Blåbär och Voddler

Idag har jag två viktiga missions. Den ena är att ta vara på blåbären som Ulf och Johanna kom med, det blir till att koka blåbärssylt och baka blåbärskaka á la mormor. Den andra är att GENAST lägga vantarna på en licens till Voddler. För er oinsatta så är Voddler som Spotify fast för filmer och tv-serier. Ojoj det är så bra att man inte tror att det är sant nästan!! (...och för er som inte vet vad Spotify är så är det ett lagligt sätt att lyssna på all musik du vill över internet.)

Gårdagen spenderades mestadels på stranden. Efter ett tveksamt morgonväder så bestämde vi att i alla fall ta en liten lunchpicknick på stranden, och under tiden vi packade och handlade för detta så hann det spricka upp och bli jättefint väder, så det blev en riktig toppendag! Jag och Johanna badade, medan Ulf var nöjd med att han fick titta på beachvolley (beachvolley-SM pågår här just nu, misstänker att det blir en del tittande på det i helgen). På kvällen var Per och Ulf ute och cyklade i skogen medan Johanna och jag vilade. De är så tjusiga bröderna Hedberg i tight cykelutstyrsel. Jag var tvungen att ta ett kort för att föreviga dem, tjusiga poser fick jag också.



Nu är det snart bara en vecka kvar på semestern. Det känns kort, även om det känns som att jag har varit ledig länge. Det känns bara lite smått meningslöst att trappa upp aktivitet och stressnivå på jobbet för att göra några ynka veckor till innan jag ska gå hem sen, men det brukar ju i och för sig alltid kännas bra ändå när man kommer dit. Jag har än inte kommit tillbaka efter en semester utan att tycka att det är lite kul att sätta igång igen, och att träffa kollegorna igen. Det är ju ett ganska bra betyg nu när jag tänker efter.

Nu vill jag att U & J ska vakna snart så att jag får åka och handla lite ingredienser som saknas och kanske ta en liiiiten sväng förbi barnklädersaffärn i stan som har halva reapriset... :-) Nu hör jag dem!

The Studio

Igår var vi i Göteborg igen, denna gången för en fotografering på "The Studio" som fixar till en och sen tar bilder som man sen får köpa om man vill (vilket alla också gör eftersom man inte kan hålla sig, så i slutänden blir det inte så himla gratis ändå...). Hur som helst så blev vi först lite besvikna, eftersom vi hade tänkt oss att ta alla bilder tillsammans, men enligt fotografen så fick vi inte det utan var tvungna att hålla oss till deras koncept, som är mest individuella bilder och lite gruppbilder. Hur som helst så var det rätt kul, även om slutresultatet inte riktigt blev som vi tänkt oss eftersom de hade sminkat Per i fel nyans, så han såg orange ut på alla bilderna. Det var ju lite klantigt, men vi får göra om dem till svart-vita så går de att framkalla i alla fall. Summa summarum så var jag inte jättenöjd med hela grejen, men nu har vi i alla fall lite gravidfoton som vi skulle kunna framkalla och rama in. Ett smakprov kommer nedan.



Per ser fortfarande väldigt solbränd ut, men det må väl vara hänt då.

Sen på kvällen kom Ulf och Johanna, så det blev middag och prat sent in på natten (iaf sent i mina mått mätt). Nu hoppas vi bara på vädret så att vi kan hitta på nåt kul nu under de dagar de är här.

Duktig flicka!

Idag har jag:

* vilat hela förmiddagen (helt slut, vet inte varför)
..men sen blev det fart
* dammsugit
* skrapat tapet
* gått över möbler och kläder med klädvårdsrulle efter hundbesöket förra veckan
* bakat albinokaka
* tvättat jättemånga maskiner
* kört gravidyoga enligt dvd:n jag fått låna av Lina
* övat på att andas
* spelat gitarr och sjungit för bebisen
* googlat på svininfluensan (borde jag nog inte ha gjort så här i efterhand)
* köpt ny kolsyrepatron (äntligen!!)
* sett ett avsnitt av Jordemodrene
* bloggat

Inte så dåligt va!

Många roliga saker (och några tråkiga)

Sitter hemma nu efter en lång och intensiv helg. I torsdags fick vi besök av Linn, Jonatan och deras fina hund Juno. Det var jättekul att träffa dem igen, det var länge sen sist nu. Till middagen anslöt även Jeff & Anna med deras barn Jack & Ryan, så det var fullt ös hela kvällen.

