I'm free!!!

Efter två fruktansvärda månader verkar det ÄNTILIGEN som att jag har sluppit ur illamåendets klor!! Jag har mått bra nu i flera dagar på raken, men några få timmars undantag, och detta utan att ha tagit någon illamåendemedicin alls! Det är svårt att beskriva hur bra det känns, men det är fantastiskt att känna hur otroligt tacksam man kan vara bara över att få må "som vanligt".

Därutöver har vi dessutom fått bokat vår efterlängtade utlandsresa! En vecka i Turkiet blir det, med avfärd den 10 september. Det ska bli så skönt, och så kul att få vara hela familjen tillsammans och semestra nu när den här sommaren liksom gick i stöpet. Vi ska åka hit:




Pegasos Royal hotel, det ser helt underbart ut med massor att göra både för Tiam och hans päron. All inclusive är det också, känns grymt skönt att bara kunna förse sig när man vill, utan att tänka på pengar eller vart man ska gå just den kvällen. Kanske inte den ultimata semestern för alla, men precis vad just vi vill ha just nu!

Idag har vi varit på badhuset på förmiddagen, som vi nästan alltid har varit på söndag förmiddagar nu efter semestern. Det är en jättemysig familjeutflykt och Tiam är så duktig i vattnet! Ska bli så kul när minisimmet börjar igen nu till hösten.

På eftermiddagen hakade vi på Pers kompis Calle ner på stranden för att provflyga en övningskite, dvs en mindre variant av den typen av drake man använder när man kitesurfar. Det var jättekul, men det blåste ordentligt, och vinden släpade runt killarna rätt rejält. Se hur Per blåser omkring här nedanför!





Imorgon är det ny arbetsvecka igen. Kan väl inte precis påstå att jag längtar, men det blir i alla fall betydligt mindre jobbigt om jag får fortsätta må bra!

Tuff tuff

Sitter på tåget på väg hem efter ännu en misslyckad dag på jobbet som slutat i att jag mår så illa så jag måste åka hem och lägga mig.

Min första arbetsvecka har väl blivit sisådär... Måndag: kom kl 10 pga ultraljud, tisdag: åkte hem halv tre för att jag mådde illa, onsdag: slutade halv tre pga MVC-besök, torsdag: åkte kl 13 för att hämta på dagis, fredag: åkte kl 12 (efter att ha legat i ett vilorum en timme först för att klara av att åka hem). Riktigt toppen, det har knappt blivit halvtid. Kanske skulle ha använt den där sjukskrivningen ändå...

Ikväll kommer pappa och Anne till oss. Det ska bli kul att se dem, men ännu bättre att få lite hjälp igen så Tiam får lite roligt och Per får lite tid utan en tvååring i hasorna. Jag är fortfarande ett rätt värdelöst tillskott, även om jag blivit lite bättre nu än innan.

Nästa vecka drar jobbet igång på allvar, så då gäller det att jag har ryckt upp mig!

Men.. det finns ju roliga saker också! Jag orkade gå på Oskar Linnros på Liseberg i måndags till exempel. Och jag har fått roliga "jag är också gravid"-nyheter, flera stycken faktiskt!! :-)

v.13+2 and all is well!



Låt mig få presentera familjen Hedbergs blivande medlem nr 4! För er som inte visste det redan så ska Tiam få en lillebror eller lillasyster, och denna lilla krabat förväntas anlända kring den 18 februari.

Härav också den stora bloggtystnaden under sommaren. Jag har varit väldigt illamående och i princip varit helt sängliggande i 4-5 veckor. Det har såklart utgjort hela mitt liv, och eftersom jag inte riktigt velat outa graviditeten förrän det hade gått lite längre så har jag liksom inte kunnat skriva så mycket om vad jag har haft för mig.. Hade ju kunnat ses som lite udda att skriva om kräkningar och paralyserat sängliggande utan någon vettig orsak. :-) Som tur är har vi haft massor med hjälp av släkt o vänner som hållt Per o Tiam sällskap och hjälpt Per att rodda runt hushåll o barn litegranna. Per har trots detta såklart fått dra ett tungt lass, men han har axlat det med ett milt leende på läpparna (om än lite framtvingat ibland...).

Jag mår fortfarande inte bra, men har iaf kunnat stå på benen så pass att jag har gett mig på att försöka börja jobba nu. Skulle egentligen ha börjat förra veckan, men det fanns inte att tänka på då. Jag har varit sjukskriven sen början på augusti o skulle vara det augusti ut, men nu ska jag som sagt försöka att jobba iaf tänkte jag.

Även foglossningsbältet har gjort sin entré i mitt liv igen. Det blev som Per sa; "du ska få se att när du börjar må lite bättre så kommer foglossningen igen". Och ja, typ. Jag har inte så ont än så jag inte kan gå, jag kan bara inte gå så fort eller så långt än så länge.

Åh vad härligt det är att vara gravid! Eller? Tur att det kommer ut ett litet sånt där knytte i slutänden! :-)

I övrigt så har storkillen Tiam fått en stor säng igår, istället för spjälsängen. En vanlig "vuxensäng" fast utan benen då så den inte är så hög. Han var stolt som en tupp när han skulle gå och lägga sig i den, men sen på natten hörde vi ett "dudonk" när han ramlade ner på golvet. Tystnad följde... Per gick in och skulle kolla vad som hänt o då hade lilla älsklingen kurat ihop sig med nalle o snutte på golvet och sov vidare.. <3 Plutt!

Det är en ny era! En liten kille i en stoo...

img_6496 (MMS)

Det är en ny era! En liten kille i en stooor säng!


Tiam undersöker mammas födelsedagspresent ...

img_0120 (MMS)

Tiam undersöker mammas födelsedagspresent noggrant.


Kusinerna kollar Bolibompa.

img_2234 (MMS)

Kusinerna kollar Bolibompa.


Kusinerna kollar Bolibompa.

img_2234 (MMS)

Kusinerna kollar Bolibompa.


RSS 2.0