Tiam myser hos moster.

img_0217 (MMS)

Tiam myser hos moster.


Är i Piteå för att fixa bröllopsstassen ti...

img_0207 (MMS)

Är i Piteå för att fixa bröllopsstassen till Per. Här har de redan börjat dansa och le, så gatorna (och parkeringarna) är fulla av folk. Härlig stämning och tropisk värme!


Semestertempo

Hej! Jag har inte glömt er. Jag har bara lite semestertempo i kroppen, så det har inte blivit så många inlägg de senaste veckorna.

Är i Luleå nu, och har hunnit avverka en förlovningsmiddag, utekväll på Färjan, släktmiddag, nån sväng på stan och en del bröllopsfix. Igår kollade vi på en ny potentiell lokal, och - kors i taket - den var jättebra! Nu väntar vi bara med spänning på offerten... Killen på stället lovade att maila den senast onsdag. Den kommer säkert att vara alldeles för dyr, men jag kan inte låta bli att hoppas på att det skulle vara överkomligt så att vi bara skulle kunna BOKA NÅN GÅNG!!!

Idag var vi till Alvik till en fotograf som skulle ta babybilder på Tiam (doppresent från morfar & Anne). När vi kom dit hade hon tagit fel på dag och var i Skellefteå! Så det var bara packa in oss i bilen och åka hem igen. Jag blev lite less på att en eftermiddag gått förlorad, så jag drog en sväng på stan på egen hand och shoppade lite reakläder och löste ett till bröllopsproblem med dekorationerna. Kruxet var bara att det naturligtvis gick i stöpet ändå, eftersom tyget jag skulle köpa nästan var slut och inte fanns att beställa in mer av... Suck. Vad är det med det här bröllopet egentligen??? Varför tjorvar precis allt??

Nå ja, i övrigt är det nice med semester. Imorse rasade åskovädret över oss, men man kan ju bara ligga kvar i sängen och mysa. Det är ju inte som att man måste gå ut... :-)

Nå, det var en kortis bara. Nu ska jag gå och lägga mig. På återhörande.

Tiam fick en tjusig kepa i present av stor...

img_0190 (MMS)

Tiam fick en tjusig kepa i present av storkusin Johan som varit i USA!


Politiskt korrekt myggmedel från 70-talet....

img_0181 (MMS)

Politiskt korrekt myggmedel från 70-talet. En same och en afrikan. Tillhör du inte någon av dessa kategorier så behöver du inte myggmedel. Basta.


Vad är detta?

Någon som vet vad detta är? Dyker upp några nya om dagen, och eftersom vi är i stugan så har vi hittills tagit för givet att det är myggbett, men nu börjar vi fundera på om det kan vara något annat. Vet inte hur väl det syns på korten, men det är alltså som upphöjda koppor/bett/utslag som är gula i mitten (ser ut som om de är de är varfyllda). Han har dem över hela kroppen, från ansiktet till hälarna, men flest på ena benet.

I övrigt är allt bra, vi är tillbaka uppe i stugan efter en toppenhelg i Lycksele med bröllop och trevligt umgänge i allmänhet. På fredag bär det av till Luleå, för allsköns bröllopsfix samt för att träffa alla nära & kära förstås.

Hoppas ni allihopa har en fin sommar så långt!


O happy day!! Grattis Fogga o Nadia!

img_0172 (MMS)

O happy day!! Grattis Fogga o Nadia!


Kusinerna leker med sina pappors bilar på ...

img_0169 (MMS)

Kusinerna leker med sina pappors bilar på gräsmattan i Lycksele.


All by myself

Sitter vid köksbordet i Lycksele och äter lite frukost efter att ha spenderat två nätter här alldeles ensam. Tiam är kvar i stugan med pappa, farmor och farfar, och jag har varit nere här på en mini-möhippa för fina Nadia.

