OS över

Slut på veckan. Och slut på OS - äntligen!! Jag är grymt less på att vakna mitt i natten och höra koskällor och hepp-hepp-hepp-rop nerifrån tv-rummet, plus att jag ser fram emot att ha en sambo som inte är förbi av trötthet på morgnarna efter att ha sovit två och en halv timme.. Det har varit kul med att det har gått relativt bra för svenskarna, det medger jag, men jag ser fram emot att återgå till normala nattvanor igen.

Mamma har ju som sagt varit här och hälsat på i veckan, och vi har avklarat både Ullared, en sväng på stan, och en och annan promenad i snöslasket. När hon först kom var Tiam lite avvaktande, och blev lite ledsen när han satt hos henne och inte hade mig eller Per nära. Men det var bara första kvällen, efter en dag eller så så hade han fått pejl på att det där var minsann mormor och hon var ju jätterolig ju! Hon behövde knappt säga mer än hej till Tiam så började han skratta, lilla solskensungen!

Tiam har bestämt sig för att det roligaste som finns det är tidningar. Eller närmare bestämt att attackera tidningar. Mormor tyckte att det var lämpligt att ge honom min högt värderade (och svindyra) bröllopstidning att leka med. Då gick det såhär...

(hade en liten serie med kort, men uppladdningen vill inte funka så det blev bara ett kort)
Efter det så fick han i alla fall hålla till godo med Vi i Villa istället.. :-)

I övrigt så har vi inte gjort så mycket mer vettigt. Jag har varit ganska trött, eftersom liten inte sovit så bra på nätterna. Kvällarna har också tagit på krafterna då han i vanlig ordning protesterat högljutt inför att äta kvällsgröt. Utom igår. Då åt han snällt sin gröt, lekte lite och var glad, åt hela slurken ersättning utan ett ljud, och sen somnade och sov bra ända fram till 3.30. Fantastisk kväll! Ikväll var dock ordningen återställd, och han fick till slut i sig gröten under gråt och tandagnisslan. Känns som vi provat allt för att få till det där med gröten, men det är svårt att se nåt samband mellan de gånger det går bra. Men men, det kanske är som Per sa, att detta är vår lilla tuffa bit, det är ju inte som att vi har så många tuffa bitar att brottas med när det gäller liten.

Ja, och så kollade vi ju melodifestivalen i lördags också såklart. Det är ju inte som att jag har missat nån deltävling eller så (bevare mig väl!!), jag har bara inte skrivit något om dem. Jag tycker att det är barnsligt kul att kolla på, och jag verkar vara den enda som tycker att det är jättebra att de har hittat på ett system som gör att det numera är melodifestival på tv varenda lördag i en och en halv månad! Fast Per tycker också att det är bra, även om han hävdar att det är på grund av mig som han "måste" se dem vartenda år.. :-)

På tisdag kommer pappa. Det ska bli kul att få besök igen, även om det blir lite knas i vår normala veckodagsrutin. Men men, ingen dör väl av att slippa städa, tvätta, handla och sånt kanske, hehe. Ska bli intressant att se om samma grej upprepas med Tiam igen då, att han först är lite reserverad för att sen släppa på hela charmen. I övrigt inga speciella planer i veckan, förutom att jag ev behöver åka in till jobbet på onsdag, men jag hoppas på att få boka in lite fikan och promenader med andra mammor och/eller familjer också.

Nu har Sverige precis knipit ett till brons, och det är dags för mig att börja packa ihop och dra mig mot sängen. Tidigt, jag vet, men jag har lite att ta igen känns det som. God natt!

Intressant motvikt? :-)

För den som är intresserad så finns numera ett annat perspektiv av vår tillvaro att läsa om på http://myinconvenienttruth.blogg.se/.

Tjohoo

* -1kg på vågen denna veckan!
* Skitfint väder idag igen!
* Dammtorkat och dammsugit på morgonen, bortgjort!
* Ska åka och hämta en efterlängtad mormor om en kvart!

En bra start på dagen! :-)

I doooo

I söndags var vi nu äntligen på den efterlängtade bröllopsmässan i Göteborg. Jag hade verkligen sett fram emot detta, men om sanningen ska fram så blev jag faktiskt lite besviken på att den var så liten. Det var inte mer än 20-talet utställare, och för oss som inte ska gifta oss i närheten så var det många lokala fotografer, DJs och cateringfirmor som då blev ointressanta. Dessutom trodde jag att det skulle finnas hundratals klänningar där att bläddra bland, men brudklädesaffärerna hade bara med sig ett par, tre stycken som skyltex och sen gjorde de mest reklam för att man skulle komma och besöka butiken. Men men, jag njöt i alla fall av att få gå runt och fundera på bröllopet i flera timmar (och till och med diskutera med Per :-), och några idéer fick vi i alla fall med oss hem!

