Hormoner? Ja kanske...

Hade en ganska härlig fredag igår, pendlade mellan glädje och sorg (eller snarare glädje och sentimentalitet) hela dagen. Var oroad över utvecklingen på jobbet, vilket gav en klump i magen, men samtidigt så uppfylld av vilka kompetenta och driftiga personer jag har runt mig i projektet, så jag var tvungen att berätta det för dem. Karin synade mig direkt och frågade om det var lite hormoner som spökade kanske, och baserat på att jag då var tvungen att fälla en liten tår så kanske hon hade rätt. Men det ändrar inte på faktumet att man ska vara glad över att få ha så duktiga och engagerade människor omkring sig!

Gårkvällen spenderades i hängmattan och senare framför tvn. Väldigt vad ensam man känner sig när man är gräsänka ändå. Per är i Stockholm och spelar fotbollscup med Getinge, så jag är on my own i helgen. Just nu sitter jag dock och väntar på Karin (också gräsänka i helgen) som ska komma hit och hänga med mig idag. Sola och kläcka brighta idéer om hur vi ska ta över världen och bli jätterika står på schemat. Ska bli jättekul verkligen!

Vår trädgård har tyvärr blivit invaderad av trädgårdsborrar i år igen. Blev så besviken då jag liksom hade trott att nematoderna vi spred ut förra året skulle ha utrotat varenda en, men så var tydligen inte fallet... Trädgårdsborrar är alltså flygande skalbaggar som lägger sina larver under gräsmattan, vilket lätt kan förstöra gräsmattan då dessa larver äter upp gräsrötterna samt blir uppickade av hungriga fåglar som också gör sitt för att masakera gräset. Ska försöka gå ut och ta ett kort på en och lägga in här... En sekund!

Så här ser de ut (ca 1 cm stora):


Härom kvällen så struntade vi i allt vi egentligen var tvungna att göra (typ städa, tvätta, handla) och åkte ner på stan och satte och på en uteservering istället och tog en liten AW. Det var välbehövligt, och jätteskönt att bara få sitta och prata och inte tänka på nåt annat för ett litet tag. Så borde man göra oftare! Men som ni ser på kortet nedan så hade nog inte så många tänkt den tanken, uteserveringen var inte precis fullsmockad... :-)



Nu hoppas jag att Karin kommer strax. Ska gå ner och hälla upp kaffet på termos och sen blir det beachen! Wohoo!

Grrrr

Alltså man kan ju bli irriterad för mindre! Jag skulle för en gångs skull åka buss hem från tåget, hade kollat ut att jag skulle precis hinna byta i stan. Det var 2 min mellan, men det kunde ju omöjligt vara något problem eftersom bussen startar från tågstation, så den kan ju omöjligt vara sen redan där. Men ack vad jag bedrog mig. Trots att bussen stod på sin "väntplats" 5 minuter innan avgång så lyckades han komma fyra - FYRA - minuter för sent till sin första hållplats, dvs stationen. Så givetvis missade jag bussen från stan och fick vänta 35 minuter extra. När jag sen kom till Netto så började det regna också. Det fanns ingen hejd på eländet.

För övrigt så hade jag ett riktigt bra möte på jobbet idag. Till slut ett riktigt projektarbetsmöte där vi faktiskt jobbade med att utveckla produkter och leverera riktiga projektleveranser istället för att debattera arbetssätt, organisatoriska problem, politiska ställningstaganden och producera fem miljoner powerpoints för att förklara det vi i projektet redan vet.

Ska inte tjata på mer om jobbet, men det känns så skönt att ha uträttat något.

Nästa vecka är det Frankrike som gäller. Mitt icke-favorit-land. Men men, det blir ju sista gången på lääänge, så det är väl bara att bita ihop.

Idag (eller det var nog igår egentligen) så har Falkenbergsbebis nummer två av årgången 09 fötts. Det blev en tjej, så hon blir ensam bland de tre andra grabbarna. En pojke född i januari, och sen de två andra killar vi vet är på gång i septermber/oktober.

Ser fram emot helgen när bästa Karin ska komma och vara gräsänka med mig! Vi ska smida affärsidéer och vara ute i finvädret. Sen blir det väl kanske en grillning på kvällen eller så.

Nu lite räkningar, sen gonatt!

Laddad för en ny jobbvecka?

Ojoj. Jag är helt slut. Imorgon är det dags för en ny jobbvecka - 5 dagar - och jag är mycket tröttare nu än innan långhelgen. Egentligen har jag ingen anledning att vara det, vi har ju haft en lugn och skön helg med tidiga kvällen och inte så mycket ansträngning, men slutet på söndagen var ingen höjdare så det tog musten ur mig litegrann.