Fredag förmiddag var det så dags för första gången på föräldragruppen. Det var lite spännande att se vilka andra par som skull delta, och se om det kanske var någon man potentiellt kommer att hänga med under mammaledigheten, men min gissning är att det inte kommer att klicka med någon där. Inte för att folk inte var trevliga, men de flesta var ganska mycket yngre än oss, så det kändes inte så självklart med någon i alla fall, men man ska ju aldrig säga aldrig. I slutet på träffen såg vi på en förlossningsfilm, och under tiden vi tittade så kände jag hur jag började få ont. En högst välbekant smärta som jag trodde jag känt för sista gången denna graviditeten, men icke. FOGARNA!! Neeeeeej, inte igen... Jag fick andas mig igenom hela filmen, och sen vänta ut att de andra gått så att Per kunde hjälpa mig ut till bilen. Var väldigt ledsen, eftersom jag såg hela min nyvunna "frihet" av att kunna röra mig, flaxa rakt ut genom fönstret. Men - framåt eftermiddagen var det försvunnet igen. Det är konstigt med hormoner! Nåja, det blev ett litet wake-up call som fick mig att ändra mina planer på att lämna tillbaka kryckorna, man vet aldrig om det här håller i sig hela vägen fram... Jag njuter så länge det varar helt enkelt!

Jag har också börjat få väldigt mycket sammandragningar nu. Jag vet att det är helt normalt, och att det innebär att "livmodern tränar inför sin kommande tuffa uppgift" som det brukar stå i böckerna, men det är ändå lite obehagligt tycker jag.

Nåja, helgen fortsatte i alla fall! Fredag kväll hyrde jag en film och köpte godis, medan Per fixade i garaget. Kommer aldrig sluta fascineras över de där timmarna i garaget, men är han glad så är jag glad. Sen på lördagen bar det av först till Partille för att hämta spjälsängen vi köpt, sen till Backaplan för lite bebispryl-shopping, och slutligen ut till Stenungsund och Skärhamn för att hälsa på Åsa & Magnus samt Eva & Johan.

Spjälsängen var tyvärr inte riktigt i det skick som säljaren hade beskrivit den, var lite skavd och smutsig här och där, men less på att leta som jag är så köpte vi den ändå. Väl ordentligt skrubbad och uppmonterad hemma så ser den fin ut ändå!



...med vyssan-lull-tassar såklart :-)



Bebispryl-shoppingen gav inte så stor utdelning som jag hade tänkt mig, men det får bli att fixa det sista via nätet helt enkelt. Fixar ju jag lätt! Babyskydd till bilen inhandlades i alla fall, samt en babysitter som verkar jättebra, men inte alls var den vi hade bestämt att vi ville ha, lite småjox som tex en Näsfrida (någon som vet vad det är? :-), flasktorkställ, solskydd till bilen osv.

Middag på lördag kväll hemma hos Eva och Johan, tillsammans med Lisa & Tobbe och Åsa & Magnus. Jättekul, och mysigt att få vara med små kusinerna Celia och Hilma lite mera också.


På väg hem hann vi bränna lite pengar på Ikea också förstås, så nu har vi snyggt matchande gröna handdukar och matta i badrummet.


Imorgon - kanske putsa fönster?


Trauma

Är hemma i Falkenberg igen, vilket är jätteskönt! Har inte ens varit borta så länge, men det var faktiskt skönt att komma hem i alla fall!

Per jobbar ju nu, så jag har pulat på här hemma för mig själv idag. Fick dock en hel gjort, skrev lite listor på saker att göra och köpa (skriva listor är nog min favoritsysselsättning), handlade, var in och gjorde några ärenden på stan, samt åkte till Ullared och rev av den listan också. Det var där traumat utspelade sig.