Det känns himla konstigt att vara utan min lille son, det är ju första gången sedan han föddes som jag har sovit utan honom. Första natten var jätteskön och jag sov som en stock, och sen igår sprang jag lite på stan och fikade med Macke & Ewelina och det bara fanns så mycket tid! Dagen var minst tre dagar lång tror jag! Sen på eftermiddagen mötte jag upp med de andra tjejerna, och vi myste på och drack champagne och åt jordgubbar, var på spa och åt mysig morgonrocksmiddag. Under allt detta tyckte jag att det var riktigt skönt att vara borta från Tiam och ha lite sammanhängade egentid, men sen sent igår kväll kom ångesten. Jag längtade efter min lille plutt så det gjorde ont, och ångrade intensivt hur jag känt att det var skönt att vara själv under dagen. Helt onödigt, jag vet, men så kändes det då. Natten blev kass, har säkert vaknat en 6-7 gånger. Idag på morgonen har jag fortfarande en liten klump i magen, men jag vet ju att han har det bra med sin pappa. Ska i alla fall skynda mig upp till stugan så fort jag kan idag! :-)

Pappa kommer också upp till stugan idag. Han längtade efter Tiam och hade inte ro att vänta 1,5 vecka tills vi kommer till Luleå. Sagt och gjort så brassar han upp till stugan han med!

På fredag åker vi ner hit till Lycksele igen, men denna gången hela familjen. Fredag innehåller klippning för alla tre och lite annan fix, och sen på lördag är det bröllop! Ska bli så kul, jag ser verkligen fram emot det.

Nu ska jag ta och packa ihop här så att jag är redo att sticka sen vid tio. So long!

En helt vanlig dag i Kråkberget.

img_0164 (MMS)

En helt vanlig dag i Kråkberget.


Tiam hjälper pappa med bygget såklart.

img_0159 (MMS)

Tiam hjälper pappa med bygget såklart.


Början på semestern

Ja, sen sist har vi ju hunnit börja vår semester på allvar. Tisdag-torsdag var vi hos mormor och Totte i Uppsala, där vi gjorde stan (två gånger till och med), och lekte med den skojiga traktorn med knappar. Dessutom så fick vi investerat en (allt för) stor summa pengar i en dator också. Per fick sin efterlängtade MacBook Pro och vårt bröllopskonto fick sig en allvarlig törn...

På fredag morgon åkte vi vidare till Stockholm, hem till familjen Hedberg/Sahlstedt. Där var det full kommers, i och med att de förberedde Ebbas dop som skulle gå av stapeln på söndagen, men vi drog på stan. Det första vi gjorde var att hämta upp min brudklänning, och sen åkte vi runt och letade kostym åt Per. Det slutade, fyrtio kostymprovningar senare, med att han köpte Acnekostymen som var den första kostymen han provade på Ted Bernhardz i Gbg i början av letandet... Ödets ironi...

Sen på lördagen var vi på bröllopsfest på Långholmen. Lisa och Tobbe som gifte sig i Hemavan i påskas (med bara familjen närvarande) hade ett stort partaj för alla kompisar, jättekul verkligen, och en massa gamla bekantskaper som jag inte hade sett på länge. Tiam var hemma med farmor, och det gick jättebra. Lite gråt när han insåg att mamma o pappa inte var där, men sen somnade han på ramsa i vanlig ordning utan besvär.

Söndagen var Ebbas dopdag, så det var fullt med släktfika, släktmiddag osv hela dagen. Måndagen innehöll sedan en sightseeingtur med båt i storstan, kul och inte en dag för tidigt! Man måste ju passa på att turista lite när man liks är där ju!

Tisdag körde Per upp till Lycksele, medan jag och Tiam flög. Perfekt lösning, det gick jättebra för båda parter, och Tiam slapp åka bil långt som han hatar...

Nu är vi som sagt i stugan, och Tiam har fått en gunga! Han lattjar på här, ständigt servad av farmor och farfar, och jag och Per får lite time off från barnaskötandet. Skönt att ha fler att dela på ansvaret med. Det enda som är lite bökigt är myggen. Det finns ju inget sätt att skydda honom (om han inte åker vagn förstås), eftersom det inte finns myggmedel för bebisar.

Dagens stora drama är att jag har tappat hela lagningen som satt över min påbörjade rotfyllning, och dessutom har den tanden spruckit i två delar! Död tand eller ej?? Det lär märkas... Om den inte är död kommer jag få så ont i natt så att jag kommer gå av på mitten. Tiden lär utvisa... :-S

Tiam chillar i solen utanför stugan!

img_0155 (MMS)

Tiam chillar i solen utanför stugan!


Turistande i den kungliga hufvudstaden!

img_0152 (MMS)

Turistande i den kungliga hufvudstaden!


RSS 2.0