Funderingar vid ett fikabord

T: "mamma, jag tänkte åka till Turkiet imorgon"
J: "jasså, vad ska du göra där då?"
T: "titta när det sprutar vatten ur kaltanen(?)"

30 sek tystnad

T: "jag vill lyssna på Amazing"
J: "ok" (sätter på låten)
T: "han har ingen mössa på sig. Men det är vår nu"

Dansar lite till låten.

T: "Lisa o Sami bor i Lule"
J: "ja, visst ska det bli kul när vi bor närmare varann?"
T: "ja. Vilken färg är det på Samis mössa?"
J: "öh.. jag vet inte"
T: "den är gul"

Kriiiiis - de älskade spindelvantarna är f...

img_1633 (MMS)

Kriiiiis - de älskade spindelvantarna är försvunna!


Men asså mamma - ser jag ut som att jag vi...

img_3623 (MMS)

Men asså mamma - ser jag ut som att jag vill äta nu?? Jag bryr mig inte direkt om att vi ska åka till simskolan snart...


Äntligen har man fått ta ut cykeln!

img_3187 (MMS)

Äntligen har man fått ta ut cykeln!


Lyckades inte träffa så bra med kameran, m...

img_9631 (MMS)

Lyckades inte träffa så bra med kameran, men här ligger minsann minste rackarungen och smajlar lite åt mamma!


Trots världens finaste supportrar gick det...

img_1652 (MMS)

Trots världens finaste supportrar gick det tyvärr åt pepparn...


Mina fina söner






Vuxenvattisar in the house?

Parallellt med flyttplanering, homestyling och besök har vi ju passat på att riva av en omgång vattkoppor också ja. Tiam fick vattkoppor när han och Per var uppe i stugan v.10, men det blev en rätt lindrig omgång utan speciellt mycket feber eller andra symptom än själva kopporna och att det kliade. Det blev lite spännande på vägen hem, eftersom vi inte riktigt visste om Tiam skulle få resa då en del flygbolag är lite restriktiva med det, men som tur var gick det vägen i alla fall och båda mina killar kom hem som planerat.

Det spännande i ekvationen är att Per tydligen inte haft det som liten, och nu i morse hittade vi tre röda prickar som kanske kan vara koppor... Ooooo inget man längtar efter direkt, hade ju kunnat vara bättre timing också i så fall kan man ju säga.

Nåja, Per har iaf - tvingad med milt våld av sin fru - varit på vårdscentralen och fått medicin nu så får vi se hur det går. När man får vattkoppor som vuxen finns det nämligen en behandling man kan få för att göra sjukdomen lindrigare, men det funkar bara om man påbörjar den inom ett dygn. Inte värt att chansa och vänta direkt... Håll tummarna!

I övrigt har vi precis vinkat av pappa/svärfar/morfar idag efter att han varit här under veckan och hjälpt till. Åter igen fantastiskt uppskattad hjälp och roligt för oss och inte minst Tiam att ha morfar här. Intressant reflektion från min käre far var "var det verkligen så här ansträngande att vara småbarnsförälder på vår tid?". Dåligt minne eller nya tider? 

Nåja, mitt i allt så är jag på ett strålande humör idag. Solen skiner och jag är lätt snurrig i huvudet efter att just ha svept fyra koppar kaffe. I eftermiddag ska vi på biblioteket, jag, Tiam o Emrik och sen blir det nog kanske lite fredagsmys får vi hoppas. Trevlig helg på er!

Överraskningen

Ja, när man ska flytta så ska man ju få till en liten husförsäljning också, och det är ju ingen barnlek minsann! Det ska fixas och donas, homestylas och städas, sägas upp och avslutas till höger och vänster - ja MASSOR med grejor verkligen!

Förra fredagen var vi mitt uppe i vårt tätpackade schema, och Per skulle åka in till jobbet efter lunchen och jobba några timmar. Jag pysslade på och skulle just börja röja i bokhyllan när Emrik ville äta, så jag satte mig i soffan och ammade. Helt plötsligt knackar det på dörren. Jag satt ju liksom fast, så jag sa åt Tiam att gå och öppna. DÖM OM MIN FÖRVÅNING NÄR VIVO, LISA OCH LINDA KOMMER IN GENOM DÖRREN!!! Jag svimmade nästan. Började grina såklart (grinar igen nu när jag skriver :-), fatta vilken underbar överraskning! Här hade jag gått och gruvat mig för hur vi skulle hinna med allting under helgen, och hur vi skulle kunna sysselsätta Tiam nog för att få lite arbetstid. Nu fick vi både hjälp och underbart sällskap - allt i ett! Och det var inte slut där... det visade sig att Erika och Emil var i Göteborg också. De skulle ha följt med ner, men avvaktade pga att Tiam just haft vattkoppor (mer om det i nästa inlägg), så de visste inte hur de skulle göra. Dessutom var Ida på gång ner, hon skulle komma till Falkenberg på lördagen hon med!

Till slut (efter lite ångest från Erikas sida) så kom de alla tre, Ida, Erika och Emil, på lördagen, så då var vi fullt hus! Tänk, en riktigt tjejhelg som jag inte ens hade vetat om! Normalt får vi ju planera i ett halvår för att få till nåt sånt här (och det hade de kanske också, men för mig var det ju på en sekund).