Idag har jag och Tiam haft samma meny än så länge, haha.. Macka med leverpastej till frukost och spaghetti och köttfärssås till lunch. Fast han fick bebismacka och burklunch, så det var ju inte exakt samma då förstås.. Han har ju fyllt 5 månader nu, så då är det tillåtet med kött och pasta och sånt, vilket Per naturligtvis tog fasta på när jag skickade honom till Ica för att handla några burkar i söndags kväll.. :-) Trodde inte att man skulle få ge bebismacka (dvs formbröd med smör el leverpastej på, skuret i små tärningar) än, men BVC-Karin tyckte att det var bara att köra! Sagt och gjort! Tiam tyckte det var jättekul att äta frukost med mamma.

Igår var det ju också tid för den fruktade 5-månadersvaccinationen.. Huuu.. Jag var helt yr i huvudet under bilfärden mot BVC, och efter mät-och-väg gick jag ut i bilen och läste instruktionsboken för att tänka på nåt annat medan jag väntade på Per & Tiam. Det visade sig att det hade gått jättebra, Tiam hade bara gnällt till lite och inte ens gråtit! Mammas tappre lille kämpe! Han visade inte heller några tecken på att han kände av något igår kväll, så det gick ju som hejsan!

Idag har vi varit ute och gått i FINVÄDRET! På förmiddagen var det snöstorm i vanlig ordning, men nu är det huuur fint väder som helst. Solen strålar från en klarblå himmel och det är bara några minusgrader, underbart!

En tråkig sak som gjort entré i helgen är att jag har fått ont i fogarna igen. Bläää. Efter att jag skottade i lördags så kände jag av litegrann, och efter att ha gått på mässan igår så hade jag riktigt ont. Idag när jag promenerade kände jag också lite efter typ en halvtimme, så nu börjar jag bli rejält orolig att detta ska komma tillbaka med full kraft. Jag vill inte!!

Jag kom på att jag glömde skriva om förra veckans viktresultat också, men det var nog pga att det var så kass. -0,2kg visade vågen då, men det blir kanske bättre denna veckan. Vägning imorgon, så vi får väl se!

I morgon kommer också mamma att dyka upp, efter många om och men. Hon skulle ha kommit med tåg i måndags, men det gick såklart inte. Bokade om till idag, men det blev också en bom. Till slut bytte hon teori och kommer nu med flyg i morgon istället!

Nu är det dags att gå och skala sig en morot. So long!

Slutkörd efter tuff men rolig vecka

Pust och stånk, vilken tung vecka. Per har varit sjuk hela veckan, så jag har haft Tiam själv dygnet runt. Man kan tycka att det inte skulle göra så stor skillnad mot när Per jobbar och vi bara delar på ansvaret några timmar på kvällen, men oj vad det gör skillnad. Bara att få en timme för sig själv att ta ett bad eller träna eller glo på tv gör en värld av skillnad.

Men men, det har även varit en väldigt bra vecka! Vi har gjort mycket kul, föräldragruppsträff, babyrytmik, fika med Karin & Filip, och besök på jobbet har hunnits med denna veckan. Många roliga grejor, och mycket trevligt folk! Fatta ändå hur bra vi har det, jag som befarade att vi skulle sitta ensamma inne och inte ha nån att umgås med under min mammaledighet. Så är inte fallet tack och lov!

