Om man hjälper mamma rensa i rabatterna bl...

img_0109 (MMS)

Om man hjälper mamma rensa i rabatterna blir man lätt lite smutsig.. :-)


Trendig brud

Det här är min mamma som brud, 1967 (var det rätt mamma?). Hade i princip kunnat vara ur en bröllopstidning, läste precis att det kommer mycket med hög hals och lång ärm nu. Dock så är väl klänningarna lite mer figursydda nu för tiden kanske.. :-)


Mors dag

Idag är det mors dag, och jag har blivit uppvaktad av min son och blivande make. Per har svettats över detta i några dagar, försökt pressa ur mig önskningar, haft ångest, men i vanlig ordning klarade han det alldeles utmärkt och jag har haft en toppenbra första mors dag!

Imorse gick han upp med Tiam kl sex så jag fick somna om. Sedan kom de med present, kaffe och princesstårta (!!) på säng kl åtta. Efter fika och lite mys så gick de sedan på promenad, så jag har legat i sängen till tjugo över tio idag!! Första gången sen Tiam föddes som jag har legat så länge. Världens bästa presenter också, Ipodhållare (att springa med), blommor, princesstårta och SOVMORGON!! Wohoo!! Jag har valt rätt kille att gifta mig med, helt klart.. ;-)


Morsdagsbuketten

För en liten stund sedan blev det oroväckande tyst i vardagsrummet där lilleman befann sig. Tystnad är i princip alltid ett tecken på hyss, så jag gick dit och kollade läget. Tiam hade bark i hela ansiktet och en rejäl bit i munnen, och hur mycket av vedkorgen han tuggat i sig innan jag kom dit är det inget som vet.. :-) Jaja, något säger mig att en bit bark är riktigt ok jämfört med vad han kommer tugga i sig det närmaste halvåret...

Nu ligger Tiam och sover ute i vagnen på baksidan och jag ska passa på att slänga mig i hängmattan med en bok en stund! Per är på jobbet och ska jobba till sent ikväll, så det är jag och Tiam som kamperar ihop resten av denna braiga mors dag!

Sen sist

Tiam sover och nu ska jag hinna blogga, kolla Ebay, diska undan, plocka in tvätten, och eventuellt också kissa om jag hinner. Men vi börjar nysta i en ände får vi se!

Sen sist har vi hunnit med en hel del. Förra helgen var vi i Ystad på Linn & Jonatans bröllop, en helt underbar historia med ett brudpar som var överlyckliga och snygga som filmstjärnor! Vi var lite halvslitna på väg dit, efter att lillen hållit oss upp på nätterna ett tag. Vi var med andra ord inte direkt taggade för att åka på fest, men det blev jättekul ändå. Det var "min" kväll, så Per promenerade hem med Tiam vid elva tror jag, och sen var jag kvar på egen hand och umgicks, dansade och grejade på fram till ettiden, då sovklockan ringde högt och tydligt även för mig. Tack L&J för en toppenkväll!


Så fina!!

Den natten sov Tiam som en stock, fast han vaknade vid 5.20 tyvärr, så då var det upp och hoppa för pappa. Jag fick ligga kvar i sängen, skööönt!

På väg till Ystad stannade vi i Malmö för att hämta upp mina örhängen som jag jagat över hela Europa. Det var ju nämligen så att jag hade sett ett par örhängen från Thomas Sabo i en bröllopstidning som jag verkligen ville ha, men de hade ju naturligtvis utgått ur sortimentet. Jaja, det var bara att kontakta generalagenten för Sverige och få dem att hitta dessa örhängen. Två månader senare fanns de nu alltså på plats i Malmö och jag skulle hämta ut dem. MEN... när jag kommer dit är de fel färg (mer orangea än röda) så då var det bara att skrota den planen och ge sig ut på ny smyckesjakt. Så kan det gå!

I måndags var det BVC mät-och-väg. 9750g och 73cm är nuvarande status för lillen. Fick även lite fler tips för att försöka få bättre läggningar och nätter, men hittills har det då bara blivit värre, åtminstone läggningarna. Igår kämpade jag i 1,5h att få honom att somna själv, men till slut grät både han och jag så då var det bara att ge upp. Emma - när är det för sent att köra SHN? Det är för sent att börja vid 8mån va?

