Midsommar

Så har en till vecka lagts till handlingarna. Dagarna fram till midsommar rann förbi, måndag jobbade Per sent, tisdag var fullproppad med mammapromenad, besök på Pers jobb med fika, och sen middag hemma hos Anna & Jonas på kvällen. Härlig dag! Onsdag var jag och Tiam jätteeffektiva och handlade allt till midsommar. Torsdag gjorde Per sin sista arbetsdag för de närmaste sex månaderna, och så vips var det midsommar!

Midsommarafton spenderades här tillsammas med Eva, Johan och Hilma, Åsa, Magnus och Celia, samt Björn, Erika och lilla Skorvan i magen! Vi åt först sillunch här hemma, och sen traskade vi iväg till ett midsommarfirande i närheten (som vi precis hann se slutet av, kom lite sent.. :-), och sen grillade vi på kvällen. Supertrevligt och väldigt lagom kände jag. Sen var alla snälla och hjälpte till hela tiden, så röjningsarbetet efteråt på lördagen när alla åkt hem var högst överkomligt. De flesta bilderna är tyvärr i kameran som Per har med sig till Stockholm (se nedan), så ni får hålla till godo med bara en!


Tiam och Hilma leker

Lördag eftermiddag åkte Per iväg till Stockholm för Foggas svensexa (som jag nu kan skriva om :-), så sen dess har jag och Tiam varit själva här hemma. Skönt men lite ensamt. Idag har vi varit i lekparken, lekt utomhus här hemma och varit på kvällspromenad i solskenet.



Sicken tur att det finns hjul att snurra på i lekparken också! Bäst att hålla en hand på "ratten" hela tiden...

Tiam har kommit in i en jättebra period nu och är en mysig glad liten kille, så att så länge klockan inte är 8.30-9 eller 13-14 så är livet en fest för honom! Han kan till och med tänka sig att lägga sig ner i mammas och pappas säng för att bara mysa lite på morgonen när han klivit upp. Toppen tycker vi... I övrigt har han avancerat i klättringskunskaperna. Har den senaste veckan hittat honom:
1) drygt halvvägs upp i trappen
2) uppflugen ovanpå sin sparkbil som han skjutit fram mot väggen i uterummet och klättrat upp på för att nå fönsterbrädan
3) ovanpå böckerna som ligger i lära-gå-vagnen, balanserandes för att den inte ska rulla iväg
...and so it goes...

När stortjejerna Hilma och Celia var här så lärde han sig också att man minsann kan klättra upp på glasbordet, så det är en ny ajabaja-grej. Dessutom fattade han att man kan sätta sig på sparkbilen själv, så det försöker han också med nu.

Nu är det snart dags för några avsnitt till av 24. Har börjat se boxen med säsong 3 och det är ju som vanligt sjukt spännande... En liten film till också, sen får det vara bra för idag!




<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IRZpe6gD2VI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IRZpe6gD2VI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Han verkar ha mycket att berätta för dressingen och ketchupen...

Våld, knasigt kalas och goda vänner

I onsdags var vi ute och gick med Tiams kompis Vilma och hennes mamma Pernilla. Vi bestämde oss efter en sväng på stan att gå till Vallarna och låta barnen gunga lite i lekparken. Även Anna och Elin mötte upp, och sedan kom även Lina, Hilma och Svea dit, och vi hade en mysig eftermiddag där med barnen. När jag kommit hem sedan så får jag ett sms av Pernilla som berättar att en 18-åring blivit utsatt för ett våldtäktsförsök mindre än 100m ifrån där vi lekt med barnen, kl 11.30 - mitt på ljusan dag! Två män hoppade på den stackars flickan, men de blev ivägskrämda av allt folk i närheten som tur var. Men vad är detta?? Sånt ska ju inte hända, det tar ju ur en illusionen om att inget ska hända oss här i våran lilla håla. Det är inte utan att man tänker en gång extra innan man tar cykelvägen i skogen numera.

I fredags var vi och åt lunch med Lina och Ellen på sushihaket här i stan. Det var inte speciellt barnanpassat kan man säga... Glasmontrar vid golvet, värmeljus i lagom barnhöjd och alla bord är barbord (så att barn i barnstol liksom hamnar under bordsskivan), så det blev lite av en kalabaliklunch.. :-) Sen på kvällen fick vi besök av snälle Andreas som ska hjälpa oss med vår bröllopshemsida, och med flinka fingrar knåpade han ihop nästan alltihopa på en kväll! Den blir så bra! Jag är supernöjd och väldigt tacksam att han ställer upp så mycket, trots att han har jättemycket att göra jämt.

