser att de har varit väldigt varierande...
 
När jag väl återhämtat mig efter min massiva man-cold så hade vi ju lite tid att spela med när man inte hade ett barn att ta hand om så långt ögat nådde. Jag inledde veckan med att åka hem till vän/jobbarkompis Mona en kväll, och där bet jag i en olivkärna och tappade en trefasbrygga (för er som inte vet vad det är så innebär det i princip att man blir av med tre tänder...). Sammanfattningsvis: hyfsat tandlös tjej och hejdå till en stor chunk av husbudgeten.. Till råga på allt var de tvungen att operera ut en tandrot och ge mig lugnande så jag flög bort till en annan planet för en dag. Fler tänder i munnen blir det till hösten är det tänkt.
 
Före...
 
..och efter...
 
Sen hann jag med både middag med make på stan och hemmamiddag med brudarna i Lindas nya fina hus på Kronanbacken. Och bygga lite altan åt broder Daniel. Inte dåligt!
 
Trivs i de här måste jag säga.
 
Sen kom småpluttarna hem igen, och det var ett kärt återseende, men samtidigt som att springa in i en tegelvägg på något sätt. Från lugna gatan in i ett decibel- och intensitetsrace utan dess like. Familjen körde väl lite i diket där, men då flyttade Aluddenx3 in i några dagar och styrde upp oss igen. Tack till er. <3
 
 
Idag jobbade Per lite, så drog jag och kidsen in på tivoli i stan. Kidnappade med oss min brorson Oskar som är hemma en sväng (han pluggar i Uppsala), som fick agera support under dagen.
 
 
 
 
Nu har vi ätit vuxenmiddag efter att barnen somnat, och snart är det dags att krypa ner under täcket. Men först ett inlägg till som förtjänar en alldeles egen rubrik. Aningens tudelad sådan.

RSS 2.0