På tisdag morgon var det dags för mammagruppspromenad, det var ruggigt väder och jätteblåsigt men vi travade iväg dit strax efter åtta i alla fall. En del hade sagt förra veckan att de inte kunde komma, och jag hade fått ett par sms och så, men jag hade inte riktigt koll på läget. När jag kom fram visade det sig att jag var den enda där, men det såg jag som en bra anledning att unna mig en svindyr bröllopstidning och en kopp kaffe och mysa en stund inne på det närliggande caféet istället!

Sen i onsdags var det dags för en liten Gbg-turné. Jag och Tiam packade in oss i bilen på morgonen och rev sedan av besök på jobbet, lunch med Karin och nyfödde Isak, fika hos Helena och nyfödda Ebba, och en kisspaus plus peptalk hemma hos tant Ida som just flyttat tillbaka till Göteborg! *gilla* som man skulle sagt på facebook.

Gårdagen fylldes snabbt av mammapromenad och ettårskalas (Tiams första kalas där det är han som är inbjuden och jag bara "medföljande"). Det var hemskt trevlig och också intressant att se vilket halabaloo det kan bli med 10-12 bebisar på samma ställe... :-)

Tiam kryper för övrigt ganska bra nu, så det händer allehanda otippade grejor här hemma nu för tiden. Vad sägs om vedätning alternativt suga på barnvagnshjulen? :-)



Dags att köpa grind till trappen...

img_0096 (MMS)

Dags att köpa grind till trappen...


Sommarfeeling!

img_0091 (MMS)

Sommarfeeling!


Sommarfeeling!

img_0091 (MMS)

Sommarfeeling!


Kort reflektion

Oj, nu händer det fort. Sitter och ser på när min son kryper (eller ja, tar sig framåt iaf) till bordet, reser sig upp, och går längs med sidan på det bort till gåstolen, tar ett trevande steg mellan för att sedan mer eller mindre kasta sig mot gåstolen, resa sig ordentligt igen och leka med leksaken som låg på den. När hände det här? Vad hände med det lilla paketet som låg och pep i vagnen där i september oktober? Och när ska man kunna gå och kissa?

Nu hoppas jag mest på att Tiam ska somna snart så att jag också får gå och lägga mig en stund till. Inatt har det nämligen varit halabaloo från 1.30 till 4, så jag har den där härliga köttfärskänslan i huvudet igen...

Sommarhelg i Sthlm

Nu är vi tillbaka på hemmaplan igen efter en toppenhelg i Stockholm. Staden visade sig från sin bästa sida, och vi har haft fint väder och varmt. Det har verkligen känts som att vara på semester!

I torsdags promenerade vi runt i Nackareservatet, och hade med oss en liten fikapicknick som vi stannade till vid vattnet och åt.



Fredagen var "min" dag, då jag skulle ränna runt Stockholm och kolla på så många brudklänningar som möjligt på en dag. Det gick kanonbra, Johanna var med som guide och smakråd, och vi hann till alla affärer jag hade tänkt utom en, totalt sju stycken klarade vi av! På affär nummer fem i ordningen hittade jag en potentiell klänningskandidat, och en annan i en katalog men som hon kunde plocka hem från ett lager så jag fick prova. Sagt och gjort, det blev en liten sväng tillbaka dit på lördagen för att prova den potentiella igen, samt även den från lagret. Det visade sig att den från lagret var den jag sökte efter!! Naturligtvis har jag ju lite underliga önskemål som inte finns på nån klänning, men jag har skickat bilder på klänningen till min kära sömmerska Paula, så om hon bara ger klartecken på att det går att fixa som jag vill så slår jag till!

Fredag kväll kom även Fogga och Nadia över och åt middag. Jättekul att träffa dem som vanligt, och det ska bli så kul att gå på deras bröllop i sommar också!

Lördagen bjöd på ett strålande sommarväder, och varmt var det också, så vi packade in barn och vagnar och allt och drog till Djurgården. Där promenerade vi, åt lunch, och promenerade lite till. Det är inte klokt vad mysigt det är med sommarväder! Tiam har därmed officiellt varit ute utan ytterkläder för första gången.


Pappa och Tiam njuter av solen.


Utanför Naturhistoriska museet? Nordiska museet? Nåt museum var det i alla fall. Fint hus.

Tiam plockade upp ett nytt trick under dagarna i Luleå när det var fint väder, nämligen att rynka på näsan, och det begagnade han sig flitigt av även i Stockholm. Jag lyckades fånga det på bilden nedan.