På lördag kväll spelade vi in bröllopet med stort B och drog på grillpartaj med mammagruppen. Hela familjerna var med och det var toppenkul att träffa alla respektive och barnens syskon. Men Tiam, den lille rackarungen, vaknade vid halv nio efter bara 1,5h sömn och bara VÄGRADE somna om. Vi blev lite ställda, eftersom vi haft det så himla lyxigt med bra sömn medelst våra nya sömnrutiner, så vi visste liksom inte vad vi skulle göra. Efter att ha turats om i två timmar med att försöka söva om honom plockade vi till slut upp honom. Han blev hur glad som helst och visade inga tecken alls på trötthet. Kl elva fick vi vackert åka hem och lägga honom till vår stora besvikelse. Festen var jättetrevlig, och vi hade gärna stannat längre, men det var liksom inte läge med ett litet yrväder som röjde runt där. Väl hemma somnade han direkt precis som vanligt som att inget hade hänt. Jag fattar inte vad som hände.. Emma, behöver nog lite coaching här.. :-) Hör av dig med idéer!

Nu ligger han och sover i sin nya resesäng i gästrummet, bara för att kolla om det var "jag ligger inte i min egen säng i mitt totalt mörklagda rum"-problematiken som spökade, men än så länge har han inte vaknat iaf.

Dagen idag har spenderats med Marie och Daniel som kom ner från Göteborg för att hänga med oss ett tag. Det var verkligen superkul att träffas, det blir inte så ofta nu för tiden, och jag påmindes om vilken bra vän jag har i Marie verkligen. Kram på dig!

Imorgon kommer Karin och Isak hit, wihoo!

Just det, glömde att kommentera prinsessbröllopet, det måste jag ju eftersom det ju lite är "min business" nu för tiden.. :-) Det var ju helt fantastiskt!! Jag undrar om det är ok att vi också begär att 5800 uniformsklädda grabbar kantar vår väg från kyrkan till festlokalen? Skulle ju vara lite fint. Jag är däremot inte avundssjuk på middagen. Även om de få tal som hölls var väldigt bra så utgjorde de ju typ 14 minuter eller så av den oändligt långa (och långtråkiga) middagen. Så ska inte vår middag bli!

Slutligen en liten kille som gillar att köra bil (även fast fötterna inte riktigt når ner till golvet än).


Tiam käkar mellis i en något avslappnad po...

img_0135 (MMS)

Tiam käkar mellis i en något avslappnad position... :-)


Ojsan, glömde visst

Jag har fått nytt jobb också förresten! Glömde den lilla detaljen i mitt förra inlägg...

Det nya jobbet är heter "Deputy continental manager", och innebär att jag är vice gruppchef i en grupp med folk både i Lyon och i Göteborg. Den ordinarie gruppchefen sitter i Lyon, och är inte så reseintresserad om man säger så, så i praktiken kommer det bli så att jag är chef för de svenska medarbetarna i gruppen. Ska bli riktigt riktigt kul, även om det finns en hel del personalfrågor att ta tag i som nog kan bli lite tuffa. Nu återstår bara att se om jag får börja där direkt efter semestern, eller om jag måste gå tillbaka till mitt gamla jobb en månad först. Det kan bli så (om det nu är så att jag har 3 mån uppsägning, vet inte vad som gäller, nån som vet?), eftersom de har sjuk brist på folk på mitt gamla jobb, så de kanske tvingas ta in mig för en röjarinsats några veckor.

Nå, det var det också. Nu ska jag gå och lägga mig.

Så har en vecka passerat

En vecka och två dagar sen. Så länge var det sen sist jag bloggade. Det känns jääättelänge, och konstigt är att man liksom saknar det, trots att jag inte har haft lust. Går liksom omkring på dagarna och tänker "det ska jag skriva om.. och så ska jag formulera mig, ja just det, det blir fyndigt...". Nu har det hänt en massa saker, så jag får nog dra dem lite huller om buller, det får ni stå ut med den här gången helt enkelt.

Sist jag skrev så hade vi ju ganska nyss börjat med de nya sovrutinerna. Nu funkar nätterna otroligt bra, han somnar utan gnäll kl 19, och sen sover han till 6 - 6.30. Vi plockar upp honom 6.45-7, och fram tills dess ligger han snällt och pratar lite för sig själv (oftast iaf). Dagarna är inte fullt lika smidiga än, vi håller på att laborera med sovtider och mattider fram och tillbaka, men det känns inte som att vi har hittat rätt än. Men skam den som ger sig!

En inte så bra nyhet är att vår perfekta superbraiga lokal för bröllopsfesten har gått i stöpet! Vi hade äntligen kommit överens om priset, spikat datumet och gjort färdigt inbjudningarna och så ringer hon med lokalen och säger att hon inte kan "låna ut" sitt utskänkningstillstånd som planerat! Både hon och jag trodde det var ok eftersom vi var slutet sällskap och så, men tydligen inte... Skiiiiit! Men men, det är bara resa sig och borsta av dammet och sätta riktning mot plan B. Pappa är på pucken, men snubben vill bara inte plocka upp telefonen. Mailade pastorn också förra veckan för att boka kyrkan, men han har inte heller svarat än. Vad är detta?? Det går troll i vår bröllopsplanering just nu! Imorgon ska jag i alla fall åka till Panduro outlet och se om de har nåt kul vi kan krydda till inbjudningarna och dekorationen med. Så det så.

