Emriks sötsug

Emrik: "tåta, tåta, tåta" (tårta)
Jag: "va, vill du ha tårta?"
E: "jaaaa"
J: "men vi har ingen tårta"
E: "näää". Tyst en stund. "Slass?" (glass)
J: "tyvärr, det har vi inte heller" (vilket i och för sig var en lögn)
E, i ett sista desperat försök: "fafa?" (farfar är uppenbarligen ett säkert kort för godsaker :-)

Di barna, di barna

Emrik är sjukt bestämd. Han bestämmer själv vad djuren heter ("Kokodil", "Det är en elefant Emrik", "Nej. Kokodil.") med ett eftertryck som inte lämnar öppet för diskussion. Det senaste är städandet. Det gäller att hålla öronen öppna för ordet "käp", för då har han hittat något som han avgjort måste vara skräp och sedan går och kastar i kökssoporna. Senaste veckan har jag fiskat upp en tandborste, lite jobbpapper och mitt visakort (!!) därifrån.
 
Livet som konsult går upp och ner. Det är fortfarande verkligen superkul, men osäkerheten är stor. Nyss trodde jag att beläggningen var säkrad åtminstone tom februari, men ett mail senare visar det sig att jag kanske bara är fullbelagd november ut. Men det kommer ju liksom med det här sättet att jobba, så det är bara ut och sälja för allt vad tygen håller. Men sen på fredag har jag ett möte, och då kanske jag har fullt till februari igen. And so it goes...
 
Tiam fick några spel när han fyllde år. Han älskar att spela dem, men kan inte acceptera att förlora.
 
Under pågående spel:
 
När han inser att mamma håller på att vinna:
 
Jag frågade T hur vi skulle lösa detta nu då, och han bestämde att det skulle vara hans tur istället så att han kunde vinna. Jag förklarade att då skulle han ju vinna genom att fuska, men det hade han inga som helst problem med... :-)
 
Avslutningsvis en liten film med Tiam och Klaras rockband.
 

Tankar vid läggdags

T: "Mamma, jag älskar dig till rymden och tillbaka till vårat hus"
J: "Tack älskling, det var gulligt sagt. Jag älskar dig lika mycket jag med."
 
Några sekunders tystnad.
 
T: "Jag har inte sett Mars."
J: "Va? Vad menar du?"
T: "Jamen jag menar att jag inte har sett planeten Mars. Den finns ju inte med på google earth."
J: "Öh, nej just det."
T: "När jag blir astronaut och hoppar in i min rymdraket så kan jag se den. Då ska jag titta på Mars. Och Jupiter. Godnatt."

Hopp om liv

Sitter på Friends och jobbar en liten stund mellan möten. Bredvid mig sitter tre äldre damer och fikar och pratar så det står härliga till. Hör hur de gör upp om nästa fika, den 6 november ska det vara. På Gustav Adolf-dagen.
 
Jag reser mig för att hämta kaffe, och när jag kommer tillbaka står tanterna och tar på sig jackan, och blockerar därmed min väg. De ber så mycket om ursäkt, men jag försäkrar dem om att så bråttom har jag inte. En tant vänder sig mot mig innan de går och säger, urskuldande, "vi sitter bara här och babblar". Jag svarar att jag önskar att jag också babblade med kompisar istället för att jobba, men att min tid kanske kommer. Det sista hon säger innan hon går är "jag hoppas det lilla vän, att du också får en sån tid". Det hoppas jag med.

RSS 2.0