Jaha?

Imorse kunde jag gå igen. Va? Jag är såklart jätteglad över det, och jättenöjd över det faktum att jag kommer att kunna åka till Lule utan kryckor på måndag, men ändå - vad pysslar skräpkroppen med?? Är det nån form av hot eller? Nåja, nu har jag iaf ställt tillbaka kryckorna i garaget och börjat planera för nästa vecka. Ska bli så kul att komma upp! Så nu kan du vara lugn Ulli, du kommer få krama på Tiam på måndag!

Camilla & Emma - vi kan väl försöka ses på tisdag? Typ en fika på eftermiddagen eller så, funkar det? Sen skulle jag nog gärna haka på till öppna fsk på torsdag om du ska dit då Emma, det vore lite skoj.

Tillbaka till Falkenberg - Popquizen med mammagruppen igår var jättekul, och jag behövde verkligen komma iväg en sväng. Vi håller på att planera för en grillkväll för hela familjerna, alltså inklusive våra män, och det ska bli så kul att få träffa alla!

Idag har vi varit på babysim som vanligt på när det är fredag, och det är jättemysigt även om det totala kaos som råder i de pyttesmå omklädningsrummen efteråt inte direkt är något man längtar efter.. Kvällen har spenderats i ekonomins tecken, och efter att ha gått igenom senaste månadens utgifter så blir det plågsamt tydligt att man inte håvar in så mycket pengar som vanligt nu för tiden.. Men men, än så länge har vi överlevt, och det ska nog fortsätta gå bra, även om vi verkligen måste tänka, åtminstone nu så länge vi sparar till bröllopet.

Imorgon ska vi och kolla på betessläpp på en Arlagård här i närheten. Tiam kommer nog att tycka att det är hur kul som helst att se kossorna hoppa och skutta, i alla fall om man dömer av hur kul han tycker det är att kolla på djur vilka som helst. 

Nu börjar ögonlocken svikta, så nu ska jag bara kolla liiiite på Ebay och sen gå och lägga mig. Gonatt!


Gamla skräpkropp

Alltså seriöst. Ska jag inte kunna knappt röra på mig utan att behöva hämta fram kryckorna??? Igår var jag och tränade, och passade på att provspringa lite på löpbandet. Hittills har jag känt för mycket i knän och benhinnor, så jag har avbrutit, men igår kändes det äntligen ok, så då varvade jag lite jogging och gående i 30 min. Kändes bra, inget konstigt på kvällen eller så, men sen på natten när jag var upp till Tiam vid 1-2-tiden så kände jag att jag hade lite ont i foten, haltade lite. När Tiam sen vaknade vid 5.15 (!! SOV tänker man då) så kunde jag inte stödja på foten alls längre. Per fick, inte helt uppskattat, kliva upp och fixa välling, ta Tiam, och dessutom gräva fram kryckorna till mig igen. SUCK! Ringde sjukvårdsupplysningen som sa åt mig att uppsöka vårdscentral. Sagt och gjort, och där fick jag remiss till röntgen. De hittade inget på röntgen heller, så nu sitter jag här helt omobil utan att veta vad det är för fel.

Per är ju hemma från jobbet också, han är ju tvungen eftersom jag inte kan ta hand om Tiam när jag inte kan gå. Och jag MÅSTE ju kunna det innan måndag när vi ska flyga till Lule!

Men men, mitt i all misär måste jag ge en eloge till vår vårdscentral. Ringde kl 8, fick tid kl 10, satt hemma i soffan igen 11.45, ordinerad och klar med röntgenresultat och allt. Jag vet att det kanske inte är helt PK att tycka så, men OJ vad jag uppskattar privat sjukvård!

I övrigt har det inte hänt så förskräckligt mycket i veckan. I måndags var jag hemma och fixade mest, tisdag var det mammapromenad med Lina & Petra + kids. Igår babyrytmik med lång trevlig fika efteråt med Karin och Pernilla och deras småttingar.

Ikväll ska jag på popquiz med mammagruppen på Harrys, vår första träff utan barn! Jag hoppas hoppas att foten inte blir värre, så jag fortfarande kan gå dit, men att cykla ner lär det ju inte bli tal om.. Och inte kan jag köra bil heller för den delen.. Nej blir det, så blir det taxi helt enkelt!

Imorgon är det valborg och vi har inga planer. Känns lite trist, men det har bara inte blivit av att vi har styrt upp nåt. Pratade med Martin igår och spontanbjöd ner dem på korvgrillning, så vi får väl se om det blir nåt av det, men annars blir det väl bara grillning här hemma, just the three of us.