Pärlbandet av bilar på vägen ut satte väl igång några små varningsklockor, långt bak i huvudet, men det var ändå inte så att jag ägnade så mycket tankekraft åt det. Inte heller de ytterst fullsatta parkeringarna kunde tydligen avskräcka mig. Men när jag kom till entrén och såg kön IN i butiken så anade jag oråd på riktigt. Väl inne på Gekås fick jag skärpa mig riktigt ordentligt för att inte få panik och släppa vagnen och springa (eller ja, lufsa) ut samma väg som jag kommit. Det var HYSTERISKT på riktigt. Redan i kön in hade jag fått parera en målinriktad kvinna som bara skulle tränga sig förbi just mig, och 10m in i butiken blev jag påkörd på hälsenorna första gången. Tålamodet räckte väl i ungefär 7 minuter, och sen började jag fokusera på hur idiotiskt alla beter sig. Står och hänger mitt i en gång och blockerar, ungar som ska leka tafatt i gångarna (var är deras föräldrar??),  "parkerade" vagnar på puckade ställen. Ja, ni som varit där vet vad jag menar, men att åka dit en molning dag under industrisemester var tydligen mer av ett kamikazeuppdrag än vad jag anade. Jag som tyckte att jag var så smart som åkte några dagar innan löning...

Nu är jag i alla fäll lyckligt hemma igen, och tar igen mig en stund i hängmattan innan jag ska fixa ihop lite middag. Per grejar och river i barnrummet och ler från öra till öra över att få jobba lite i huset, det är kul att se.

Svininfluensan börjar oroa mig en aning. Tidigare har jag inte tänkt så mycket på det, men nu när de säger att 30% av befolkningen kommer att drabbas, och att kvinnor i sen graviditet blir extra utsatta, så blir man ju lite nojjig. Läste på ett ställe att det finns risk att förlora barnet, och det vill man ju bara inte ta in i sin tankevärld. Nåja, jag har i alla fall köpt handsprit på apoteket idag, det får bli vår åtgärd för att känna att vi gjort något i alla fall.


Sista dagen i Luleå

Igår var jag och långfikade med Camilla. Det var verkligen jättekul, och hon är dessutom gravid (i 40:e veckan!) så vi hade mer att prata om än nånsin tror jag. Det var intressant att höra hur lika och olika man kan se på saker och ting, och det är så skönt att få prata med nån annan som vet precis vad man går igenom. Hon har i och för sig haft en lätt graviditet, men ändå. Jag skrattade åt dem, de lever lite i förnekelse och har fortfarande inte monterat ihop spjälisen, tvättat babykläderna eller gjort storkoken de har tänkt hinna med innan födseln. Vecka 40 dök upp lite fort i deras värld, hips vips så var den här! Önskar att den skulle vara här snart för mig med...

Var även hemma hos Lasse och Linda och hälsade på igår. Har inte sett dem heller på hur länge som helst, så det var jättekul. De har ju två barn, 3 och 1,5 år, men det var bara lillasyster Nike som var hemma, Neo var i stugan hos farmor och farfar. Känns kul men lite konstigt att se sina gamla kompisar från gymnasiet leva familjeliv som L&L.

Nu har vi bokat in än fler besök under sommaren. Linn och Jonatan kommer tors-fre denna veckan också. Superkul! Det var jättelängesen vi träffade dem, så det var verkligen på tiden.

Nästa vecka ska vi på fotografering i en studio. Detta hade jag helt glömt bort, men det slog mig igår. För några månader sen ringde "The Studio" (De har ett koncept att man kommer dit, blir sminkad och fixad, och sen är det en fotosession på några timmar. Detta kostar inget utan det är korten som kostar om man vill köpa något.), och jag bokade in en tid när jag tänkte att jag skulle ha en stor fin mage, och jag och Per och magen skulle föreviga oss på detta vis. Dock så hade jag väl inte riktigt räknat med att jag skulle vara stor som en valross och svullen av vätska när detta skulle gå av stapeln, så vi får väl se hur fina de där korten blir egentligen...

Idag blir det lunch med Vivo, hänga med Ida, fika hos Sabina och förhoppningsvis träffa Micke också om jag hinner. Effektivitet är ledordet!

Omotiverat gnälligt inlägg

Nu är jag i Luleå, och har för en gångs skull inte ett fullspäckat schema. Det känns nästan konstigt, och jag har bara glidit runt idag utan något speciellt mål och bara varit. Det kan ju låta skönt, men det är nästan lite stressande. Men men, imorgon ska jag i alla fall träffa Camilla (förutsatt att hon inte föder någon bebis inatt), och på måndag ska jag hänga lite med Ida och träffa Sabina. Tänkte kanske passa på att åka och titta till vårt gamla hus i Rutvik och ringa Lasse och Micke också, det var länge sen nu.