På söndagen var det sedan dags att åka hem, och det gick riktigt bra trots att vi åkte mitt på dagen (brukar försöka tajma Tiams sovtider mera).

Idag har jag ägnat lite tid åt att ringa runt till återförsäljare av brudklänningen jag hittade i Stockholm, och i vanlig ordning så lönar det sig att lägga ned lite tid. Hittills har jag fått ner priset 2100kr, och jag har inte ens hunnit prata med alla ännu. Nu återstår bara att jag ska få klartecken från Paula att den går att sy om som jag vill, så gör jag ett ryck imorgon och får det här färdigt!

I övrigt håller jag på att blir sjukt frustrerad på att vänta på svar från folk!! Redan så här tidigt i planeringen så är jag begränsad av att sitta och vänta på svar från folk, riktigt störigt faktiskt. Men men, bara hon med lokalen hör av sig så vi kan sätta datumet så är det väl inte så bråttom med det andra i alla fall.

Sist men inte minst så har Tiam lärt sig en ny färdighet idag. Han kan numera sätta sig upp från liggande, och det är en klar fördel när han leker och ramlar på mage. Men... nu när jag skulle lägga honom märkte jag att det inte bara var en fördel.. Så fort jag lade honom ner så satte han sig ju upp och sen reste sig upp mot spjälorna. Suuuck.. Jag tror jag lade honom ner fyrtio gånger innan han somnade!

En annan rolig grej är att han säger mamamama nu (och papapa också ibland), så idag när han vaknade från eftermiddagssoven så hörde jag honom ropa däruppe "mamama" och så när jag kom upp stod han i sängen och väntade. Känns helt surrealistiskt att han skulle kunna ropa på mig!

Nu "Viktoria & Daniel - bröllopsintervjun".


Mellanlandning

Snabbar mig och bloggar lite på vår korta mellanlanding här hemma i Falkenberg. Sent måndag kväll kom vi tillbaka från Luleå, och i eftermiddag bär det iväg till Stockholm för att hälsa på Ulf, Johanna och Ebba. Tiams sömnproblem från veckan i Luleå var som bortblåsta så fort han damp ner i Falkenberg, så vi får väl se hur det blir nu i Stockholm. Nåja, det får bli hur det vill. Efter två nätter med bra sömn så är mamma tillbaka i matchen! Oj, nu hör jag att det är dags för ett pottbesök..

PAUS

Tillbaka. Han är så himla duktig min lilla plutt! Att tömma och rengöra potta är faktiskt mycket mindre bök än att byta bajsblöja.. Ursäkta ämnet, men läser ni en småbarnsmammablogg så är lite bajssnack bound to happen!

Har lite trädgårdsångest. Rosenbuskarna borde vara klippta för länge sen, rabatterna rensade, och de  vinterblommorna som har ruttnat under snötäcket borde definitivt vara bortslängda vid det här laget. Men det har liksom varit lite fullt upp.. Hoppas att det inte gör nåt att vi är lite försenade. Mamma - är det dumt att vi inte har klippt rosorna än?

Slutet på veckan i Luleå var toppenbra, superväder, effektiv bröllopsplanering och trevligt sällskap mest hela tiden! På lördagen var vi på vår- och bröllopsmässa, men den gav inte direkt nån utdelning, förutom att man fick köpa billiga bröllopstidningar där, det var toppen. Surt att behöva betala 80 spänn per tidining, men nu fick jag ju tre för det priset!

Lördag kväll bjöd på supergod fördelsedagsmiddag hos pappa, och efter det kollade vi på Bröllopsfotografen hos bror. Stoor besvikelse, jag trodde verkligen att den filmen skulle vara jättebra.

På söndagen var jag så mosad i huvudet pga sömnbrist att det inte blev mkt gjort. På kvällen så skärpte jag dock till mig och åkte till Paula som är sömmerska och har gjort mina balklänningar, för att prata brudklänning med henne. Det var ett riktigt bra drag, hon hjälpte mig att sy ihop de detaljer jag gillar till en helhet, så nu vet jag hur min drömklänning ser ut! Min mission är nu att hitta en klänning som kan utgöra en bra "grund" så får jag lämna den till Paula för att sys om/till så att den blir som jag vill! På fredag ska jag och Johanna kolla brudklänningsutbudet i Stockholm, så jag hoppas på lycka där. Ska bli så kul!!

