Den lille ingenjören

Sjukt gulligt när Tiam vill stanna uppe extra länge för att rita, och så sätter han sig och fixar nåt han tycker verkar viktigt...
 
 

Lite köksångest

Alltså vi håller på att välja kök. Eller rättare sagt köksleverantör. Vi började med fyra stycken, och efter att ha vägt in alla kostnader så kvarstår två stycken: Epoq (Elgigantens kök) och Trisco (specialsnickeri i Piteå som gör platsbyggda kök). 
 
Det skiljer ungefär 20% i pris mellan dessa två, och i husbyggessammanhang måste det ju anses vara växelpengar, men om vi fortsätter ta de långsiktigt klokare besluten så kommer den kortsiktiga likviditeten bli mer än lovligt drabbad...
 
Men alltså - ni måste förstå - ett platsbyggt kök är ju något heeelt annat. Man kan ju göra VAD MAN VILL! Eller det finns en begränsning. De säger att vi helst ska hålla oss till hela millimeter...
 
Ni kan ju gissa vad vi är mest sugna på.
 
Oavsett leverantör så kommer köket iaf se ut ungefär så här:
 
 
 

Update på husbygget!

Nu har det ju gått ett tag sedan de började krafsa på ytan av tomten. Markarbetet har fortgått och de har bytt ut matjord mot fyllnadsmassor, lagt kantbalkar, dragit vatten och avlopp och lite el. Sen har de ju gjort utsättningen också. Världens dyraste träpinnar och snöre kan man säga.
 
 
 
 
 
Vi kom i sista sekunden på att vi skulle ansluta regnvattensystemet till dagvattnet också. Alla våra grannar har gjort det, och även om jag tvekade på den utgiften så gick vi på Pers magkänsla den här gången. 
 
Nu är det isolering på gång, och jag tror att betongbilen nog väntar runt hörnet! Jag hoppas kunna åka dit och kolla när de gjuter, det skulle vara så roligt att se!
 
Förresten - om någon av er missat det så kan man följa vårt husbygges framfart på "Ett hus blir till" på Stenbackens facebooksida: https://www.facebook.com/Stenbackens
 
 

La dolce vita

Måste ju såklart skriva några rader om vår första "vuxensemester" på länge. Jag tror inte att vi varit på någon sådan sedan vi fick barn, förutom bröllopsresan då.
 
 
Vi åkte tillsammans med Camilla och Christer en torsdag-måndag till Rom. Lyckosamt nog så hyrde vi en lägenhet, vilket var lite av en chansning. Vi visste ju inte något om vare sig seriositet, skick eller om det ens skulle komma någon och möta oss där när vi kommit och stod på en gata i Rom som fyra fånar med resväskor. 
 
Fåne med resväska :-)
 
Men det gick bara fint! Tjejen kom, lägenheten var toppen, och konceptet att bo tillsammans i en lägenhet var mer än lyckat.
 
Frukost på terassen
 
Vi ägnade dagarna åt att titta på lite sevärdheter, äta ganska mycket charkuterier och ostar, gå omkring lite och dricka prosecco på vår terass. Mycket speciell känsla att inte behöva planera så mycket, utan bara i sanning ta dagen som den kommer. 
 
Utanför Pantheon
 
Inne i densamma
 
Fontana di Trevi - under construction
 
På den välsignade terassen
 
Där man till och med kunde sola lite!
 
Per och Christer fick tag på biljetter till en Roma-match, så de gick på fotboll en eftermiddag. Jag och Camilla hade dock inga problem med att fördriva tiden på stan...
 
 
Väl tillbaka hemma hann vi inte mer än landa i Stockholm så hade jag ett meddelande från dagis "Hej, Emrik har feber. Vi vet att ni är utomlands, men vi visste inte vem vi skulle ringa..."

Snacka om att kastas in i vardagen igen!

RSS 2.0