Farväl Falkenberg

Ska strax gå och lägga mig, sista natten här i Falkenberg. Sista natten efter 11 år här på västkusten, känns helt overkligt.

Imorgon ska vi flytta hem. Fast hem är ju här också. Det här huset är ju mitt hem, det känns verkligen så nu när jag går uppför den välbekanta trappen med knarret på mitten, tittar ut på gatlyktan som har småblinkat i flera år, borstar tänderna i mitt badrum utan toa och lyssnar till lite extra utanför Tiams dörr för att höra att han sover lugnt.

Ikväll har vi haft några av våra vänner här på lite hejdåkalas. Vi skulle ju ha haft en riktig utflyttningsfest i fredags, men den fick vi ju tyvärr ställa in på grund av att jag hade magsjuka natten till fredag, och det gjorde ju tragiskt nog också att vi missar att säga hejdå till många kära vänner eftersom vi fick ändra dag med så kort varsel. Det gör ont i hjärtat men ni ska veta att vi kommer sakna er, allihopa!

Det blev hur som helst en känslofylld kväll med många tårar och många hjärtskärande hejdå, inte minst när Tiam skulle säga hejdå till sina små vänner. Nu förstår man hur mycket alla vänner betytt för oss, det blir ju kanske till och med lite extra mycket när man inte har familjen nära.

Tack för allt för den här gången, vi kommer snart igen och hälsar på!


Jag *hjärta* podcasts

Har hittat min nya grej. Under nattamning och eventuella vak så är det verkligen the shit att lyssna på podcasts! Det är så där lite lagom lättsmält, och telefonen har man ju alltid i närheten med några nya nedladdade avsnitt på lager.

I allt mitt podcast-lyssnande de senaste veckorna har jag slagits av en tanke. Så öppna alla är i sina podcasts! Jag lyssnar på Filip & Fredrik, Luuk & Lokko, Strömstedt & Berg, Adam live och Hanna & Amanda. To name a few... Min reflektion är att de alla har en sak gemensamt - att de blir personliga på en helt annan nivå än man är van vid från tv och radio. Som att de är lite inofficiella, delar med sig av anekdoter om familjen, rädslor och glädjeämnen, personliga styrkor och svagheter på ett sätt som jag aldrig hört (eller i alla fall lagt märke till) innan. Dessutom är det ok att vara lite icke-politiskt-korrekt, det är accepterat att vara lite dirty, irriterad, retsam eller uttrycka mer utstickande åsikter. Detta gör att dessa podcasts fångar mig på ett sätt som de vanliga kommunikationskanalerna inte lyckas med hittills. Det här känns litegrann som att jag får vara med när dessa "kändisar" sitter och snackar hemma i sitt vardagsrum.

Funderade lite hur det kan ha blivit så här öppenhjärtligt över en natt. Varför tycker Kristian Luuk helt plötsligt att det är ok att dela med sig till hela svenska folket att han dricker alkohol 5-6 dagar i veckan och är lite rädd för att "åka dit"? Hur kan det kännas ok för Filip och Fredrik att lämna ut sina privata mobilnummer (jo, de riktiga) till alla och envar? Min slutsats är att detta måste vara en del av vad vi skapar genom vårt älskande av sociala medier. Genom våra facebookstatusar och tweets har vi vant oss att dela med oss av våra vardagsfunderingar, och det var ju inte så farligt faktiskt! Att göra det genom ljudinspelningar var ju bara ett yttepyttelitet steg till från att skriva om dem. Eller? Blogg, podcast eller twitter - genom att dela med oss av våra egna sanningar kanske vi undviker att andra ska tro och anta saker om oss, och det kanske faktiskt är av godo? Lite i alla fall?

Den här nya trenden passar en sån som mig alldeles utmärkt. Men så är jag ju en sån där person som ibland inte vet när det är dags att sluta dela med sig... :-)

En liten film på Emrik också. Han har börjat "prata" för ett tag sen, men jag har inte lyckats få upp något klipp här på bloggen förrän nu (*skäms lite*).


Fler funderingar

T: "jag vill ha en bebis i magen när jag blir stor."
J: "men det är ju bara tjejer som kan ha bebisar i magen"
T: "men vad får killar ha då?"

T tittar över axeln, pekar på rumpan och konstaterar förvånat "jag har en snippa här!"


Bästisarna käkar banan!

img_0841 (MMS)

Bästisarna käkar banan!


Glasögonen är INTE upp och ner för de raml...

img_6694 (MMS)

Glasögonen är INTE upp och ner för de ramlar ju inte av. Tja, who can argue with that logic...


Farfars glasögon får man leka med...

img_9546 (MMS)

Farfars glasögon får man leka med...


Emrik myser med pappa.

img_1762 (MMS)

Emrik myser med pappa.


Kussarna tar en liten paus med Mamma Mu.

img_4228 (MMS)

Kussarna tar en liten paus med Mamma Mu.


Kussarna tar en liten paus med Mamma Mu.

img_4228 (MMS)

Kussarna tar en liten paus med Mamma Mu.


Trolltyg i tomte... Kråkberget

img_9576 (MMS)

Trolltyg i tomte... Kråkberget


Fjället väntar utanför, måste bara ta en l...

img_2360 (MMS)

Fjället väntar utanför, måste bara ta en liten sov först...


RSS 2.0