På väg till sista dagisdagen innan sommarl...

img_5899 (MMS)

På väg till sista dagisdagen innan sommarlovet!


"Det är varmt mamma, jag lovar!"

img_3132 (MMS)

"Det är varmt mamma, jag lovar!"


Stolt kille har fått sina första kalsonger...

img_0071 (MMS)

Stolt kille har fått sina första kalsonger "precis som pappa"! :-)


Tiam hjälper gudmor att vattna rabatterna ...

img_5783 (MMS)

Tiam hjälper gudmor att vattna rabatterna ute i Prästholm. Det är så grymt härligt där, jag åker ut och slappar med barnen så fort jag kan!


Tiam bäddar mysigt åt sig själv när han sk...

img_5834 (MMS)

Tiam bäddar mysigt åt sig själv när han ska "ta det lugnt efter maten"


"Jag ska baka nånting nu. Jag har en bakmö...

img_3196 (MMS)

"Jag ska baka nånting nu. Jag har en bakmössa på mig."


Enveten

Men alltså jag SKA ha in den i munnen... jag SKA...


Frukostblogg

Sitter vid frukostbordet och känner lugnet i huset. Per och Emrik sover, Tiam kollar på bolibompa och jag läser tidningen och väntar på att kaffet ska bli färdigt. Så småningom ska jag och barnen åka in till stan och fika med morfar, samt göra lite små ärenden. Det kommer att bli en bra lördag känns det som!

Igår var vi som sagt på skolavslutning, och knappt hade första tonerna hörts av första sången barnen sjöng så snyftade jag ikapp med ackorden. Per skakade på huvudet och viskade informativt: "du har inte ens ett barn som går på den här skolan.." Nä. Men jag är lite lättrörd kanske.. :-) Jag är helt sjukt blödig nu för tiden, det känns som att gravidhormonerna liksom aldrig lämnade kroppen den här gången.

Igår kväll åkte jag och Emrik in till stan på kvällen och fikade med Camilla på Friends. Det kändes nästan lite busigt att åka iväg så "sent" (halv nio). Jag vet inte när jag gjorde det sist, åkte ut på en fredagskväll sådär, även om det nu var med bebis och för att dricka kaffe.

Det är lustigt det där med att ha bebis för andra gången. Jag klassar liksom in det på egen-tids-kontot när vi är iväg bara jag och Emrik. Det är ju inget jobb med det! Komiskt, förra gången tyckte jag att jag hade det huuur fullt upp som helst med att ta hand om Tiam hela dagarna.

Nu är kaffet klart!

Liten lulerapport

Det känns fortfarande helt overkligt att jag bor här. Jag - vi - är Lulebor!

Dagarna och veckorna går verkligen fort här. Jag har så fullt upp hela tiden så att jag knappt hittar tid för att tvätta, handla och laga mat. Eller rättare sagt; jag reflekterade häromdagen att jag har så fullt upp här hemma hela tiden, och tänkte att jag fattar inte hur hushållsarbetet kan ha blivit så mycket mer sen vi flyttade upp. Efter en stunds eftertanke insåg jag dock att det är för att jag hittar på så mycket hela tiden, så att så fort jag har en "ledig" stund så drar vi iväg på nåt kul. Och det får man väl bara vara nöjd över!

Jag älskar svänga-förbi-kulturen här. Det händer helt ofta att folk bara kommer förbi så där oförhappandes, och ibland stannar de i 20 minuter och ibland hela dagen. I love it!!

Men ni där nere på västkusten ska veta att bara för att vi har det bra och jag öser lovord över Lule, betyder det inte att jag inte saknar er! Jag tänker på er varje dag, och önskar att Sverige hade varit lite mindre avlångt. Ni vet väl att ni är hiskeligt välkomna att komma och hälsa på när ni vill?!?

Det som har varit lite tufft sedan vi kom hit är att Tiam har tjorvat med både läggningar, nätter och morgnar. Vissa läggningar har tagit upp till tre timmar, och vissa morgnar har börjat kl tre på morgonen.. Då blir man lite trött kan man säga. MEN - nu är det tredje problemfria kvällen på raken, så jag håller tummarna järnet för att det är permanent bättre nu. Vi ändrade lite på läggningsrutinen och började om från scratch så att säga, och nu får han vara med och bestämma lite mer (vilken bok, öppen eller stängd dörr osv) och det verkar göra honom mer nöjd.

Emrik är en liten nöjd kille. Han sitter i sin babysitter mest hela dagarna, tupplurar lite ibland och äter lite lagom ofta. Han kör en långsov på förmiddagen (passar utmärkt när man precis har lämnat på dagis tis-tors :-) och sover normalt mellan ca 22 - 05 med undantag för några nappistoppningar eller så. Han är sällan gnällig eller ledsen, så han är lätt att ha med för det mesta.

Idag är en stor dag för Emrik. 4-månadersdagen = grötpremiär!! Det gick över förväntan, och här får ni ta del av det historiska steget i hans liv.



Annars så har jag hobby-extraknäckt lite åt pappa, gjort lite praktiskt jobb som nya menyer, och pratat en och annan timme organisationsutveckling med min käre far. Framöver ska jag förhoppningsvis också ta över FB-adm för firmans sidor samt fixa fram några vettiga hemsidor. Det är så sjukt kul och jag hoppas att vi kan göra det till något permanent till hösten, det vore så himla roligt.

Jag vet inte om jag är för ambitiös nu, men jag har precis beställt två böcker om hur man virkar "leksaksfika". Jag är inte säker på när jag har tänkt hinna med det, men det vore ju liksom fint om jag skulle kunna ge mina söner något som jag har knåpat ihop med kärlek som de dessutom kan leka med. Hoppas det inte är allt för svårt. Dessa böcker har jag investerat i:

 

Just nu sysslar jag med en av mina andra nya hobbys: naddsudd! Det är inte speciellt sent ännu men jag bara ääälskar att vara uppe sent själv när alla mina tre killar ligger och snusar. Dock så är det en rätt destruktiv hobby då det kan vara "morgon" ganska tidigt i det här huset. Men det är lätt värt det ändå!

Imorgon blir det skolavslutning med yngsta brorsonen. Tänk vilken ynnest att ha möjligheten att vara med på sånt!!

Per och Tiam tar en välbehövlig paus på Ga...

img_6980 (MMS)

Per och Tiam tar en välbehövlig paus på Gammelstads marknad. Tiam med sin nya Pelle-bok i högsta hugg förstås.. :-)


RSS 2.0