När jag skulle åka till Paula så kom jag på att det skulle vara smidigare att åka utan Tiam, så jag svängde förbi och lämnade honom till morfar. Fatta vilken lyx!! Ulli hade honom på lördagen när jag och bror var på mässan, gick också hur bra som helst. Önskar att det fanns såna möjligheter här i vår vardag..

Måndagen var också toppen. Började med att hänga med Leo och Camilla, sen träffade jag och pappa damen med den bästa festlokalen (ser ut att lösa sig :-D :-D ) och sen åkte vi hem på kvällen, blev en jättebra resa!

Så igår var vi ute och gick med världens bästa mammagrupp och ikväll bär det som sagt av igen!

Här kommer några bilder till från Luleå.


Hantellyftning medelst maraccas.


Leo och Tiam hänger på gräsmattan.



Lite lek. Notera morgonfrillan.

Luleåblogg

Nu har mer än halva veckan i Luleå redan gått, och vi har hunnit göra en massa roliga saker. Till att börja med gick resan upp ganska bra, men sen har Tiam haft lite problem med sovandet till och från ändå från att vi kom hit. Han har i och för sig blivit jätteförkyld också, men jag tror att miljöombytet nog är den största boven ändå.
I tisdags hängde vi med Emma, Klara, Camilla och Leo, det var jättekul och kändes nästan lite som gamla tider, förutom att vi hade var sitt barn där också förstås, haha.. Här kommer ett fint kort från den dagen:
På onsdagen var vi på babysång på Elimkyrkan, och då passade jag även på att träffa pastor Urban, som antagligen ska viga oss. Snacket med honom var jättebra och fick mig att tro ännu mer på att om någon kan få till en ceremoni som känns avslappnad och jordnära så är det han. Han ville träffa oss båda två när vi är uppe i sommar, så vi får prata mer då, men jag tror det kommer bli bra!
Onsdag eftermiddag spenderades hemma hos min bror och hans familj, och Tiam fick hänga lite med sina storkusiner, det är en favorit för hans del.
Tiam och storkusse Johan är ute och promenerar.
Igår var det egentligen meningen att vi skulle följa med Emma och Klara till öppna förskolan, men Tiam var så himla förkyld på morgonen så jag kunde inte med att åka dit med honom. Dessutom ska Emma & Klara åka utomlands på måndag, och jag skulle ju aldrig förlåta mig själv om lilla Klara skulle behöva tampas med en elak förkylning på planet, så vi blev hemma.
Torsdag eftermiddag blev dock väldigt effektiv. Jag, Tiam och pappa rände runt och kollade på festlokaler till bröllopet, och fick förhoppningsvis napp på nånting jättebra! Hon som var ansvarig för lokalen var tyvärr sjuk, så vi fick inget pris och kunde inte boka, men jag hoppas SÅ mycket på att det går i lås! Tänker dock inte skriva här vad det rör sig om, det får vara lite hemligt så länge! :-)
Vi hann även med ett besök på en reklambyrå på torsdagen, så nu ska jag få offert på ett antal grejor till bröllopet, och jag hoppas att det blir ett bra kompispris på det!
Idag har vi hängt med Helena, först promenerade jag och Tiam förbi hemma hos hennes föräldrar, och sen åkte vi in till stan och kollade lite brudklänningar och fikade. Sen bockade vi av ännu en viktig milestone för bröllopet, nämligen att kolla med Lisa Liljedahl så att hon kan göra hår & smink på mig. Hon är ju den enda jag litar på för det uppdraget, och hade hon sagt att hon skulle vara i Thailand hela februari eller nåt så hade jag helt enkelt fått flytta på hela balunsen! Turligt nog så hade hon inget stort planerat, så det är som bokat och klart nu!
Imorgon blir det vår- och bröllopsmässa på Arcus, och sen födelsedagsmiddag hemma hos min käre far som fyller 68 imorgon!
Tiam tycker det är buskul att försöka klättra ur stolen hos morfar.
God natt, nu ska jag försöka köpa present till min far och sen hoppa i säng!

Min största fiende i viktkampen...

img_0031 (MMS)

Min största fiende i viktkampen...


Alltså visst är Tiams stövlar fina!!

img_0030 (MMS)

Alltså visst är Tiams stövlar fina!!


RSS 2.0