Scenpremiär!

I söndags var det premiär för Tiam i de stora scenernas värld. Tiam hade dansuppvisning på Kulturens Hus stora scen inför 950 personer i publiken. Helt själva stod de små pluttarna där utan nån mamma eller pappa inom räckhåll och bara dansade loss.
 
Sjukt imponerad av att "dansfröken" tog med sig alla 15-20 fyraåringarna kl 10.15 för genrep, och sen träffade vi dem inte igen förrän 13.15 efter showen. Däremellan hade fröknarna tagit hand om alla toabesök och fruktstunder för att inte tala om all logistik för alla dessa barn, galet bra gjort!
 
Filmen som förevigad världshändelsen återfinns nedan!
 
 

Staterna

Har nu spenderat en vecka i USA, mestadels med jobb, men nu på slutet lite fritid också.
 
Jag började i Greensboro, NC, där jag höll utbildningar på Volvos högkvarter för produktutveckling. Det funkade jättebra, jag upplever amerikaner som easygoing och positiva generellt, och det gör att det går lätt att utbilda här också.
 
I väntan på deltagarna
 
Saker och ting är lite annorlunda ändå. Hemma har vi en skylt med en överkorsad glass och varmkorv vid ingången.
 
Tyvärr fick jag problem med magen i början på veckan (har haft det förra veckan i Sverige också, fick tom åka in akut), så de första dagarna spenderades i sängen när jag inte var på jobbet. Hur som helst så kvicknade jag till i mitten på veckan, så då kunde jag gå ut och äta med min gamla kompis Anders och hans fru som bor här.
 
När jag kom hem från middagen med Anders och Sarah satte jag mig i sängen med datorn. Insåg att det droppade i badrummet och undrade vilken kran jag lämnat på glänt, för det droppade en hel del. Gick dit och fick se att det droppar FRÅN TAKET! Mitt på taket droppade det, nästan rann, och golvet var helt blött. När jag lyssnade hörde jag kranen från våningen ovanför, och jag insåg att den varit på ända sen jag kom hem. Någon där ovanför måste börjat fylla badkaret och somnat/tuppat av! Ringde front desk om det och de frågade "do you think we should call the people upstairs?" Öh.. JA?! Nästa morgon tryckte jag försiktigt på taket och det var helt svampigt och knakade, yikes!
 
Här är mitt härliga badkar. Det fyllde jag dock bara till lagom nivå.
 
Fick också chansen att överraska en annan vän, Joe, som nästan fick en heart attack när jag dök upp från ingenstans. Jag och Joe har känt varandra i tolv år och alltid hållit varandra uppdaterade med latest and greatest om våra liv och familjer.
 
Greensboro är verkligen ingen metropol, men när det kommer till shopping så finns det mesta där. Med en bil och navigation kommer man långt! Jag fascineras över shoppingområdet Friendly Center. Det är som en liten by av hus med 4-5 affärer i varje, och så långt är det ju fine. Men det finns alltså bara bilvägar mellan husen! Du kan liksom inte strosa omkring där, utan du kör tll huset som innehåller din affär, sen hoppar du in i bilen igen och kör till huset bredvid (typ 50-100m) och parkerar igen för att gå in där. Sen kör du vidare till nästa, osv, osv. Inte bara miljöovänligt, sjukt jobbigt också! In, hitta plats, ut, in, hitta plats, ut.
 
Fredag eftermiddag åkte jag vidare till NYC, så här är jag nu. På fredag kväll hann jag inte med så mycket, men jag var ute en sväng, satt på en restaurang och tittade på myllret på Broadway. Bor på gränsen mellan Little Italy och Soho, och tog en sväng förbi The Mercer på vägen hem också bara för att se om någon världskändis möjligen var på plats för närvarande, men de verkade hålla hus annorstädes den kvällen.
 
Igår var jag äntligen på 9-11 memorial. Har velat gå dit förut, men det har inte blivit av. Säkerheten för att komma in var minst sagt rigorös, det var precis som att flyga med säkerhetskontroll, ta av jacka, scanna väska mm. Väl inne lyckades jag ta rygg på en inspirerad guide som berättade om varför "vattenfallen" där inne ser ut precis som de gör. Det finns massor med symbolik i dem som man aldrig har tänkt på (men jag ska inte tråka ut er med det nu).
 
 
Varje dag sätter volontärerna som jobbar på 9-11 memorial vita rosor på alla som skulle ha fyllt år den dagen. Igår skulle det ha varit Patrick John Browns födelsedag.
 
Efter det rev jag av de tre obligatoriska stopp jag planerat in: Century 21, Express och Victorias Secret. Gick faktiskt inte in på en enda affär förutom dessa tre. Men det tog ändå hela dagen... :-) Efter att ha vilat en stund på hotellrummet gick jag ut och åt i Little Italy, jättegott och mysigt även fast jag var ensam.
 
 
 
Nu blir det en tur till Toys r us på Times Square för att köpa de sista presenterna till pojkarna och sen börjar hemfärden! Sen ska momsen in på tisdag, så jag behöver inte fundera på vad jag ska göra när jag kommer hem i alla fall...

Greensboro

Sitter på hotellet i Greensboro där jag ska jobba kommande vecka. Klockan är 1.30 svensk tid, men jag ska försöka hålla mig vaken någon timme till så jag får dygnet rätt så fort som möjligt. Det är dessutom tidsomställning till vintertid här inatt, men jag har inte en aning om vilket håll klockan ska ställas om för det. Tur telefonen ställer om sig automatiskt!
 
Fördrev lite tid med att åka iväg till en affär och köpa lite snacks, och blev påmind om varför jag gillar att vara här. Jag vet nu att just den macken blev rånad förra veckan, och att hon som är föreståndare skulle ha jobbat då men bytte bort just det skiftet. Hennes flickvän har åkt för att göra en post-graduate i England och ska få åka på en studieresa till Ryssland. Hon har också en kusin som bor i Italien, och har samma problem med sitt kreditkort som det blev med mitt svenska. Hon har bytt cigarettmärke eftersom hon hostade upp blod för att det fanns glasfiber i de förra hon rökte (uuäääh!), och gillar sitt jobb för att hon gillar att prata med folk (no shit). Allt det på 5 minuter. :-)
 
Mitt hotellrum är större än de flesta lägenheter jag bott i, och jag har en jacuzzi på rummet. Hej Southern hospitality!
 
Gymmet ligger precis tvärs över korridoren från mitt hotellrum, så jag antar att det betyder något... Så imorrn blir det jobbprepp, träning och en sväng till shopping mallen tror jag!

RSS 2.0