Igår, däremot, så var vi i Åkulla bokskogar och tog oss en promenad (inte så lång en tyvärr, det var nån som inte kunde gå så fort..). Det var jättemysigt, även om jag inte fick äta min picknick på en filt som jag så gärna ville, utan vid ett trädgårdsbord istället. Det var i alla fall väldigt fint där, jag ser fram emot att åka tillbaka när jag är i lite bättre skick så vi kan gå ut och vandra lite i skogen! Kanske till och med tälta, det kan man väl göra med en bebis?

På eftermiddagen blev det ett ryck till i trädgården, Per tog bort de rabatter vi hade bestämt skulle bli gräsmatta, och jag rensade det sista ogräset. Så nu ser det jättefint ut, och trädgården börjar så smått bli lite mer som vi vill ha den.

Hittade dessutom precis den babysitter vi vill ha till ett superbra pris - i Varberg! Bästa färgen och allt. Men men, då var det givetvis nån som hann före, så det blev inget med den tyvärr. Får fortsätta hårdbevaka blocket helt enkelt!

Nej, nu får det bli godnatt. Om jag överhuvudtaget ska orka upp imorgon så blir det till att sluta mina blå snart. Bebisen sparkar och lever om i magen, men jag kan nog somna ändå.

Raindrops keep falling on my head.. fast ändå inte

Ligger i hängmattan i uterummet och lyssnar på regnet som strilar på plasttaket. Ganska mysigt faktiskt! De andra (Per, mamma och Torsten) sover på övervåningen, och jag har haft lite tid för mig själv att bota ryggontet i hängmattan och titta på TV3 play på "Vårt bröllop i era händer". Grinat lite såklart.

Dagen hade vikts åt att pyssla lite mer i trädgården och sen åka på lunchpicknick i Åkulla bokskogar, men om inte vädret svänger om så blir det nog inget av det, så då får vi väl se vad vi hittar på!

Igår var vi på en liten shoppingtur i Halmstad, där majoriteten av tiden ägnades åt att spana in babyaffärer. Var nog egentligen bara jag som ville det, men som tur var så visste väl de andra bättre än att trotsa det gravida hormonmonstret och följde snällt med. Per tycker att det är rätt trist och meningslöst att "shoppa" när man inte har några pengar, medan jag sorterar in det i planera-facket (som är ett av mina absoulta favoritfack), så för mig är det ju kul ändå! Nåja, eftersom mamma och Torsten var snälla och köpte presenter så kom vi i alla fall hem med en fin Laban-snutte (i RÄTT färger :-) samt det finaste spjälskyddet som finns som jag hade kollat ut sen länge, och sen var det billigare på Brio i Halmstad, så då var ju mamma bara tvungen att köpa det...

Shoppingturen avslutades på Felix Lundgren, där vi köpte några nya perenner till baksidan, och sen så råkade de ha planteringar i krukor som "veckans vara", så då blev de fyra såna till de vita marmorrabatterna på baksidan också.




Gårkvällens middag blev oxfilé med örtsås á la Torsten - suuupergott!!

Ljuvliga långhelg

Vilken känsla att få vakna upp och inse att det är helg fast det är torsdag! Såna här mysiga morgnar med fågelkvitter och en och annan humla surrandes förbi ska man få nu i FYRA morgnar på raken!

Måndag, tisdag, onsdag har jag jobbat 11-12 timmar, så jag är ganska slut nu. Dock var det planerat att bli så, och jag har fått gjort det jag tänkte mig, så det känns helt ok faktiskt! Men man fattar ju liksom att min kropp inte riktigt går med på att köra det racet just nu. Jag är ein bisschen avundsjuk på de som inte känner av alls att de är gravida och bara kan köra på hur som helst utan att behöva ta hänsyn till det, men man får ju försöka tänka på det som att det i alla fall är bra för bebisen att jag är tvingad till att ta det lugnare.

Pappa var här nu måndag - tisdag också. Det var riktigt kul och vi hann prata och umgås en hel del på kvällen trots att jag kom hem sent från jobbet båda dagarna. I tisdags åkte vi ner till stranden och spelade boule. Det är faktiskt lite av en ny favvo, rätt kul faktiskt!

Igår fick vi äääntligen vår gräsmatta-på-rulle till framsidan. Sent igår kväll rullandes den ut, och det blev så fint! Tog några bilder med mobilen men det blev så mörkt, så jag får visa det en annan dag.

En annan milstolpe från gårdagen var att jag för första gången kunde känna bebisen sparka från utsidan! Per hann inte få känna såklart, men vi får hoppas att det händer snart igen så han också får vara med om det!

Nu frukost!!

AJJJJ!!

Jag har just sprungit. SPRUNGIT!!! Det ska man inte göra när man har foglossning. Det finns en anledning till det, en bra en. Shit vad det inte är skönt just nu.

Recap: Jag satte mig på tåget, jättenöjd över att jag hunnit hemåt tidigare än vad jag trodde, när jag kommer på att jag inte har något giltigt pendlarkort. 7 minuter kvar till avgång, vad göra? Alternativ 1: sitt kvar och bit i det sura och betala 218kr för att åka hem. Alternativ 2: spring till Pressbyrån, tigg att få gå före kön och köp ett nytt pendlarkort., spring sen tillbaka och kasta dig på tåget. Denna gång vann snålheten över visheten och nu får jag sota för det.