Ja, vi var som sagt på jobbet igår, jag och Tiam. Jag var på intervju för ett av jobben jag sökte för några veckor sen, och eftersom Per var dålig så fick Tiam helt enkelt haka på. Jag tänkte väl att "Hur illa kan det bli egentligen? Vad kan hända?" Ja, en hel del visade det sig... (Nu är det lite varning för äckelmagade igen förresten.) Ja, det började lite lätt med att jag insåg att det inte var helt perfekt timing, eftersom Tiam började bli trött just innan intervjun, så jag anade att han skulle bli lite gnällig. Jajjamensan. Check på den. Han ylade på rätt bra ett tag och jag svettades och hoppades innerligt att han skulle somna eller kvickna till. Han valde ett tredje alternativ, att kaskadkräkas över hela sig och halva mig. Jaja, härdad som man är så plockade jag fram handdukar och avhjälpte det värsta utan att ens avbryta mig i det "berätta-om-dig-själv-snack" jag var inne i. Nästa trick var monsterbajsningen. Tiam satt i mitt knä och han hade tröja och byxor på sig (inte body alltså) så man kunde se rakt ner i blöjan liksom. Så känner jag att han börjar spänna sig och jag anar vad som är på g och tittar ner, för att genast se en stigande massa som hotar att bege sig över den övre kanten. Jag försöker se så lugn ut som möjligt medan jag ber om en teknisk paus för att avhjälpa katastrofen innan den antagit större proportioner, varesig i lukt eller i översvämning. Jag hinner fixa det hela och sen när jag kommit tillbaka till konferensrummet så konstaterar jag med ett leende att nu finns det i alla fall inte så många fler saker han kan hitta på.. Då somnar liten och vi kan köra den återstående halvtimmen utan några ytterligare avbrott. Nåja, får jag inte jobbet så kan jag i alla fall tänka tillbaka på minen på den stackars mannen på andra sidan bordet i ögonblicket av kaskadkräk.. Haha... Sen var bilfärden tillbaka hem en mindre rolig historia i snöstormen, men hem kom vi i alla fall efter att ha passerat tre bilar i diket och en delvis avstängd motorväg.

Idag var det meningen att vi skulle åka till bröllopsmässan i Göteborg. Jag hade laddat för detta och sett fram emot det ganska länge, och hade till slut gått med på att Per skulle få sju pizza-frikort och ett besök på Max i utbyte mot att han skulle följa med och titta på klänningar, inbjudningskort och bröllopstårtor med god min. Men så i morse blev det värsta antiklimax när vi inser att a) Per är fortfarande sjuk och b) det TOKSNÖAR ute och de har inte plogat. Suck... Men som tur är det mässa i morgon också, så vi satsar på morgondagen istället!

I eftermiddag har jag skottat taket, en syssla som är oss förunnad som har hus med platt tak. Det var tokjobbigt, men det var en bra gottgörelse för mitt missade träningspass i torsdags i alla fall. Man har ju sina trick.. När jag bar på snön och det sved ordentligt i musklerna tänkte jag på att jag måste ha snygga och välformade armar i en brudklänning om ett tag, och då orkade man ju genast lite mera.

På måndag är det vaccinering för Tiam igen, jag gruvar mig redan. Men denna gången har jag lärt av mitt misstag från senast och kommer inte att befinna mig inne i byggnaden ens när sprutorna ska tas. Det blir en promenad runt kvarteret, allra minst.

Sist men inte minst måste jag be om råd från er andra småbarnsföräldrar som läser detta. Vad ska vi göra åt våra kassa kvällsrutiner?? Som det är nu ger vi Tiam kvällsgröt kl 18, vilket oftast går ganska dåligt, han börjar gråta bara vi plockar fram haklappen. Det verkar inte vara att han inte gillar gröten, för om han sansar sig och äter så verkar han gilla det. Sen fyller vi på med 40-50ml ersättning vid 19.30, vilket han också ställer till med stora protester innan han äter, men när han väl slurpat i sig det så somnar han i princip direkt. Det börjar bli rätt så påfrestande med att han ska gnälla och vara ledsen under både gröt och ersättning, men hur ska man göra?? Några idéer på vad som kan vara fel? Jag vill ju inte att han ska behöva vara ledsen heller, lilla gubben. Jag vill för övrigt helst inte börja amma på kvällen igen om det går att undvika, dels för att det är skönt att kunna tex åka och träna, men även för att jag inte vill trigga igång mjölkproduktionen mer igen heller. Alla råd mottages tacksamt!

Nu måste jag slänga mig i säng, klockan är massor! Hoppas hoppas att det blir bröllopsmässa imorgon nu då!

Alla hjärtan

Glad alla hjärtans dag allihopa!