Så till min nya obsession - EBAY!! Jag har ju hängt på tradera länge, men det finns ju inte så mkt bröllopsgrejor där, så jag tänkte att jag skulle kolla lite på ebay också då. Vilken fullträff!! Finns huuur mkt som helst, hur billigt som helst. Vår "dekorationsbudget" kommer att tokhålla nu, kanske kan vi till och med spara in lite! På tal om bröllop hade jag tänkt prova lite brudklänningar här i Falkenberg imorgon, men det blir ju inget med det nu när jag är handikappad.

Till er mammor i Lule - vad har ni för planer i veckan? Kan man kanske få haka på lite? Ska bli så kul att ses!

Tänder och klänningar

Igår var en stor dag av två anledningar:

1. Tiams första tand mötte dagens ljus! (Eller ja, en pytteliten kant bröt iaf upp ur tandköttet)
2. Jag provade brudklänningar!

Angående det första så råkade jag bara känna den när Tiam skulle tugga lite på min hand sådär i förbifarten. Nåt kändes annorlunda, och simsalabim, där var den!

Angående det andra så var det verkligen superkul att äntligen få snöra på sig en och annan vit kreation. De rör sig i allt mellan mysdress och tortyrredskap vad det gäller bekvämlighet, och priset gör väl ungefär detsamma. Nu var det inga snordyra skapelser vi tittade på just igår, men något säger mig att min förestående provningsrunda i Stockholm kommer att bjuda på den sorten också.. Ser fram emot det Johanna! :-) Och tack till gravida Erika som sitt tillstånd till trots lät sig släpas runt med mig och servade mig med både hjälp och åsikter i provandet. Ser fram emot nästa gång!

I övrigt så har vi planerat lite till, jag och Per. Nu börjar budgeten ta form, och såklart så hade vi ju glömt både en och två och tio grejor, så den har hoppat upp litegranna. När man såg det så åkte de extravaganta drömmarna om utsmyckningar och coola extrasaker all världens väg, men med lite tur och timing och tradera så kanske vi får till nåt kul ändå! Har fått korn på en rolig och kanske lite annorlunda festlokal nu, håller tummarna för att den kommer att lösa ut sig! Får veta mer om det när jag är i Luleå i början av maj. Då ska det dessutom träffas präst, pratas mat, kluras kring serveringspersonal mm mm. Blir nog ett tajt schema!

En liten film för att avsluta dagens inlägg. So long!


Mest bra jox

Det soliga vädret fortsätter.. I och för sig avbrutet av någon hagelskur (!!) nu och då, men ändå. Härligt, härligt, hoppas att det håller i sig ända till oktober. Sen jag skrev sist så har vi varit till BVC på mät-och-väg, och då passade jag på att få lite råd om mat och nätter. Som vanligt så fick vi jättebra hjälp och handfasta råd, sicken tur att vi har världens bästa BVC! Tiam är nu 70cm och väger 9300g för övrigt.

Angående maten så frågade jag lite om huruvida vi skulle lägga till mera mat på dagen för att försöka bli av med nattmålet. Tiam är nog stor för att inte behöva äta på natten, och nu finns risken att det blivit mer en vana än att han är hungrig. Nu har vi i alla fall lagt till ett mål till med riktig mat på dagen, och hips vips så slutade han äta på nätterna! Välling kl 6, men det är ju helt ok.

BVC-Pernilla hade en bra teori om att det kunde hjälpa våra värdelösa nätter om Tiam lär sig somna sjäv på kvällarna. Kan han det så är blir det ju inte annorlunda och läskigt att somna om igen själv om han vaknar till på natten, så sagt och gjort så började vi med det. Vi kör inte enligt någon speciell metod, men det vi gör liknar väl snarast 5-minutesmetoden i så fall. Hur som helst så är det lite kämpigt när han skriker och vill komma upp i famnen på kvällen när man lagt honom, men lön för mödan kom snabbt. Efter tre dagar sov lillen sin första hela natt! Han skriker fortfarande lite när man lägger honom, men ikväll var det inte ens 10 min.

I söndags började vi på allvar med det jag laddat för de senaste 25 åren eller så - Bröllopsplaneringen med stort B! Vi tog självklart en ingenjörsmässig approach till det hela och körde brainstorming, post-its, whiteboard och hela köret. Det är så FRUKTANSVÄRT kul att äntligen ha kommit igång på riktigt!