Befinner mig i ett konstant småirriterat och trött tillstånd nu, är jättetrött hela tiden men har myror i kroppen och kan inte sova ens när jag lagt mig efter att ha hållit på att doppa ansiktet i maten då jag nästan somnar när jag äter. Sover lite sisådär på nätterna också, men det hör väl till antar jag. Jag brukar tänka på när Elina berättade om att hon hade ont i ryggen och kramp i benen på nätterna, det är nog det stadiet jag håller på att gå in i nu. Men men, jag är ju fortfarande bra i fogarna, så om det bara håller i sig så får det komma vilka andra krämpor det vill (nästan)!

Var och fikade hos Urban och Veronica i Antnäs idag innan Per åkte söderut. Det var jättekul att träffa dem igen, och de hade köpt ett jättefint hus som de höll på att fräscha upp litegrann nu. De försökte verkligen stenhårt att övertala oss att flytta upp också, maken till reklampelare har nog Antnäs aldrig stött på!

Per har som sagt åkt söderut nu. Han är just nu i Uppsala och ska sova över där innan han fortsätter till Fkbg imorgon. Jag åker ju snart hem också, men jag saknar honom verkligen jättemycket! Det är inte lika kul att vara på semester själv. Bebisen och jag vill vara med pappa!

Nu blev det mycket gnäll, men det är sent och jag är trött. Lovar att vara mer positiv nästa gång jag skriver!

Bye bye Tärna

Så var jag tillbaka på Konsumparkeringen igen, för sista gången denna sommaren. Mamma och Torsten är och hälsar på i stugan, så vi tog en liten sightseeing på väg in till att handla lite. Imorgon bär det av mot Luleå för en snabbvisit där också innan Norrlandssemestern är över för i sommar. Det är helt underbart väder här, så jag har badat en massa gånger, riktigt länge och till och med simmat runt. Det är inte något man gör så ofta i en fjällsjö!

Daniel hintade lite odiskret igår att han tyckte att jag höll på att bli en mamma-nörd som jagade speciella spjälsängar och andra prylar av olika märken och modeller lite väl intensivt. Jag håller inte med. Vad tycker ni? Jag tycker jag är smart och kostnadsmedveten istället som kollar ut precis det jag vill ha på dyra-bebis-special-affären och sen jagar jag det begagnat på nätet. Det är väl ändå en bra setup eller?

Nu känns det som om bebisen vill komma ut vilken dag som helst. Han sprattlar och trycker, verkar borra sig neråt och spänner ut rumpan ibland så det ser ut som att högra sidan på magen ska spricka nästan. Jag är för övrigt fortsatt bra och går nu omkring som vanligt som att jag aldrig gjort annat!

När vi kommer tillbaka till Fkbg kommer det bli full kommers. Först upp till Eva & Johan + Åsa & Magnus m familjer och hälsa på. Sen kommer Lisa och Tobbe på besök från Sthlm, Sidh och Maria från Lycksele och dessutom Ulf och Johanna under en vecka. Veckan efter det kommer Ramona & the kids, och sen alla brudarna från Lule som sluter upp inför Madonnakonserten på söndagen. Och sen är semestern slut! Massa kul att se fram emot med andra ord. Plus att allt kommer bli SÅ mycket lättare nu när jag kan gå som en vanlig människa. Skööööönt.

Bättre

Idag är vi i "stan" igen. Järnaffärn i Hemavan stod på schemat, så jag passade på att hänga med så jag kunde kolla Blocket efter spjälsängar och skicka lite mail och så. Och tro det eller ej - jag fick tag på en spjälsäng! Äntligen har vi fått vår Brio Moon Lux som vi så gärna ville ha, om än för lite av ett överpris. Hon hade lagt ut den för en kvart sen, och blev lite lätt förvånad när jag faktiskt blev glad över att den fortfarande fanns kvar. Det följde inte med några Vyssan-Lull-tassar eller madrass, men nu har vi då en spjälis i alla fall!

En till nyhet är att jag är jättemycket bättre i fogarna!! Helt plötsligt har jag magiskt blivit bättre, och nu kan jag till och med gå utan kryckor, även om jag inte är den snabbaste man har skådat. Känns lite overkligt, så jag törs inte riktigt tro det än, men det blir ju bättre för en del i slutet så det är ju faktiskt möjligt att det ska hålla i sig.

Blir dock lite rastlös i stugan då jag är bättre, men fortfarande inte får hjälpa till med någonting. Jag har ett antal hökar som vakar över mig och ser till att jag inte överanstränger mig bara för att jag är bättre. Det är säkert smart, men lite frustrerande... Nu ska jag i alla fall baka lite i det nya köket. Det ska bli kul!