Inte för att det är bråttom, det är ju åtta månader kvar, men det är faktiskt så att om två veckor så åker vi bort hela sommaren, och sen börjar jag ju jobba, och då finns det inte mycket tid över till bröllopsplanering. Det var ju det som var så himla fiffigt med att börja tidigt och göra bort en massa saker nu, när jag var helt "ledig" på dagarna...

I veckan har fina gudmor Lisa varit här med sambo Sami och gudhunden Smilla. Tiam har älskat att ha lite fler människor i huset, och jag har verkligen njutit av dagarna med dem. Det gick jättebra med Smilla ocskå, hon och Tiam hittade ett schysst förhållningssätt till varandra, och innan helgen var över så behövde man knappt titta till dem när de "umgicks".

Till helgen blir det grillfest med mammagruppen, ska bli så kul att ses hela familjerna!

Det blev verkligen veckan i stora drag, men här kommer lite kort också då som plåster på såren.


Busunge med hål på stortån!


Det är så himla kul att köra Audi!


Premiärätning av plättar med grädde och sylt (eller ja, fruktpuré iaf..)



Tiam gungar för första gången

Äter lunch på härliga Solsidan i Glommen. ...

img_0120 (MMS)

Äter lunch på härliga Solsidan i Glommen. Mamma och Torsten kom klockan fyra i natt efter att SJ lyckats med bedriften att bli åtta timmar försenade på en femtimmararesa...


Tuffa dagar

Måste bara få börja lite negativt och klaga på att just nu - när de allra första riktigt fina sommardagarna tar plats - så ska jag passa på att bli sjuk. Tyyyyypiskt.

Jo, så är det. Jag är sjuk. Förkyld antar jag, ont i halsen, snuva, huvudvärk och lite småfebrig. Inget speciellt så där, men att ta hand om en bebis samtidigt som man är sjuk är inte gjort sådär i förbifarten kan jag säga... Nu hade det inte varit dumt att ha far- eller morföräldrar i närheten som man hade kunnat "tvinga" att komma hit och hjälpa till så jag fick ligga i sängen och snörvla lite. Per har mycket på jobbet också, så han har svårt att komma hem tidigt. Men all credit till honom ändå, när han väl kom hem igår så tog han hand om allt och så var det bara marsch i säng för mig. Skönt och välbehövligt. Tro mig, jag har skickat en tanke till alla ensamstående som måste tackla allting själv. Hela tiden. Ni är grymma som klarar det!!

I övrigt har vi också satt igång med lite nya sovrutiner för lilleman. I samband med det så påpekade kloka Emma (som hjälper till och coachar oss, tack gulle du!), att Tiam sovit ganska mycket på dagarna, och då är det ju inte så lätt att sova hela nätterna också förstås, så nu försöker vi vända det rätt. Det innebär att Tiam är rätt trött och gnällig på dagarna nu innan det har satt sig, men han kämpar på bra ändå! I samband med allt detta har vi också plockat bort nappen, vilket har funkat superbra!! Han har ju inget fysiskt sugbehov längre nu när han är så stor, så att ha den kvar var ju kanske mer en bekväm ljuddämpare för mamma och pappa att använda, än vad det var något han behövde. Sen gnäller han ju ändå ibland, men då blir det en spark i baken till mamma och pappa att lösa problemet, snarare än att bara ploppa in ljuddämparen!

Slutligen så har jag börjat fila på bröllopsinbjudningarna nu, det känns konstruktivt och bra. Sen blir de nog annorlunda än vad jag hade tänkt mig, men det blir nog bra ändå! Vi har hittat ett prisvärt alternativ, som ändå känns lite kul, så det får nog bli så. Det blir till att köra minimum med info på själva inbjudan, och sen skriva det mesta på en hemsida istället. Jag hoppas att det funkar, vad tror ni? Sen en allmän fråga bara, behöver lite feedback: vad skulle ni säga om ni fick en inbjudan där det stod att man i sin klädsel gärna fick hämta inspiration från färgtemat? Kul? Tvingande? Känns det som ett måste eller som ett förslag?

Nu ska jag hämta lite mer kaffe och hoppas att det blir fredag snart så vi får förstärkning i form av mormor och Totte!


The little gardener


Nån annan än jag som odlar ruttna vinterblommor och brännässlor i sina krukor?? Mamma, kom hit o hjälp!!


Det  blev ett stort genombrott i Tiams liv när han även lärde sig att ta UT huvudet ur tvättmaskinen... :-)

RSS 2.0