Här i huset firade vi med att åka till badhuset med Tiam för första gången! De har en varmare sk aktivitetsbassäng här (34 grader tror jag den är), där man får bada med spädbarn på vissa tider, så dit styrde vi kosan tillsammans med Lina, Andrew och Ellen. Tiam var lite fundersam över vad som pågick, massa folk, massa vatten, duschning och andra konstiga grejor, men tog det hela med jämnmod även om det tog ett bra tag innan han ens försökte sig på att plaska lite. Han fick en uppmuntrande kram och puss av Ellen i alla fall, och det verkade han gilla, den lille tjejtjusaren! :-)







Sedan sist så har Tiam ju varit lite mer sjuk också. Natten mot torsdag hade han dryga 39 graders feber, och var ganska ynklig. På morgonen hade han dock mycket lägre temp, så Eva och Hilma kom som planerat, vilket var jättekul! Tiam hade fortsatt lite feber under dagen, men kryade på sig eftersom, så på fredagen var han feberfri. Han fortsatte vara gnällig i alla fall, både torsdag och fredag, så vi gick och kollade hos läkaren för säkerhets skull, så han inte hade något i öronen eller så. Doktor Jörgen hittade inget konstigt, så han trodde att den fortsatta gnälligheten mest berodde på att han hade lite sömn att återhämta, vilket ju var helt sant. Lilla gubben sov bara 7 timmar natten mot fredag.

Hur som helst så var det som sagt väldigt trevligt att ha Eva och Hilma här. Vi har träffats alldeles för sällan under tiden våra mammaledigheter har överlappat, men det är ju lite sent att åtgärda nu liksom... Men men, tur att vi fick till den här gången i alla fall! Tiam hade fått klartecken för promenader (tydligen så gör det inget att promenera med barn med feber, de sover oftast bättre då och får en bättre vila sa de på sjukvårdsupplysningen), så vi promenerade i solskenet och åt lunch på Peters konditori. Tiam lekte snällt med en skallra och Hilma sov, så jag och Eva fick lite tid att prata där. Sen på kvällen lagade vi mat och pratade vidare. Per gjorde ett försök att lägga Tiam, men liten fick inte ro i kroppen förrän halv tolv, så han fick vara med på tjejsnacket. E & H sov över, så vi lekte lite på förmiddagen innan de åkte hem igen.


Svårt att fånga båda på samma bild, Hilma är ju liksom lite rörlig nu! :-)

Igår var vi först och fikade på Stålboms med Lina, Andrew och Ellen, för att sen bli inbjudna till dem på kvällen på sushi och melodifestival! Toppenkul och toppengott! Riktigt länge sen jag åt sushi nu. Tiam var helt pigg under hela lördagen, så då kändes det som att han kunde bli friskförklarad.

Vi har haft lite problem med kvällsgröten nu. Det började när han blev sjuk men håller i sig. Han gråter och vill inte ha, fast luncherna slukar han med god aptit. Hm.. kan han ha kommit på att havregröt inte är så gott kanske? Ska nog prova en annan gröt ikväll.

Nu är alltså allt guld och gröna skogar för lillen igen, men värre för "storen" då. Per är risig nu och ligger och feberfryser i soffan. Kan väl i och för sig finnas sämre sjukunderhållning än OS.. :-) Men men, lite synd är det allt om honom! Får se om jag också dukar under här i veckan då... Tror inte det, jag känner mig helt ok. Behövs väl en tjej för att stå på sig genom bacillerna!

Long time, no write

Nu var det faktiskt jättelänge sen jag skrev, jag har liksom glömt bort lite på sistone. Det fick jag bekräftat idag när mamma ringde och ville höra så att vi levde, eftersom jag inte bloggat på så länge. Det är vad jag kallar it-samhälle! :-)

Förra helgen hade vi finbesök från storstan, Christina & Fredrik med deras lille Alexander, 4,5 år, var här hela lördagen. Det var riktig kul att få tillbringa lite tid med dem, det var länge sen sist. Christina är gravid, så kul att Alexander ska få en lillebror, och roligt att se hennes mage växa igen! Körde ett nytt recept igen, lite inspirerat av mat som Carola bjudit på nån gång. Fyllda lövbiffar blev det den här gången, mmm... Till efterrätt gjorde Per blåbär- och hallonpaj, eftersom han promt skulle ha det. Jag hävdade att det var en sommarefterrätt, men han stod fast vid att det var vad han ville ha. Sagt och gjort, då fick han googla fram ett recept och göra sin paj. Det roliga var att han hittade receptet under rubriken "Sommarmat", haha...

Nu känner jag att jag är farligt nära den här "det här har jag ätit idag"-bloggstilen, så jag ska genast lägga av innan nån känner sig tvungen att kommentera det..

Jag sökte två nya jobb i söndags! Det var inte gruppchefsjobb, som de jag har sökt tidigare, utan processägarjobb av olika slag. Det ena är ett jobb som jag tror skulle innebära mycket flexibilitet, vilket ju är ett stort plus sen när Tiam går på dagis, och det andra är en större utmaning, vilket ju också känns väldigt lockande. Nåja, vi får se om nån av mina ansökningar leder nånvart.