Igår var jag och Tiam i Gbg hela dagen. Först var vi och hälsade på Johan och Hilma, och även Eva kom hem tidigt från jobbet så då hann vi träffa henne med. Efter det drog vi till Majorna och skrev kontrakt med den nya hyresgästen i vår lägenhet där. Sist men inte minst blev det middag och bebissnack hos Erika och Björn, så kul att få se på hennes lilla mage! Hoppas jag inte avskräckte dem för mycket med prat om spyor och förlossningar, men men, det är ju ändå för sent. Ingen återvändo.. ;-)

Idag skulle jag ha åkt till Gbg igen för en intervju, men fransmannen som jag skulle träffa är naturligtvis fast i Frankrike, så det blev telefonintervju istället. Det kändes väl sådär innan, men så här i efterhand så gick det nog ok ändå. Det känns som att den här tjänsten nog skulle kunna bli rätt bra. Imorgon är det dags för uppföljningsintervju med HR.

Imorgon är det även mammapromenad, och eventuellt häng med Karin på em. Bra dag igen med andra ord!
Och sen på lördag ska jag och min geografiskt närmaste tärna Erika åka och premiärkolla på brudklänningar - tjohoo!! :-D :-D

Sist en till bra gjej: veckans viktresultat -1,4kg!


Per och Tiam testar möblerna Tiam fick i doppresent av mormor och Totte.

Fisken

Alltså det är så härligt med detta fina väder så man nästan smäller av!! Trots att mina förmiddagar just nu handlar rätt mycket om att komma på rätt köl efter nattens prövningar, så kan man inte låta bli att inspireras av solskenet. Idag gjorde jag mig lite ärenden på stan, så jag kom iväg på en promenad ner dit på förmiddagen, det var hur härligt som helst. Dessutom fick jag pratat med Karin A, min gamla ler-och-långhalmpolare från jobbet, som ska ha barn och är beräknad på torsdag! Det var grymt kul att snacka lite skit med henne, och om hon lyckas hålla lilla knodden inne så ska jag träffa henne nästa vecka när jag ska till gbg. Kom igen Karin, kniiiip! :-)

Kalla mig sjuk men jag är helt avis på mina gravida kompisar för att de snart ska får föda. Jag vet att de allra flesta kanske känner annorlunda, men jag tyckte att det var en så grymt cool upplevelse, så jag skulle vilja göra det igen, nu! Graviditeten är dock en helt annan historia, skulle helst slippa att vara gravid nån mer gång i mitt liv, jag tillhör definitivt inte dem som tycker att det var en toppenperiod. Foglossning eller ingen foglossning, det var helt enkelt inte min grej. Men men, det är ju liksom svårt att göra det ena utan det andra, så jag får väl stå ut med en graviditet till då. Eller två... :-)

Idag har jag och Tiam varit och fikat med mammagruppen. De är så himla trevliga och roliga allihopa, jag kunde lätt ha "valt" dem som kompisar även om vi inte hade blivit ihopfösta av BVC. Det är så kul att se hur barnen växer och utveckas också, men nu är det faktiskt dags att hänga utan barn snart! Om två veckor ska vi på Pop quiz på Harrys ihop, så då får ungarna hänga hemma med sina pappor. Ska bli så kul!

För att forsätta i den positiva andan så är jag rätt nöjd med veckans viktresultat faktiskt. Trots att vi varit på semester i tio dagar, då jag inte har kunnat räkna points pga att jag inte haft nåt internet, så hade jag ändå gått ner 0,6kg. Positiv överraskning, då jag mentalt hade ställt in mig på att kanske ha gått upp under semestern. Skönt!

Men till slut måste jag gnälla lite ändå.. Alltså dessa nätter... Tiam vaknar en gång i timmen! Eller vaknar och vaknar, det är mer som att han gråter i sömnen och är orolig. Jag brukar lägga honom hos oss när jag inte orkar springa fram och tillbaka längre, och då kastar han sig fram och tillbaka mellan mig och Per, som att liksom känna att vi båda är på plats och inte har lämnat honom. Stackars liten, han har väl en liten kris. Det har snart jag också om jag inte får sova längre åt gången snart. Min tanke går till alla mammor och pappor som aldrig får sova, jag beundrar att ni inte bryter ihop!

Liten har börjat med en ny grej. Vi kallar det för "fisken", se nedan.. Observera även slutet på filmen, vad vi kallar "det som händer när man släpper båda händerna samtidigt". Det är hårt att vara sexochenhalv månad, hehe.


Bilder från semestern!