Hela helgen ägnades åt fixande i huset, alongside med lek o barnpassning för några av oss. Det var som tomtens verkstad på julafton, någon sydde gardiner, någon dammsög, någon rensade hyllor, och ytterligare någon var på barnvagnspromenad eller i lekparken med Tiam. Helt otroligt var det i alla fall.

I måndags var det sedan dags för fotografering av huset inför försäljningen, och tack vare mina kära tjejor blev det helt fantastiska bilder på ett (i min mening) ursnyggt hus!

Nu har huset legat ute på hemnet i snart två dagar och just nu har det haft 676 besökare på hemnet, helt galet! Snart ska vi ha visningar, så det kvarstår bara att se om folk kommer på visningarna och framför allt att de verkligen vill handla hus och företrädesvis betala a shitload of money för det också!

Flytten

Som de flesta av er redan vet så har Per nu alltså äntligen fått jobb uppe i norr. Det blev Luleå efter många om och men, eftersom Lycksele inte hade något att erbjuda, ens efter att vi vänt upp och ner och skakat på det rejält. Hur som haver så blev det jättebra till slut i alla fall, då detta nu föll på plats. Det jobb han har fått är en VD-tjänst för ett litet företag i Lycksele som heter Nordperf. Det är 13 anställda, och företaget ligger i Töre (ca 5 mil norr om Luleå). Det här är nog ganska precis vad Per har velat under en längre tid, och både han och jag är jätteglada för det här! Själv ska jag till och börja med leka hemmafru i ett drygt år, tills Emrik börjar på dagis. Det känns roligt och dessutom skönt att ha lite tid på mig att hitta ett kul jobb för mig också.

Just nu är fokus på att hitta boende i Luleå! Vi har bestämt oss för att i första hand försöka hyra ett hus, eftersom vi vill att pojkarna ska ha en gräsmatta att leka på även om det bara är ett tillfälligt boende. I förlängningen är ju vår dröm att bygga ett hus, och om det blir verklighet så är det ju ett gäng år bort innan vi kan flytta in där. Vår första tanke var att klämma in oss i en trea och spara pengar under tiden, men efter lite eftertanke så ville vi nog ändå ha den där gräsmattan... Men om ni har något tips om hus att hyra så tar vi tacksamt emot det!! Vi har ett hus på g i Sunderbyn som vi gärna skulle vilja ha, men än är inget klart.

När flyttar vi då? Ja, än så länge är det inte exakt spikat, men Per börjar i alla fall jobba den första maj! Det vill säga att vi helst skulle flytta i mitten-slutet på april, men det beror ju på boendet både här och i Luleå.

På tal om boendet så håller vi ju på att sälja huset i Falkenberg nu också, men mer om det i nästa inlägg!

Luleå - here we come!! :-D :-D :-D



Det ser hemskt jobbigt ut att vara barnvak...

img_2006 (MMS)

Det ser hemskt jobbigt ut att vara barnvakt i vårsolen va? ;-)


Jag jinxade det!

Man ska aldrig, aldrig säga så där som jag skrev igår (ang att Emrik var så lättskött). I natt har han ätit en gång i timmen och där emellan haft ont i magen med ordentliga knipar med jämna mellanrum. Imorse när vi skjutsade Per o Tiam till flyget (de är uppe i stugan lör-tors) verkade han rätt lugn igen så jag blåste faran över, vilket var misstag nr 2... Väl hemma igen så drog det igång igen och jag har haft honom i famnen och burit, buffat och vyssat från tio till halv sju. Så fort jag lägger ner honom så kommer det knipar igen och han blir JÄTTEledsen verkligen. Råkar man nudda hans mage spärrar han upp ögonen och skriker som att man stuckit kniven i honom, stackars liten!

Nu har han legat lugnt i mitt knä en liten stund så jag har fått äta lite mat i alla fall, men vis av mina misstag ska jag inte ropa hej än... Jag har inhandlat alla droppar som Apoteket har att erbjuda, och i natt blir det lite stödmat i form av ersättning så att han inte behöver vakna extra ofta av att han fått i sig för lite i alla fall.

Och just det, angående Per o Tiams resa - jag har vissa invändningar mot Norwegian... Igår kväll kl 21.20 hade de vänligheten att skicka ett sms om att deras flight morgonen efter (dvs imorse) kl 8.50 var inställd!! Det innebar alltså att killarna inte tog sig Gbg-Arn, och därmed inte skulle komma dit i tid för flygresan vidare till Lycksele. Det sket naturligtvis Norwegian högaktningsfullt i, och det var bara att bita i det sura och hosta upp 2982kr för en ny enkelbiljett till Stockholm... Men men, i den allmänna konkursen med trasiga maskiner, tandläkarbesök och annat så var det ju liksom bara lite till...

Men - vi har ju massor med BRA nyheter i våra liv också! Väntar lite med att skriva om det här, men snart kommer det. Framtiden är ljus!!


Emrik chillar lite i amningskudden och kol...

img_2282 (MMS)

Emrik chillar lite i amningskudden och kollar på utsikten. Kommer inte ihåg att det var så här lättskött förra gången. (Det här kommer jag säkert få äta upp... :-)


RSS 2.0