Parkeringen i Tärna

Nu är vi uppe i stugan efter en rolig med uttröttande helg i Lycksele. Sitter just nu i bilen på parkeringen vid Konsum i Tärnaby och skriver, har ingen mottagning med 3-abbonemanget i stugan, så då får man passa på när det vankas handling!

Jag flög upp till Lycksele i fredags, och Per körde bil. Han kom fram 5,5 timmar senare än mig, inte dåligt! Jag vill nog inte veta hur fort han hade kört då... På fredagskvällen var vi och åt middag på Skogskåtan, och sen åkte jag och Johanna hem medan bröderna Hedberg fortsatte hem till Ante och Therese. Det blev en sen kväll för dem... På lördagen gjorde jag och Johanna lite ärenden, medan pojkarna sov. Sen mötte vi upp med Ewelina och Maria på stan och gick och åt lunch tillsammans. Kvällen avslutades med ett grillpartaj hemma på Barrvägen. Jättekul, nästan alla var där och vi hann få lite kvalitetstid med Lyckseleborna även fast vi bara var där i två dygn. Känns lite konstigt men kul att det nog var sista gången vi var i Lycksele på tu man hand. Nästa gång vi är där är vi tre...

Nu kan jag kanske äntligen skriva om den andra roliga nyheten också. Vår lille kille ska få en kusin bara 11 veckor efter att han är född!!! Ulf och Johanna ska alltså också ha barn, och det är förstås jättejättekul! Tänk att det skulle bli två -09:or, det hade vi ju inte trott! De ska dessutom få en liten tjej, så det var lite extra kul, då får vi en av varje som tultar runt här i stugan så småningom.


Vi hämtade ju vår vagn i Lycksele också. Den är jättefin, jag hoppas verkligen att vi kommer att bli nöjd med den rent funktionsmässigt också. Känns som att det finns en business i att göra lite mer användarvänliga vagnar dock. Det finns ju inga som är perfekta, och det måste ju bara gå att göra smartare och fortfarande prisvärda lösningar. Kanske något för Per att slå sig in på? :-)


Nu kom Carola tillbaka så nu måste jag avsluta. Vet inte när jag kan skriva igen, beror på när vi ska handla nästa gång!


Semester!

Nu har man då alltså semester. Känns fortfarande lite lätt overkligt, men så är det i alla fall!

Avslutade dagen tidigt på jobbet eftersom vi hade ett besök hos barnmorskan på eftermiddagen. Detta avlöpte utan några större aha-upplevelser. Det var det "gamla vanliga" med blodtryck, lyssna på hjärtat och mäta magen. Hon konstaterade att bebisen låg rätt med var sk ruckbar, dvs att han inte har fixerats med huvudet i bäckenet ännu. Men han har ju liksom 10v på sig, så det är ju ingen brådska!

Några bilder från gårdagens ultraljud:


Snygg profil


Ser ut som att han redan snusar som pappa.


Andra delar som släktar på pappa.. :-)

Håller på att packa våra väskor nu. Imorgon bitti bär det av norröver! Jag flyger från Halmstad, och Per kör. Känns onödigt och slösigt, men jag vet att Per har rätt i att det är rent idiotiskt att försöka ha mig sittandes i en bil i 15 timmar.


Känns lite fel att lämna trädgården nu när rosorna precis spricker ut, och körsbärsträdet dignar med frukt. Men men, det ska bli så kul att komma upp till stugan, Lycksele och Luleå också!


Ett smakprov från trädgården.


AAOOOAJAJAJ

Imorse var jag på akupunktur för fogarna för första gången. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig när jag åkte dit, men jag sa i alla fall till Per att han kunde stanna hemma, så skulle jag komma hem och hämta honom innan ultraljudet vi skulle på strax efteråt.

När jag kommer in sent omsider (hon var en kvart sen) så berättade jag att jag var lite nervös och inte gillade nålar, så sjukgymnasten var snäll och tog det sakta och försiktigt. Jag trodde att det skulle vara läskigt som ett nålstick men inte så mycket mer, så döm om min förvåning när det bränner som eld först när hon sticker in nålen, och sen när hon vred om så svartnade det för ögonen. Detta är väl förmodligen helt normalt, men jag hade i alla fall inte fattat hur ont det skulle göra. 5 nålar satte hon, och vred om tre gånger på varje. Det är inte att jag längtar till nästa gång...