Hur som helst så avslutade vi helgen med en skön promenad, då vi passade på att våldgästa familjen Englander och kräva kaffe. Tiam fick prova Filips nya supertjusiga aktivitetstavla som han hade ärvt av sin granne. Det var en riktig hit, så nu ska jag försöka skaffa en sån. Finns det snygga aktivitetstavlor? Eller är alla lika psykadeliska?

Nummer två på att-skaffa-listan är en gåstol! Jag har ju som sagt varit skeptisk, men efter att ha sett Tiam lysa i ögonen när han fick låna Sveas gåstol när vi var hemma hos Lina i mammagruppen i måndags, så har jag nu bytt lag. Det är klart lillen ska ha en gåstol! Vi ska ju få ärva Samuels, men jag vet inte hur länge han ska ha den själv. Om det blir länge till så är det jag som traskar iväg och köper en själv!


Tiam rockar i Sveas gåstol

Fikat med mammagruppen var i övrigt också väldigt trevligt. Det är också bra att få en reality check ibland. Tiam är en väldigt beskedlig herre när man jämför med många av de andra barnen. Framför allt vad det gäller att sova på nätterna verkar det som. Mammorna drömmer om att få sova en hel natt, men det är ju inget jag tänker så mycket på. Jag behöver ju bara vakna en gång (eller möjligtvis två om jag behöver stoppa in nappen nån gång) per natt, så det är ju inte så farligt tycker jag. Sen tror jag att Tiams matschema bidrar till att göra honom lugn och inte så skrikig. Han behöver ju i prinicp aldrig gnälla över att han är hungrig, hans tider verkar funka väldigt bra för honom. Man hinner precis märka att han blir lite "orolig" och inte tycker att det är så kul att leka längre, och sen är det matdags, så att skrika och gråta för att han är hungrig händer ju aldrig. Jag är glad över att jag hamnat i en så bra mammagrupp, vi har faktiskt riktigt kul ihop!  Nu i helgen är vi hembjudna till en av familjerna på lunch, ska bli riktigt skoj att träffa även pappan i sammanhanget.

Idag försökte jag och Tiam göra lite nytta på förmiddagen. Städning stod på schemat, och Tiam bidrog sitt allra mesta genom att leka själv och låta mig svischa över hela huset med dammvippa och dammsugare utan att bli avbruten. Men sen föll schemat för resten av dagen, då Tiam helt plötsligt kändes lite varm och det visade sig att han hade 38,3 i feber. En halvtimme senare visade termometern 38,8 och jag insåg att eftermiddagens babyrytmik och veckohandling skulle gå upp i rök.. Stackars liten var jättegnällig och ledsen och ville bara mysa ihop i mammas famn, så det blev ingenting mera gjort här i eftermiddag. Inte ens nån middag blev lagad förrän Per kom hem. Trist att missa babyrytmiken också, det har liksom blivit lite av en veckohöjdpunkt att få gå dig och träffa de andra mammorna och barnen och fika lite.

I morgon är det tänkt att Eva och Hilma ska komma hit och hälsa på, men det beror förstås på om Tiam har kryat på sig eller inte. Det kändes lite hoppfullt, hans temp hade gått ner till 37,7 nu innan han somnade, men vi får väl se imorgon. Jag har sett fram emot detta så mycket, så jag hoppas verkligen att det blir av. Eva ska ju börja jobba igen om ett par veckor, så det är liksom sista chansen!


Febrig Tiam sover i mammas knä

Sist men inte minst så var det invägning nr 3 idag, så nu har jag alltså kört viktväktarna i tre veckor. -0,8 visade vågen idag, så nu är det totalt -2,2kg. Över förväntan, eftersom jag satt upp 0,5kg i veckan som nån slags realistisk målbild. Jag firade genast med en extra god frukost! :-)