Nu ska jag, yr av sömnbrist eftersom min käre son kastar sig från sida till sida och gnäller nätterna i ända, försöka lägga upp lite kort från de senaste veckorna. Per har ju redan lagt upp lite, men här kommer några till alltså.


Farmor, Tiam och lill-farmor hänger på fjället.


Ebba får smakportion


Jag och Lisa softar på fjället.


Svärmor tar en fika på skotern.


Grötlunch på skoterutflykt.


Far och son.


Snyggo!

Liten har blivit större och kvalar numera...

img_0006 (MMS)

Liten har blivit större och kvalar numera för att åka kundvagn! Jobbar på det där med bilder från semestern..


Åter i civilisationen

Nu är vi i Lycksele, efter en dryg vecka i stugan. Det har varit en jättefin påsk, många dagar med bra väder, härlig semester, bastu och massa gott sällskap. Tiams dop på annandag påsk gick också jättebra, allt förlöpte som planerat, och det var jättekul att ha alla samlade, både min och Pers släkt och sist men inte minst bästa gudmor Lisa!

Resan upp var lång och lite halvsådär. Trots att vi flög gbg-umeå så tog det nästan tio timmar, och Tiam var väl inte helt på topp heller, han åt dåligt och gnällde lite. Sen hände det en liten olycka på flygplatsen i Umeå.. Jag var ensam kvar på flygplatsen med Tiam och fyra väskor, medan Per var och skjutsade killen som lämnat en bil åt oss. Jag skulle försöka förflytta väskorna, Tiam och bilstolen till en toalett för att byta blöja och sätta på pyjamas, och mitt i allt kånkade fram och tillbaka så hör jag bara en jätteduns bakom mig, och då har Tiam kastat sig framåt och ramlat ner med huvudet före från bilstolen ner på golvet. Jag svalde hjärtat som vid det laget hoppat upp i munnen på mig, och inspekterade skadorna. Stackars liten hade ett blårött horn i pannan, men han skrattade och verkade helt ok efter bara några minuter, så det såg (och lät) nog värre än det var som tur var. Sen sov han i princip hela vägen fram till stugan, så vi brassade upp utan att stanna och kissa ens!

På långfredagen var vi på 3x30-årspartaj i Hemavan, så då var Tiam hemma hos farmor och farfar. Det gick bra, och han hade skött sig helt ok. Resten av påskhelgen var vi hemma i stugan med släkten och hade det bra. Tiam har i och för sig betett sig ganska gnälligt och inte riktigt varit som vanligt, ätit dåligt och inte varit nöjd helt enkelt, så det har vi varit rätt så förbryllade över. På påskdagen fick han dessutom prickar över hela kroppen, som vi sedan på annandag påsk åkte in till Tärnaby sjukstuga för att kolla upp. Väl där så hade han även blod i blöjan (!), vilket gjorde oss lite oroliga, men vi fick lämna urinprov och åka hem och avvakta. Efter några dagar hade prickarna gått bort och vi tyckte att han blev lite mindre gnällig, men vi vet fortfarande inte riktigt vad det var. Det som kvarstår nu är bara att han fortfarande inte vill äta riktig mat, gröt och välling slukas i rasande takt, men maten är det gråt och tandagnisslan ikring. För någon månad sen var det ju tvärtom, weird...

Dopet på annandagen blev toppenbra, det gick som smort i kyrkan, och sen fikade vi och öppnade presenter, innan vi stack iväg till stugan allihopa och åt middag. Jag hade gjort kyckling-, skink-, köttfärs- och vegetariska pajer, och sen tryffel och biscotti till efterrätt. Den enda missen var att hela min brors familj, och i synnerhet min bror, var sjuka, så de fick åka hem till hotellet rätt tidigt eftersom de var så hängiga.

Gudmor Lisa stannade kvar i stugan några dagar, så hon fick lite tid att hänga med Tiam och dessutom hann hon ju följa med upp på fjället en sväng. Då tog jag mitt första åk för säsongen, men det visade sig även bli det sista, fogarna tillåter icke snowboardåkning tyvärr.. :-(

Idag har jag gjort stan i Lycksele, och när vi satt och åt lunch på Lilla Bageriet så kom min kära sambo in med ett paket till mig. Det visade sig att han har lyckats smussla undan pengar i smyg och sparat till att köpa en Iphone till mig! Puss älskling, ibland är du verkligen världens bästa!!

Imorgon bär det av hemåt igen, det ska bli skönt att komma hem, även om det som vanligt varit kul med Norrlandsturné!

ps. Jag ska lägga upp lite kort från veckan som gått sen när jag kommer hem.

RSS 2.0