Efter den fasansfulla upplevelsen så var det dags att skynda skynda och hämta Per. Jag hade 14 minuter på mig från att jag lämnade sjukgymnasten till att vi skulle vara på mödravården. Jag hoppade mitt snabbaste ut till bilen och körde hem och hämtade Per. När han hoppade in i bilden lyckades jag inte riktigt berätta om akupunkturen utan grät mest. Blev lite lätt dramatiskt, men det svämmade över lite då, efter att jag tappert hållt mig hela tiden hos sjukgymnasten.

På ultraljudet var det desto roligare! Vi fick åter igen se att det är en pojke (denna gången ännu större och tydligare ädla delar), han hade stort huvud och mage för sin ålder, och såg ut att utvecklas fint på alla plan. Bäst av allt var nog att vi fick veta att moderkakan nu växt med livmodern upp, så det behöver inte bli något planerat snitt i alla fall!! Toppen! Lillkillen hade redan lagt sig till rätta, med huvudet neråt bäckenet, så han verkar redo att möta världen!


Några kort

Här kommer lite fler bilder, har äntligen fått kameran och datorn i samma rum...


Härligt med fullt hus!


Action på Liseberg


Per ägnar sig¨åt en av sina favvosysselsättningar - greja i garaget  


Orkar man inte ta sig till stranden så finns det andra sätt att lösa badet!


Så här fina rosor har vi i våran rabatt!

Allt i ett (eller en)

Efter att jag skrivit förra inlägget i morse, så klev Per upp och då blev livet lite lättare. Min darling sambo är mitt största irritationsmoment, min viktigaste vän och min fastaste klippa. Det är underligt hur det kan vara så, allt i ett liksom :-). Idag var det en sån evinnerlig tur att han fanns och drog mig upp ur tanketräsket.

Efter att Per hade varit ute och cyklat med sina cykelpolare så tog han med mig till Halmstad, där vi åkte till H&M och införskaffade lite nya mammakläder. Det var ett tag sen jag ägde ett par byxor jag kom i, så det var ju kanske på tiden. Tack vare honom kom jag hem med en helt annan klädpåse än vad jag hade haft med mig om jag bestämt själv, och så här i efterhand blev det bättre så som Per valde. Det blir ofta det faktiskt vad det gäller klädinköp. Sen hade jag aldrig fixat det utan honom heller, trots att han hjälpte och sprang och hämtade kläder och bytte storlekar så hade jag ruskigt ont sen på vägen hem. När jag kom hem kopplade jag på min nya vän TENS-maskinen, och den hjälper faktiskt lite även om smärtan inte försvinner helt.

Vi fick middag hos Lina och Andrew, vi var en hel bunt med folk som var ditbjudna. Det var som vanligt jättetrevligt och mycket gravid- och barnsnack (blir lätt det när majoriteten av gästerna är antingen gravida eller har småbarn). Framför allt var det rätt skönt att slippa laga mat, speciellt när jag haft en jobbig dag.

Imorgon är det jobbdag igen (man glömmer det hela tiden när det känns som semester vareviga helg!), men nu är det BARA FYRA DAGAR KVAR!!!


Var är endorfinerna?

Idag vaknade jag (efter en otäck dröm) med en gnagande känsla av oro i hela kroppen. Jag funderade på  vad jag var orolig för, och istället för att upptäcka att det inte fanns något att vara orolig över (vilket var mitt syfte med funderandet), så kom jag fram till att det fanns ungefär hur många saker som helst att vara orolig för. Så nu känns allting sju resor värre, och jag vill helst bara lägga mig ner i fosterställning och grina.

De flesta sakerna har såklart med Pers situation att göra, och där är jag så maktlös, jag menar jag kan ju inte sätta mig ner och söka jobb eller ringa runt till kontakter för hans räkning, det är ju något som måste ligga på hans bord. Jag kan absolut inget göra utom att försöka hålla uppe humöret, och inte ens det är jag ju särskilt bra på uppenbarligen.

Sen så mår jag dåligt över små saker, som att vi fortfarande inte kunnat hälsa på Eva & Johan resp Åsa & Magnus + bebisar. Det är ju ingen kris direkt, men av någon anledning känns det jättejobbigt. Presenterna ligger här hemma på hyllan och väntar, och jag har till och med övervägt att skicka dem med posten eftersom vi aldrig kommer iväg, men känns ju också konstigt. Nu känner jag mig som pojken som ropade varg också, eftersom jag hur många gånger som helst nu ringt och sagt "på söndag kommer vi", "på torsdag em kommer vi" osv och sen alltid fått ringa och ställa in i sista sekunden.