Nåja, i övrigt har det varit en rätt bra dag!

Snöfall

Nu är det söndag och jag ligger i hängmattan och gör inget nyttigt alls. Fast jag har gjort lite nyttigt iaf, eller nyttigt och nyttigt, jag har bakat dammsugare på morgonen. De blev jättefina och känns lite lyxiga. Ingen behöver ju få veta hur lätt det är... :-)


Per ligger ute i "snöfallet"och myser i solen. Snön som kommer är miljontals små vita dun som kommer från två träd här bredvid, de har små hängen som släpper ifrån sig de här små dunbollarna. Så här ser trädet ut:


Igår kollade vi såklart på melodifestival, och Per blev så sjukt sur över att Norge vann. Han tyckte inte alls om låten och blev tvungen att gå ifrån tvn och mecka med ett par lampor istället för att se omröstningen. Själv gillade jag Island och Malta, och det verkade som att många höll med mig om Island (som ju kom tvåa), men Malta var det värre med. Hon kom till och med sämre än Sverige, och det säger ju inte lite...

Imorgon kommer pappa hit! Det var inte alls planerat, och passade egentligen ganska dåligt eftersom jag ska jobba sent, men kul ändå! Pappa var i Stockholm och tyckte väl att han ändå var "nästan här", så han kommer förbi. Han och Per får roa sig själva, men jag hinner väl träffa honom en kortis på kvällen i alla fall.

Nu ska jag bara samla liiite krafter till och sen gå och vara nyttig igen. Nu ska det lagas mat i parti och minut så man får med sig både lunch- och middagslåda i veckan!

Godmorgon

Klockan är 6.56, solen skiner och jag har officiellt varit vaken i exakt 80 minuter. Så går det när man somnar på soffan kl 20. Jag somnade rakt upp och ner, inte ens framför teven, inte ens med en bok. Jag bara la mig ner en liten stund och slocknade totalt. Kl 22 kom Per in från att ha städat garaget i två timmar (värst vad det städas där, är alla män såna eller bara min?) och hittade mig liggandes där på soffan.

Tidigare på kvällen åt vi våfflor, till Pers stora glädje och min inte så stora (våfflor är INTE mat), och spelade boule i solen. Det var en kul grej faktiskt, jag är glad att jag gick med på att köpa ett bouleset i Ullared sist!

Bebisen var rätt så besvärlig igår. Det magonda fortsatta fram till lunch ungefär, och sen byttes det av mot sammandragningar och en konstig känsla av tryckningar neråt. Sparkar? I hope so... Nu har den iaf lugnat ner sig verkar det som. Jag ligger ju fortfarande ner och så, men än så länge har jag inte ont i alla fall.

Tycker att det är vansinnigt roligt att Ida har fått värsta hang-upen på att komma på vilket namn vi funderar på till vår lille kille. Råkade nämna i söndags till tjejorna att vi har ett på g men att vi inte tänkte berätta det ännu, och då blev hon som besatt av att komma på vilket det är. Fick en hel rad med sms igår kväll med förslag på vad det kunde vara. Allt från Wiking till Amos, men än är hon inte i närheten.. Hehe...

Blir spännade att se vad vi hittar på i helgen, inga pengar och inget byggmaterial att fortsätta jobba med i trädgården. Får kanske bli lite träning och varför inte en lunchpicknick på stranden??

Första...

Hm... Det var egentligen på Pers förslag detta. Det var han som kom på att det nog inte skulle vara så tokigt för mig att skriva av mig lite nu och då, och det har han nog rätt i! Avsikten är att han också startar en blogg, så vi kan återge båda våra sidor av verkligheten, så han kommer nog också att lägga upp den snart.

Jag har varit hemma från jobbet idag, för att jag har haft smärtor i magen i natt, som har fortsatt större delen av dagen (gravid i v.22 nu). Det känns lite konstigt att vara hemma från jobbet för ont i magen, normalt skulle jag behöva vara mer eller mindre döende för att stanna hemma, men det är väl bara vänja sig vid att nån annan styr ens liv nu. Och typ i 20 år framöver... :-)

Är inte så orolig längre dock, pratade med snälla barnmorske-Sofia, och hon tyckte jag kunde avvakta och se om det gick över. Men.. det vore sååå skönt om bara bebisen kunde ge mig en rejäl spark då och då, så jag känner att han lever och har det bra där inne. Jag fick komma in och kolla hjärtljud om jag ville, men det kändes onödigt att dra hem Per från jobbet för det, eftersom jag intalat mig att det inte är nån fara. Måste lägga in en bild från senaste UL för att påminna mig om att han faktiskt finns...

Bebisen på senaste ultraljudet (v.19).

Men men. Imorrn blir det jobb igen och sen är det HELG!!!


RSS 2.0