Veckans affärer

Veckan har rushat förbi, fortfarande i snöns tecken - yeey! Måndagen bjöd på fix och trix, jag rengjorde vagnen (äntligen! En vit vagn medför vissa förpliktelser..), städade, tvättade. Sen drog jag och Tiam ner på stan och gjorde lite ärenden, som tex att byta batteri och armband på min klocka som legat i en låda i fem år så nu har jag äntligen en klocka på armen igen! Sen råkade jag visst gå in och rensa det sista på Lindexrean, men det blev i alla fall väääldigt billigt. Det bästa köpet av alla var dock min nya bröllopsbok! En fin röd bok där jag kan skriva upp grejor jag kommer på, klistra in "inspirationsbilder" osv. Jag vet att ni tycker att jag är en bridezilla nu, men det skiter jag faktiskt i! Har man längtat till att planera sitt bröllop sen man var fem så är det faktiskt tillåtet att gå all in nu när det snart är dags! Så det så! Per har dock förbjudit mig att börja planera "skarpt" ännu. Han vet att när jag väl börjar på riktigt så kommer jag att prata bröllop 24-7, och det orkar han inte med i ett helt år säger han. Veka karln :-) Men ok då... jag kan väl fatta att bröllopsplanering kanske inte är allas största intresse bara för att jag råkar vara lite intresserad... Hans förslag var att börja 1 juni, jag ville börja nu, så mitt förslag till kompromiss var att börja efter påsk. Per har väl i och för sig inte officiellt godtagit detta än, men jag siktar på det i alla fall. Meeen.. så är det ju bröllopsmässa i Göteborg (som bara kommer EN gång om året) den 20-22 februari och den måste vi ju bara gå på, så jag får väl förhandla bort nåt annat då för att få igenom det...


Den fina bröllopsboken. Notera att det står "Min bok" på den.. haha, ödets ironi..

På tisdagen skulle vi egentligen gå och fika hos Anna & Elin i mammagruppen, men vi blev helt enkelt insnöade och hade ingen bil så det blev till att sitta inne och göra ingenting hela dagen. Eller förresten, vi kollade på fyra avsnitt av "På spåret". Det var kul.


För er som bor norröver är detta ju inte mycket snö, men här är de chockade. Från att slita fram pulkan direkt det är frost på gräset till att plötsligt ha en halvmeter på altanen, det är grejer det! (och tji fick vi för vårat "det är klart vi kan ha en vagn med små hjul fram, jag menar huuur många gånger kommer det vara djupsnö här.. haha".

Gårdagen bjöd på veckohandling och babyrytmik. Tiam har fått en favoritramsa som han skrattar så han kiknar när man gör. Sånt kan få en att bete sig hur fånigt som helst tydligen. Stup i kvarten står jag där och ben-borrar och knä-knorrar med pipig röst för att få fram det där lilla fantastiska skrattet.

Så igår kväll så var det äntligen dags. Tidpunkten för anmälan till babysimmet hade till slut kommit (ni skälver av spänning nu va?). Här i Falkenberg är det nämligen STÖRT OMÖJLIGT att få plats på babysimmet. Förra terminen tog platserna slut på en minut, och nu stod det ju ännu fler föräldrar och hoppade i väntan på en plats. Det ackumuleras ju liksom när det är så många som vill men inte får plats. Så sagt och gjort, det blev sychronize watches och ringa fröken ur och hela faderullan för att då lyckas skicka in sin anmälan kl 19.00.02 prick. Men vi fick lön för mödan - vi lyckades få en av dessa guldkantade platser. Undrar om man kan sälja den dyrt på Blocket..? :-)

Idag har Tiam inte varit i form riktigt. Han har varit gnällig och trött och bara velat vara i famnen hela tiden. Han har till och med sovit middag i famnen, vilket han inte brukar få i vanliga fall - det är ju min fixa-och-dona-tid! Så.. fixandet och donandet fick stryka på foten litegrann idag, men vi hann i alla fall med lite. Baka nya biscotti till exempel. Och åka till Cervera och kolla in vilken porslinsserie vi ska börja spara på. Jag hittade en suuuperfin som var precis som jag ville, vit men lite kul. Kruxet var bara att när jag kom hem och visade den för Per så fick den underkänt. Måste nog släpa med honom till Cervera så han får se den live. Kanske ändrar han sig då?

Tiam har en ny hobby. Den kallas för "klösa-med-naglarna-på-olika-underlag-och-hör-hur-det-låter". Han klöser på spjälskyddet, soffan, mammas tröja, mammas skinn (aj!), lekmattan. Nedan en bild när han attackerar skötbädden. Det är extra kul eftersom den är vattenavstötande så det blir ett jättekul ljud när man klöser på den.



Nu har äntligen min flitige husband-to-be skottat färdigt taket och kommit in. Han är duktig han. Nu är det dags att hoppa i säng också ser jag. Skulle egentligen skriva lite jobbansökningar ikväll men det blir en annan dag. Godnatt!



De nya favoriterna

Favorit nr 1:



Favorit nr 2:


RSS 2.0