Igår var jag en runda på stan, men det slutade med att jag kom hem med tårar rinnandes efter kinderna, eftersom jag blir så besviken på mig själv när jag inte orkar titta på alla tapeterna, eller gå och leta kläder i affärerna för att jag har ont och måste hem och vila.

Sannerligen, detta har inte varit en helg i lyckans tecken... Vad är det som har hänt? Har min kropp stängt av min endorfintillförsel eller?

För att balansera upp så här lite på slutet så kan jag ju säga att efter den misslyckade stadsturen igår så tog Per med mig till stranden där vi hade en mysig stund och Per till och med badade (!!!). Efter det åkte vi förbi Jocke & Karin på glass och kaffe, för att sedan avsluta kvällen med att möta upp Peps & Johanna med vänner i Halmstad, så det var på det hela tagen mycket kul som hände igår i alla fall!

Var är helghumöret?

Känns som jag jobbar i motvind nu. Har en hel härlig helg framför mig, men hittar mest smådetaljer att tjura över. Beter mig som ett barn och gnäller över att Per ska åka ut på cykelutflykt med grannens barn istället för att åka och titta på tapeter med mig (åh nej vilken katastrof, hur ska jag överleva). Moget.

Hade tänkt lägga upp lite bilder, men eftersom jag bara fick med mig mobilen upp på övervåningen och inte kameran (är alldeles för grinig för att orka hämta den), så blir det bara en tjusig en på invalidon i rullstolen på Liseberg.



Ska till Halmstad imorgon och träffa Peps och Johanna, och sen på söndag ska vi på middag till Lina och Andrew, så vi har ju en massa kul på gång. Önskar jag kunde känna det lite kul också. Men men, imorgon är annan dag, som någon (Niklas Strömstedt? Tommy Nilsson?) sjöng. Kanske har jag sovit bort griniga Josefin då.


En samling gnäll

Inga kort idag heller blev det. Jag hade högtflygande planer för kvällens aktiviteter, men pga en tågförsening på ett par timmar (strömavbrott i Kungsbacka), så blev det rätt ner i sängen nu när jag kom hem istället. Men men, jag ska snaaart fixa det.

Är så fruktansvärt less på att gå upp såna abnorma mängder kilon hela tiden. Denna veckan var det +2,2kg. Alltså, kan nån förklara för mig hur det ens är möjligt att gå upp över 2kg på en vecka?!? Totalt +16,9kg nu. Det är ungefär typ 5kg mer än vad jag borde ha gått upp vid fullgången graviditet. Suck. Men vad ska man göra? Man får ju inte banta såklart, och det är liksom lite svårt att motionera när man inte kan röra på sig. Jag ser verkligen fram emot när jag får ta tag i detta efter att bebisen kommit ut.

Gårdagen var ett enda stort smärtkaos. Fick jätteont i några omgångar på jobbet och på tåget, och det blir lite jobbigt när jag inte kan resa mig själv eller ens gå på toaletten och Per inte är i närheten. Vilade dock hela kvällen, så Per fick rodda sina gäster (gamla jobbarkompisarna från Halmstad) helt på egen hand. Känns skittrist att inte kunna hjälpa till, men det finns inte så mycket man kan göra. Är det en dålig dag så är det.

Imorgon ska jag till sjukgymnasten och få akupunktur. Det känns läskigt, gillar inte tanken på att någon ska sticka in nålar i mig och vrida runt och greja, men om det hjälper så är det bara att bita ihop. Har för övrigt lagt ner bäckenbälte och liknande, det gör varken från eller till längre, så det är bara extra varmt och obekvämt. Per är nöjd över det, fullständigt övertygad om att bebisen nu har det bättre när nedre delen av hans vardagsrum inte är åtsnört längre.

Har just konstaterat att vi inte kan åka och hälsa på Eva och Johan i helgen heller. Skit också!! Jag ville verkligen jättegärna göra det innan vi drog iväg på semester, men det ska tydligen vara stört omöjligt.

Lite missnöjt gnäll idag mest, men vi får väl hoppas att helghumöret bättrar på det hela imorgon!

RSS 2.0